Thursday, 29 Feb 2024

Svežina polti za dobro počutje

čiščenje obraza

Vsakdo želi imeti lepo kožo, ki odraža zdravje in je sijoča, vendar nas mora naš največji in najbolj izpostavljen organ ščititi pred številnimi vplivi, ki se skozi čas prično odražati na njem. Redno in kakovostno čiščenje obraza, ki predstavlja takorekoč naš prvi stik z okolico in nas predstavlja kot osebo, poleg tega pa tudi ostalih delov telesa, mora biti vselej prisotno v naši vsakodnevni rutini, ravno tako tudi uporaba ustreznih kozmetičnih preparatov. Kadar niti to več ne zadostuje, se lahko poslužimo nekoliko temeljitejših postopkov, kot je na primer mikrodermoabrazija, s katero nam v kozmetičnem salonu odstranijo vrhnje plasti kože brez stranskih učinkov, s čimer jo obnovijo oziroma sprožijo postopek regeneracije. Seveda mora biti kvalitetna mikrodermoabrazija izvedena strokovno in z usposobljenim izvajalcem.

Kakšni izdelki so primerni za čiščenje obraza?

Če nosimo veliko ličil ali imamo mastno ali suho ter občutljivo kožo ali težave z mozolji in aknami, moramo za čiščenje obraza izbrati take preparate, ki nam bodo stanje popravili ali ohranjali stabilno. Napačni nam ga bodo namreč zgolj še poslabšali ali povzročili alergične reakcije, včasih pa jih moramo tudi preizkusiti več vrst, preden najdemo tiste, ki nam ustrezajo. Ponudniki imajo ponavadi po kategorijah razporejene produkte za čiščenje obraza, da lahko izberemo takega, ki ga potrebujemo, vselej pa se lahko tudi posvetujemo s svetovalci v drogerijah ali lekarnah oziroma ob večjih težavah z dermatologom.

čiščenje obraza

 

Za akne in mozolje bomo tako iskali bodisi različne čistilne pene, pene za globinsko očiščevanje ali krpice, gele s salicilno kislino, piling blazinice, obliže za odstranjevanje nečistoč in podobno. Za odstranjevanje ličil posežemo po čistilnem mleku, ki ima hkrati tudi funkcijo vlaženja, krpicah, emulzijah, penah in tonikih ter micelarnih vodicah. Ker je očesni predel še posebej občutljiv, ga čistimo s posebej njemu namenjenimi sredstvi. Kadar pa se spopadamo z izsušenostjo, so lahko dobra rešitev denimo maske ali posebne ampule s hranilnimi snovmi. Moški nekoliko manj posegajo po kozmetiki, konec koncev je njihova koža debelejša in zato potrebujejo manj preparatov, a se tudi zanje širi asortiman. Še posebej po britju se lahko pojavi občutljivost, zato potrebujejo nežen losjon, pa tudi za izsušenost občasno potrebujejo pomoč.

V zrelih letih za čiščenje obraza izbirajmo izdelke, ki so blagi, da ne uničujemo zaščitnega sloja, vlažilni, obogateni z vitamini in antioksidanti ter s kakovostnimi rastlinskimi olji. Granatno jabolko, koencim Q10, aloe vera ali vitamin E ter mandljevo in oljčno olje in drugi izvlečki so lahko naši zavezniki ne le za čiščenje obraza, temveč tudi v boju z gubami in madeži, katere dodatno tretiramo s hranilnimi kremami in maskami.

Mikrodermoabrazija – kdaj je pravi čas zanjo?

Mikrodermoabrazija je poznana tudi kot diamantni piling in je primerna tedaj, ko prihaja do prekomernega poroževanja zaradi aken, pri gubah, brazgotinah in strijah, povečanih porah, pigmentnih spremembah kot posledici preveliki izpostavljenosti soncu ali če le želimo sijočo polt in jo uporabimo, preden nanesemo negovalne izdelke, da tako maksimalno izkoristimo aktivne substance v njih. Največkrat se uporablja ravno na obraznem predelu, vratu in dekolteju, uporaba pa je možna tudi na drugih delih telesa, na primer na hrbtu. Mikrodermoabrazija je primerna tako za ženske kot tudi moške, in sicer vseh starosti. Lahko zelo upočasni proces prezgodnjega staranja in zmanjša plitvejše oziroma nežnejše gubice. V primerjavi z drugimi posegi gre za enega najbolj varnih načinov glede mehanske obnove povrhnjice.

Kako poteka mikrodermoabrazija?

Mikrodermoabrazija se izvaja z več terapijami, ki trajajo približno po eno uro. Deluje tako, da povzroči stimulacijo fibroblastov, ki proizvajajo kolagen, elastin in retikulin, s tem pa pripomore k rasti novih celic v povrhnjici in posledično obnovi ter izboljša strukturo. Ker deluje zelo natančno, se lahko izvajalec osredotoči na točno določen problem. Poseg je neboleč in ne povzroča brazgotin, takoj pa se lahko vrnemo tudi k svojim običajnim opravilom. Priporočenih je 6 do 8 terapij v razmiku na vsakih 7 do 10 dni. Zgolj za osvežitev polti jih potrebujemo manj, pri aknah pa več, od 9 do 10 (le-te ne smejo biti v času tretmaja vnete, temveč že suhe). Vzdrževalni tretma ponovimo čez mesec ali dva.

mikrodermoabrazija

Če jo združimo še z drugimi storitvami, kot je ampula z ultrazvokom, masaža, krema itd. je nekoliko daljša, več terapij v paketu pa je cenovno ugodnejše kot vsaka posamična. Za posamezni tretma bomo odšteli približno 50,00 EUR, za sklop šestih pa na primer 250,00 EUR, seveda pa je cena odvisna tudi od ponudnika. Nekaj ur po posegu lahko pričakujemo rahlo pordelost in občutljivost, nekaj dni pa se moramo tudi izogibati soncu ter nanašanju ličil.

Čiščenje obraza in kvalitetna mikrodermoabrazija nam lahko hitreje pomagata do želenega cilja in večjega zadovoljstva s svojo podobo, kar je ena ključnih stvari, da se počutimo dobro v svojem telesu nasploh. Vsekakor ne smemo pozabiti tudi na zdrav življenjski slog s pravilno prehrano, vadbo, dovoljšnjim pitjem vode in obvladovanjem stresa oziroma sproščanjem ter izogibanju škodljivim vplivom, kar se na koncu odraža tudi in predvsem navzven.