Tuesday, 25 Jun 2024

Kdo je dermaestetik?

Dermaestetik

Dermaestetik je strokovnjak za nego kože. Gre za naziv za specialista napredne kozmetične terapije, ki si prizadeva, da bi v kozmetiki in negi kože postavila nove standarde. Ker je koža najbolj izpostavljen organ v človekovem telesu, je pomembno, da razumemo različna stanja kože in kako na njo vplivajo notranji in zunanji dejavniki. V ta namen poskrbi program, ki ga izvaja Aikon Akademija. Dermaestetik s poglobljenim znanjem in uporabo medicinskih metod v negi kože lahko učinkovito prepozna različna stanja kože in svetuje pri primerni terapiji.

Strokovnost, znanje in učinkovitost za popolno nego kože

Dermaestetik se suvereno loteva različnih problematik in kompleksnih stanj kože. Pozna strukturo kože, mehanizme delovanja in njeno odvisnostno povezavo s telesom. Pri svojem delu uporablja znanstveno potrjene pristope, kar mu omogoča sprejem strokovnih odločitev na medicinskih osnovah in z objektivnim znanjem. Dermaestetik ne sledi trenutnim trendom ali smernicam blagovnih znamk, ampak deluje neodvisno in samostojno od tega. Njegov cilj je zagotavljati učinkovite in prilagojene rešitve za nego kože, ki temeljijo na znanstveni podlagi.

Zaključek programa vam bo omogočil, da s svojimi strokovnimi kompetencami izvajate napredno kozmetično terapijo. Z uporabo pridobljenega znanja boste lahko učinkovito reševali različne primarne problematike kože in izboljševali kozmetične storitve. S pridobljenimi znanji in veščinami boste lahko nadgradili svojo ponudbo in z manj vloženega dela dosegali boljše rezultate. S pristopom, ki temelji na strokovnosti, znanju in kvaliteti, boste gradili svoj ugled in bili vedno korak pred konkurenco. Po opravljenem izpitu boste pridobili naziv Dermaestetik – specialist napredne kozmetične terapije, s čimer boste dodatno okrepili svoj profil in karierno pot.

Napredna kozmetična terapija

Program Dermaestetik je namenjen vsem, ki želijo pridobiti nova, specializirana znanja na področju napredne kozmetične terapije. Program je najbolj primeren za kozmetičarke, zaposlene v estetskih klinikah in kozmetičnih salonih, dermatologe, kader v hotelih, kozmetičnih trgovinah in lekarnah. Prav tako pa je program namenjen tudi diplomantom višje in visoke kozmetične šole. Z udeležbo v programu si boste zgradili in nadgradili obstoječe znanje o negi kože in se naučili napredne kozmetične terapije. Program vam omogoča, da postanete uspešen kozmetični terapevt v samo dveh mesecih. Pridobljena znanja in veščine vam bodo omogočili ustvariti si novo, specializirano znanje ter dali priložnost za nadgradnjo vaše kariere na področju kozmetike.

Dermaestetik
Osvojite napredne tehnike dermaestetike za nego kože.

Cilj programa Dermaestetik je zagotoviti specializacijo na področju kozmetične terapije (1. stopnja) in omogočiti pridobivanje strokovnega znanja o delovanju kože in naprednih kozmetičnih terapijah. Udeleženci programa se učijo razlikovanja med medicinskimi in kozmetičnimi stanji kože in osvajajo znanja za reševanje kompleksnih stanj kože, ob upoštevanju celostnega pristopa k njeni problematiki. Cilj programa je tudi krepitev sposobnosti načrtovanja osebno prilagojenih programov, kjer se upoštevajo telesni vplivi na kožo, ter sposobnosti učinkovite kombinacije kozmetičnih izdelkov, prehranskih dopolnil in različnih tehnik. Način učenja zagotavlja, da boste kot udeleženec pridobili specializirano znanje in veščine na področju kozmetične terapije, s čimer lahko postanete uspešni v svojem poklicu in zagotovite najboljše možne rezultate za svoje stranke.

Poglobite svoje znanje o koži in kislinskih pilingih

Program Dermaestetik je zasnovan tako, da se udeleženci naučijo razvijati nove načine razmišljanja, ki jim omogočajo uspešno reševanje problematik kože. Predavanja temeljijo na novih znanstvenih dognanjih in kritičnem pristopu k učinkovitosti kozmetičnih postopkov, izdelkov in aparatur. S pridobljenim znanjem boste lahko bolj kritično ocenili učinkovitost kozmetičnih terapij, izdelkov in aparaturnih tehnik. Program Dermaestetik vključuje sedem celodnevnih predavanj (ali modulov) in gradiva za posamezna predavanja. Poleg tega prejmete tudi paket dobrodošlice na Akademijo, kjer vas pričaka posvet s strokovnjaki akademije Aikon. Po uspešno zaključenem programu boste pridobili naziv dermaestetik ter prejeli svečano podelitev diplome. Za več informacij se lahko prijavite se na e-novice na njihovi spletni strani.

Vključeni ste tudi vpis v register dermaestetikov, dobite pa tudi podporo pri marketingu. Program je tako zasnovan, da udeleženci prejmejo vse potrebne veščine in znanja, ki jih potrebujejo za uspešno pot v svetu kozmetične terapije. S pomočjo Akademije postanete priznan in uspešen strokovnjak na svojem področju, ki nudi vrhunsko kakovost storitev za svoje stranke.

Interpretacija sestavin in učinkov kozmetičnih izdelkov za vrhunsko nego kože

V prvem modulu predavanj se boste osredotočili na napredno znanje o koži, spoznali boste njene plasti in ugotovili, kako delujejo organi in strukture, ki jih sestavljajo. Naučili se boste povezovanja naravnih vlažilnih faktorjev z mehanizmom vlaženja in prepoznali vlogo celovite bariere kože pri kozmetični terapiji. Na predavanjih, ki jih boste obiskovali v sklopu programa, se boste poglobili tudi v znanje o delovanju pilingov. Posebej se boste osredotočili na obsežno področje delovanja kislinskih pilingov in se naučili o njihovi uporabi v kozmetiki in dermatologiji. Naučili se boste, kako koncentracija in pH izdelka vplivata na kožo ter kakšne so indikacije in kontraindikacije pri uporabi kislinskega pilinga.

Dermaestetik
Pridobite specializirano znanje za reševanje kompleksnih stanj kože.

Tretji sklop predavanj bo posvečen nadgradnji vaših strokovnih kompetenc ter povečanju besednega zaklada na področju kozmetične terapije. Učili se boste strokovno interpretirati kozmetične izdelke ter spoznali njihovo delovanje in sestavine. Raziskovali boste, kako kozmetične učinkovine vplivajo na kožo in kako vstopajo vanjo. V modulu Inci I. boste spoznali tudi vpliv sestave izdelka na uspešnost kozmetične terapije in pravilno nego, ki jo lahko priporočite strankam za domačo uporabo.

Postanite strokovnjak medi estetske terapije

Mediestetik je specialist na področju medi estetske terapije, kar pomeni, da se ukvarja s t.i. področno kozmetično terapijo. Nadgradite svoje znanje o sekundarnih problemih kože, kot so patološke spremembe in kompleksnejša stanja kože. Mediestetik se osredotoča na prepoznavanje različnih sekundarnih problematik kože, razume mehanizme njihovega nastanka in pozna ustrezne terapevtske pristope. Ko gre za patološko spremenjeno kožo, pa mediestetik ciljno usmerja svoje terapevtske pristope v izboljšanje obstoječih patoloških sprememb in mehanizmov njihovega nastanka. Pri tem se opira na objektivna znanstvena spoznanja (EBC pristop) in ne sledi trenutnim trendom in blagovnim znamkam. Mediestetik svojim strankam zagotavlja strokovno obravnavo, ki temelji na znanstvenih dognanjih, kar jim zagotavlja kakovostne terapije in izboljšanje stanja kože. Gre za sedemdnevno serijo predavanj. Program zajema naslednje vsebine: anatomijo, kozmetično dermatologijo, imunologijo, endokrinologijo, mehanizme delovanja učinkovin, ključne dejavnike staranja in anti-aging režime, ter kozmetično terapijo.

Dermaestetik
Nadgradite svoje strokovno znanje na področju napredne kozmetične terapije.

Napredna obravnava kompleksnejših stanj kože in karierni preboj

Edinstven program mediestetike vas bo opremil z naprednimi znanji s področja kozmetične terapije in vam omogočil karierni preboj. Ta program je primeren za tiste, ki si želijo nadgraditi svoje strokovno znanje na področju medi estetske kozmetične terapije, poglobiti svoje znanje o medicinskih in farmacevtskih osnovah, postati strokovnjak za obravnavo kompleksnejših stanj kože in pravilno obravnavati kožo, kjer je prisotna patologija.