Tuesday, 16 Apr 2024

Edina rešitev zame je lasersko odstranjevanje dlak

lasersko odstranjevanje dlak

Dovolj imam. Dovolj imam britja, dovolj imam puljenja, dovolj imam voskanja. Dovolj! Zahtevam spremembo, olajšanje, takojšnjo rešitev. Zame dovolj dobro je samo lasersko odstranjevanje dlak – hitro in ugodno. In nič manj kot to!

Klasično odstranjevanje dlak mi povzroča nočne more

Za marsikatero žensko je, tako kot zame, klasično odstranjevanje dlak nočna mora. Po odstranjevanju se jim namreč dlake vraščajo v kožo, kar se zgodi, ko odrezana dlaka raste pod napačnim kotom in se zagozdi ter prične rasti navznoter. Za telo predstavlja takšna dlaka tujek, zato pride do vnetja, rdečice in srbenja, na koncu se celo zagnoji, kar je sila neprijetno in predvsem boleče. Za vraščanje so najbolj dovzetni tisti predeli telesa, ki so elastični, mehki in občutljivi, torej intimni deli ter predeli pod pazduho.

Če se držite napotkov, ki vam jih ponudi stric Google, bo ob prihodnjem odstranjevanju bolje.

lasersko odstranjevanje dlak

Prvi napotek: pred odstranjevanjem dlak kožo pripravi s penečo kopeljo ali toplim tušem, da postane mehka in voljna. Tudi izbrana pena za britje naj bo takšna, da omehča dlake. Enkrat tedensko je priporočljiv piling kože, da z njim odstranite odmrle celice kože in maščobo. Preizkusila. Nobene spremembe.

Drugi napotek: vraščeno dlako izrinite na površje s soljo, ki jo s krožnimi gibi nanesete na kožo. Nato kožo sperite in posušite. Preizkusila. Nobene spremembe.

Tretji napotek: rezilo britvice naj bo ostro. Za vsako britje uporabljajte novo britvico. Brijte v smeri rasti dlak. Preizkusila. Nobene spremembe.

Četrti napotek: območje vraščenih dlak premažite z oljem čajevca, ki bo vraščeno dlako izrinil na površje. V kolikor se to ne zgodi, zbezajte dlako na površje s sterilno iglo. Bodite nežni. Kožo namažite z antiseptičnim sredstvom. Preizkusila. Nobene spremembe.

Peti napotek: če nič od zgoraj naštetega ne pomaga, se prenehajte briti. Preizkusila. Jamski človek je bil lepše depiliran, kot sem trenutno jaz.

lasersko odstranjevanje dlak

Kako poteka lasersko odstranjevanje dlak?

Lasersko odstranjevanje dlak je najbolj priljubljen in razširjen kozmetični poseg na svetu, s katerim si do trajno gladke kože pomaga na milijone žensk (in tudi moških). Poraščenost telesa je estetska težava, ki je pri ženskah največkrat posledica hormonskega neravnovesja in močno vpliva na kakovost življenja ter na samopodobo ženske.

Lasersko odstranjevanje dlak je možno po celem telesu, razen okoli oči, nosu, ušes in na tetoviranih delih. Predpogoj je, da je koža zdrava. Najpogosteje se nezaželene dlake odstranjujejo na nogah, pod pazduho, v predelu bikinija, brčice, na bradi, okoli bradavičk, po rokah, trebuhu, hrbtu in med obrvmi. Vedno bolj pa si želijo ženske tudi lepo oblikovano linijo lasišča.

Dlake odstranjujejo trajno s pomočjo medicinsko dovršenih laserjev, ki niso nevarni za kožo. Snop svetlobe z določeno valovno dolžino usmerijo proti dlačnemu mešičku. Svetloba uniči mešiček in celice ob njem, zato na tem mestu dlake več ne rastejo. Pred posegom si vsaj mesec dni ni dovoljeno odstranjevati dlak. Vsaj dva meseca se ni priporočljivo sončiti, ker dajejo temne dlake na svetli koži najboljše rezultate. Na dan posega ni dovoljeno uporabljati krem, dezodorantov ali losjonov.

Ob prihodu na lasersko odstranjevanje dlak dobite zaščitna očala in hlačke za enkratno uporabo. Lasersko odstranjevanje dlak poteka hitro in ni boleče, če se ga izvaja pravilno. Mogoče se pojavi neprijeten občutek, morebitno kasnejšo bolečino pa preženete s tableto. Po odstranjevanju je koža, kjer so se dlake odstranile, občutljiva na dotik. Drugih nezaželenih učinkov največkrat ni, zelo redko pride do opeklin, brazgotin, sprememb pigmentacije ali celo mehurjev.

V času po posegu ni priporočljiva uporaba dezodorantov ali losjonov in ni priporočljivo sončenje. Uporablja se lahko vlažilna krema, hladni obkladki ali hladilni gel, upoštevati pa je potrebno vsa dana navodila, da ne pride do nezaželenih reakcij. Lasersko odstranjevanje dlak ne poškoduje kože in tkiv.

Kako hitro po tem, ko je opravljeno lasersko odstranjevanje dlak, so vidni rezultati?

Prve rezultate opazimo že po sami laserski odstranitvi dlak, končni rezultat pa se zgodi po 5 do 10 terapijah. Koliko terapij potrebuje posameznik, se razlikuje od osebe do osebe. Upošteva se namreč cikel rasti dlak, tip kože, barva dlak, področje odstranjevanja in stopnja poraščenosti. Lasersko odstranjevanje dlak je postopek, ki dlake odstrani temeljito in za vse večne čase.

Brez odvečnih dlak bom živela srečna do konca svojih dni

Izbrala sem izkušenega dermatologa, ki izvaja lasersko odstranjevanje dlak že vrsto let in pri svojem delu uporablja najnovejšo tehnologijo.

Celotno obdobje tretmajev je trajalo razmeroma dolgo, saj imam, tako pravi dermatolog, izjemno inteligentne dlačice. Takoj, ko so začutile, da se bo nekaj zgodilo, so se potuhnile. Ko se jih je dermatolog ponovno lotil in bi morali biti lasni mešički po posegu uničeni, so nekateri preživeli in si ponovno opomogli. Zrastle so nove dlačice, kar ni bilo prav nič vzpodbudno. Zato je dermatolog povečal časovni interval med enim in drugim tretmajem, da so prišle na plan dlake iz globokega podkožja, ki jih je potem trajno uničil.

Lasersko odstranjevanje dlak je dalo navdušujoče rezultate. Zdaj sem končno zadovoljna in se v svoji koži dobro počutim.