Thursday, 29 Feb 2024

Najboljši poganjalec za vašega malčka

poganjalec
Obstaja kar nekaj zelo tehtnih razlogov, zaradi katerih je poganjalec zares odlična izbira za vašega malčka. Ključno je, da za svojega otroka izberete ustrezen poganjalec – nakup preko spleta vam danes že omogoča izbiro pravega modela. Strokovno podkovani svetovalci v spletni trgovini z otroškimi igračami in opremo Mali vragci vam bodo z veseljem pomagali pri izbiri vrhunskega poganjalca, ki bo vašemu otroku pričaral številne nepozabne trenutke na prostem.
poganjalec
Ker vemo, da tudi vi za svojega otroka želite le najboljše, smo za vas poiskali nekaj ključnih razlogov, zakaj je poganjalec zares najboljši nakup. Za vas pa smo pripravili tudi nekaj koristnih nasvetov, ki vam bodo še dodatno olajšali nakup.

Poganjalec otroku nudi številne prednosti

Naštejemo vam lahko vsaj pet razlogov, zakaj je poganjalec ustreznejša izbira kot katerokoli drugo prevozno sredstvo. So odličen športno-rekreacijski pripomoček, ki malčka navaja na vožnjo s pravim kolesom. Hkrati pa je poganjalček veliko varnejši od tricikla, sam nakup pa je varčen za starše, saj ga bo otrok lahko uporabljal nekje 2 ali 3 leta. Malčka spodbuja k igri z veliko gibanja, zabavi in hkratnemu učenju. Pomembno prispeva h kakovostnemu motoričnemu razvoju in gibalnim sposobnostim. Ker so zelo lahki, je njihov transport zelo enostaven in kar je najpomembnejše – otrok s poganjalca praviloma veliko hitreje preide na večje kolo.

Glavna prednost poganjalčka je ta, da otroku omogoča odrivanje z nogami od tal. Tako ima malček ves čas stik s tlemi. Zaradi stabilnosti se počuti varno, saj ne more izgubiti ravnotežja in pasti. Prav ravnotežje pa je tisto, ki ga otrok s pomočjo poganjalca lahko najhitreje razvije. Nato pa postopoma preide na pravo kolo.

Ni vseeno, kakšen poganjalček izberete

Strokovnjaki svetujejo, da ste pri izbiri ustreznega poganjalčka najbolj pozorni na njegovo višino in pnevmatike. Na trgu boste lahko našli najrazličnejše modele, a pravi poganjalec je le tisti, ki vašemu otroku omogoča varno, udobno in kakovostno vožnjo. Več kot dobrodošlo je tudi posvetovanje s strokovno podkovanim in izkušenim prodajalcem.

Zagotovo najbolj pomembni kriterij pri nakupu je višina sedeža. Se sprašujete zakaj? Zato, ker mora vaš malček z nogami nujno seči do tal, medtem ko se bo odrival od tal in se tako poganjal. Pozornost namenite tudi izbiri pnevmatik. Obstajajo kolesa, ki so narejena iz trde plastike. Ta je sicer neuničljiva, vendar za klasičen poganjalec na dveh kolesih manj primerna izbira. Veliko bolj dobrodošla izbira so kolesa iz gume, posebne trde pene ali gume, napihnjene z zrakom. Katero od teh možnosti boste izbrali pa je v prvi vrsti odvisno predvsem od podlage, po kateri se bo otrok najpogosteje vozil.

Faktorji, ki jih ne smete zanemariti

Poleg zgoraj opisanih dejavnikov so zelo pomembni faktorji tudi velikost, teža, geometrija in zavore. Najustreznejše merilo za ugotavljanje prave velikosti je velikost pnevmatik ter višina sedeža. Za najmlajše uporabnike, ki so šele začeli z vožnjo s poganjalcem, so najboljša izbira poganjalci z 10- do 12-palčnimi pnevmatikami. Za tiste večje, ki so že pravi profesionalci v vožnji, pa starši izberite 14- do 16-palčne pnevmatike.

poganjalec 1

Kar se tiče same teže poganjalca poznavalci svetujejo, da le ta ne sme presegati tretjine otrokove teže. To v praksi pomeni, da je nekje 10-kilogramski poganjalec primeren za otroka s 35 kilogrami, nikakor pa se z njim ne more voziti malček, ki ima le dobrih 25 kilogramov. Zadnji pomemben dejavnik je še geometrija. Ta je ustrezna takrat, ko uporabniku omogoča dovolj prostora med krmilom ter sedežem. Le na tak način bo poganjanje nemoteno in motorično pravilno.

Pestra ponudba poganjalcev

V spletni trgovini za otroke Mali vragci boste starši lahko naleteli na zares bogato ponudbo najrazličnejših vrst poganjalcev. Na voljo so vam tisti klasični, ki spominjajo na kolo in zaradi katerega bo vaš malček kar hitro prešel na vožnjo z njim. Pogosto se celo zgodi, da zahvaljujoč uporabi poganjalca, otrok že pri prvi vožnji s pravim otroškim kolesom sploh ne potrebuje pomožnih koleščk.

Obstajajo poganjalci z zavorami ali takšni brez njih. Izbira je popolnoma vaša, je pa res, da bo otrok pri vožnji s poganjalcem brez zavor, veliko hitreje obrabil svojo obutev. Zanimivo pa je dejstvo, da se nakup poganjalca z zavorami priporoča za nekoliko starejše otroke. Tako se bo navadil na njihovo uporabo še preden bo prvič sedel za balanco kolesa.

Tisti najmlajši otroci se s klasičnim poganjalcem še ne morejo voziti. Bodo pa zagotovo zelo veseli manjših modelov v obliki avtomobila, motorja, avtobusa ali lokomotive. Starši se lahko odločite za nakupa takega poganjalca, ki ima dodano še držalo in naslonjalo, zaradi česar bo daljša vožnja še bolj udobna. Z njim se boste lahko odpravili na izlet ali po nujnih nakupih, zanimiva vožnja pa bo vašega malčka zamotila. S to vrsto poganjalcev pa boste otroka tudi veliko lažje odvadili od vožnje v otroškem vozičku.

Svojim junakom privoščite le najboljše. Poganjalec je tako zagotovo eden izmed pripomočkov, ki bodo vašemu otroku pričarali čudovito otroštvo polno aktivnega in koristnega preživljanja prostega časa. Naj ne bo igra sama sebi namen, ampak naj se otrok skozi njo uči in spoznava z okolico, ki ga obdaja.