Tuesday, 25 Jun 2024

Laminati so IN

laminati

Laminati so IN, to je dejstvo. Ljudje čedalje več posegajo po laminatu. Zakaj, ker je cenovno ugoden, enostaven za čiščenje in ker ga lahko interpretiramo na našteto načinov. Laminati so postali velika konkurenca parketu. Če pogledamo samo obrabo, so kakovostni laminati bolj odporni na obrabo, drugače povedano dlje zdržijo kot parket. Res je, da je parket še vedno parket, vendar ljudje vse bolj posegajo po laminatu. Ko na koncu potegnemo črto, si želimo nekaj kar je finančno ugodno in kar nam bo zdržalo kar nekaj let. Nekaj kar je odporno na drsanje stola in otroških igrač. Nekaj po čemur lahko brez problema hodimo v petkah in nas ni strah, da bomo pustili majhne vdrtinice. Vse to nas namreč skrbi ko imamo parket namesto, da laminati krasijo naš pod. Laminati imajo eno ogromno prednost pred vsemi drugimi vrstami talnih oblog in to je enostavnost. Laminati so enostavni za polagat in polaganja se lahko lotimo kar sami.

Laminati

Vse kar potrebujemo za polaganja laminata je kladivo in lepilo za laminat. Še prej poskrbite da bo vaš pod raven. Laminati se lahko polagajo tudi na že obstoječo talno oblogo. Pod laminat pa lahko položite penasto folijo, ki je dober zvočni in tudi toplotni izolator. Laminati so primerni za vsak prostor v vašem stanovanju. Obstajajo različni vzorci, ki jih lahko izbirate in vsak prostor opremite drugače. Laminati so lahko v stilu parketa, lahko imajo določeno barvno kombinacijo. Obstajajo laminati v obliki desk, ribje kosti ali celo ploščic. Na trgu je veliko vzorcev in tudi barv, tako da si lahko zmišljujete po mili volji. Po vrhu vsega pa boste laminat lahko položili sami in ne boste dodatno plačevali ljudi, da vam postavijo laminat. To je velika prednost, saj je dandanes dobiti mojstre, ki bodo pripravljeni položiti laminat, kar težko. Namreč to je za njih preveč enostaven projekt in raje izberejo takšnega, ki jim bo na koncu dneva prinesel več denarja.

Laminati-2

Laminati se polagajo veliko bolj enostavno kot parket. Za polaganje parketa boste sigurno potrebovali kakšnega mojstra, da vam bo pomagal saj ni ravno mačji kašelj. Medtem ko polaganje laminata ni tako zahteven. Vzeti si morate čas in povabiti še kakšnega prijatelja, da vam bo pomagal in olajšal delo. Preverite če je vaš pod raven, če ni predlagam, da je to vaša prva naloga. Saj se bo laminat začel raztegovati in bodo nastale vmesne luknje, če bodo tla ne ravna. Ko je pod raven, lahko pričnete s polaganjem laminata. Ne polagajte ga čisto do roba, saj tam pridejo obrobne letvice. Nato pa polagajte plošče tesno skupaj in jih učvrstite z lepilom. vsakokrat ko položite novo ploščo jo s kladivom učvrstite da se bo tesno sprijela z že položeno ploščo. Precej enostavno, kajne. Le nekaj ur vam bo vzelo, morda malo živcev, vendar na koncu bo pravo zadovoljstvo, da se laminat položili sami. Laminati so res super stvar. Če iščete cenovno ugodno talno oblogo in zelo obstojno talno oblogo, vsekakor priporočam laminat. Izberite si svoj vzorec in barvo in hitro orodje v roke in naj se sobotna dela pričnejo.