Tuesday, 25 Jun 2024

Fizioterapija Ljubljana: Kakovostna storitev kar pri vas doma

Fizioterapija Ljubljana

Ste se nedavno poškodovali in ne veste, kako bi svoje kosti ali mišice vrnili nazaj v prvotno stanje? Se že dlje časa soočate z bolečinami ali boleznijo? Bi radi izboljšali svojo funkcionalnost in držo? Vse to se da doseči na popolnoma enostaven način – s pomočjo kakovostne fizioterapije.

Gre za terapevtsko disciplino, ki se ukvarja z obnavljanjem telesne funkcionalnosti, zmanjševanjem bolečin in izboljšanjem kakovosti življenja posameznikov. Ker pa jo je potrebno izvajati pravilno, je nujno, da se izbere kakovostno ustanovo, kliniko ali ambulanto, kjer delujejo usposobljeni fizioterapevti. Le tako bo namreč fizioterapija izvedena ustrezno, vaše počutje pa bo nepredstavljivo boljše.

Zdaj se verjetno sprašujete, kam v Ljubljani na fizioterapijo, da bo storitev izvedena kar se da najbolj kakovostno, mar ne? Imamo rešitev za vas – tukaj je Fizioterapija Ljubljana, zdravstveno podjetje, ki se ponaša z usposobljenim kadrom in dolgoletnimi izkušnjami na področju rehabilitacije. V nadaljevanju vam bomo predstavili njihovo delo, storitve in prednosti.

Kaj je fizioterapija?

Ampak za začetek bomo za vse tiste, ki se s fizioterapijo srečujete prvič, predstavili sam koncept tovrstne rehabilitacije in zakaj vse je primerna.

Fizioterapija je veja zdravstvene nege, ki se ukvarja s preprečevanjem, ocenjevanjem in zdravljenjem telesnih motenj, bolezni ali poškodb z uporabo različnih terapevtskih pristopov. Njen glaven cilj pa je, da se obnovi, ohrani in izboljša telesno funkcionalnost in posledično tudi kakovost življenja.

Gre za terapijo, ki je celostna in prilagojena za vsakega posameznika. Pomaga pri fizičnih težavah, vpliva pa tudi na psihološko in socialno dobrobit tistega ki terapijo prejme. S pomočjo fizioterapije namreč ljudje pridobijo večjo neodvisnost, samozavest in sposobnost premagovanja težav. To pa jim omogoča bolj aktiven in zadovoljen življenjski slog.

 

Fizioterapija Ljubljana

 

Kako se izvaja fizioterapija?

Kot že zgoraj omenjeno, fizioterapijo izvajajo ustrezno usposobljeni fizioterapevti. To so strokovnjaki, ki imajo znanje s področja zdravljenja, poškodb, gibanja in rehabilitacije.

Glede na pogovor z vami ter zdravstvene izvide bodo preučili vaše težave ali stanje in vam sestavili prilagojen terapevtski program. Ta program bo zajemal različne fizioterapevtske tehnike in vaje, ki jih boste izvajali in vam bodo vsaj v določeni meri pomagale. Te vaje so na primer masaža, elektroterapija, kinezioterapija, termoterapija. Včasih se izvaja tudi krioterapija, magnetoterapija, manualna terapija, respiratorna fizioterapija ali terapija Cyriax. Na voljo pa je tudi mobilizacija živčnega sistema, kinesiotaping, limfna drenaža in druge sodobne metode.

Se pa seveda program terapevtskih vaj razlikuje od posameznika do posameznika, izvaja pa se v več intervalih. Običajno traja fizioterapija en ali dva tedna, ponovi pa se na nekaj mesecev. To je seveda odvisno od tipa poškodbe ali bolezenskega stanja.

Kar pa je pri fizioterapiji še posebej pomembno poudariti je to, da fizioterapevti niso zgolj za to, da sestavijo terapevtski program. Z vami bodo namreč tekom celega programa, pomagali vam bodo pri izvedbi vaj, vas usmerjali in spremljali vaš napredek. Pri fizioterapiji gre torej res za celosten pristop, ki postavi posameznika in njegovo počutje v ospredje.

Za koga je primerna fizioterapija?

Kateri posamezniki pa so torej sploh primerni za izvajanje fizioterapevtskih storitev oziroma v kakšnih stanjih lahko fizioterapija pomaga?
Fizioterapija je vrsta terapije, ki pride prav pri številnih bolezenskih stanjih, poškodbah, nepravilni drži, oslabelih mišicah ter pri ostalih težavah.

Ker je spekter, pri čemer vse lahko pomaga, tako širok, je primerna praktično za vse. Običajno pa se jo predpiše s strani zdravnika in sicer v primerih poškodb ali zlomov, težav s sklepi ali hrbtenico, multipli sklerozi, mišični distrofiji, Parkinsonovi bolezni, oslabelih mišicah ter poslabšani gibljivosti.

Odlična je tudi pri težavah z ravnotežjem, vrtoglavici, po kapi, pri srčno-žilnih obolenjih, revmi, metabolnih obolenjih ter pri onkoloških stanjih. Lahko rečemo, da ni torej stanja, ki ga nebi mogla fizioterapija vsaj delno izboljšati.

 

Fizioterapija Ljubljana

 

Zakaj izbrati Fizioterapija Ljubljana?

Fizioterapija je torej brez dvoma nekaj, kar lahko pride prav številnim in kar lahko pomaga pri raznovrstnih stanjih. Ampak zakaj pa torej izbrati ravno podjetje Fizioterapija Ljubljana? V čem se razlikujejo od ostalih zdravstvenih ustanov, klinik ali ambulant, kjer prav tako izvajajo fizioterapevtske storitve?

Kot prvo prednost lahko izpostavimo to, da imajo v Fizioterapija Ljubljana popolnoma svojo metodo fizioterapije. Takšne v Sloveniji pred tem še ni bilo na trgu. Izvajajo kakovostno in predvsem specifično rehabilitacijo na domu. Zaradi tega pa so posledično primerni za vse skupine ljudi, tudi za tiste, ki imajo težave s hojo, ravnotežjem, vrtoglavico ali pa so celo nepokretni.

Njihova metoda se nanaša predvsem na to, da izvajajo s strankami najbolj optimalne vaje. Za vsakega posameznika prilagodijo položaje, vrstni red položajev in vaje, s katerimi je fizioterapija na koncu učinkovitejša in tudi hitrejša. To pa na koncu vodi v to, da je v Fizioterapija Ljubljana kar 97-odstotkov terapij uspešnih, pacientom pa se stanje vidno izboljša.

Kakovostna fizioterapija kar pri vas doma

Ena izmed pomembnejših prednosti je tudi ta, da Fizioterapija Ljubljana poteka na domu vsakega izmed posameznikov. To pomeni, da se z njimi posvetujete in si fizioterapijo naročite, strokovnjak pa se bo nato pripeljal kar k vam domov.
Fizioterapija na domu je priljubljena predvsem zaradi tega, ker je izredno priročna, nikamor se namreč ni treba peljati ali zapravljati časa.

Njena odlična lastnost pa je tudi ta, da je primerna za vse. Fizioterapijo na domu si lahko privoščijo vsi, tudi tisti, ki imajo morda težave s hojo, ki ne vozijo, ki niso samostojni ali pa tisti, ki morebiti živijo v domu upokojencev. Izgovorov praktično ni.

 

Fizioterapija Ljubljana

 

Brezplačen fizioterapevtski pregled

Poleg tega, da se izvaja na domu, kar je izredno priročno in še posebej prilagojeno vsakemu posamezniku, pa se Fizioterapija Ljubljana ponaša tudi s tem, da pri njih delujejo strokovno usposobljeni kadri. Ti imajo izkušnje z različnimi bolezenskimi stanji in poškodbami ter točno vedo, kaj delajo. Da je njihova fizioterapija izvedena kar se da najbolj kakovostno, pa nudijo še pred izvajanjem samih storitev tudi brezplačen fizioterapevtski pregled.

Ta pregled je izrednega pomena, saj lahko na tak način njihovi fizioterapevti dodobra spoznajo vsako stranko. Na tak način pa se ji lahko v celoti posvetijo. S pomočjo pregleda lahko podajo natančno oceno stanja ter stranki razložijo, kakšne terapevtske vaje bi bile potrebne, kako pogosto se morajo izvajati ter v kolikšni meri lahko te vaje na koncu tudi pomagajo.

Tovrstni fizioterapevtski pregledi se sicer izvajajo tudi v drugih ustanovah in ambulantah, se pa največkrat opravijo pri drugih izvajalcih in niso brezplačni, kot to ponuja Fizioterapija Ljubljana.

Fizioterapija Ljubljana nima čakalnih dob

Brezplačen fizioterapevtski pregled in kakovostne fizioterapevtske storitve v udobju doma pa še niso vse. Zelo pomembna prednost, ki jo ima Fizoterapija Ljubljana je tudi ta, da praktično nimajo čakalnih dob. V času, ko se v vseh zdravstvenih ustanovah neprestano nekaj čaka, na nekatere preglede ali operacije tudi po leto dni, je to izrednega pomena. Kako pa je to sploh možno, da ni čakalnih dob?

Glavna razlika je v tem, da se običajno fizioterapije ne izvajajo doma ampak v ambulanti oziroma za terapije opremljenih prostorih. Ker lahko tam fizioterapijo izvaja le omejeno število diplomiranih fizioterapevtov, se zna hitro zgoditi, da začne nastajati čakalna vrsta. Fizioterapija Ljubljana, ki se izvaja na domu pa po drugi strani sploh ni omejena s prostorom. Vedno je namreč na voljo drug prostor, saj se fizioterapevtske storitve izvajajo pri posameznikih doma.

Poleg tega pa imajo pri Fizioterapija Ljubljana zaradi širjenja veliko število zaposlenih tako, da so usposobljeni fizioterapevti praktično vedno na voljo.

 

Fizioterapija Ljubljana

 

Dostopnost v različnih krajih po Sloveniji

Zadostno število zaposlenih pa omogoča tudi to, da se kakovostna fizioterapija ne izvaja zgolj v Ljubljani, ampak tudi v ostalih krajih. Fizioterapevti so na voljo še v 14 krajih po Sloveniji – v Kranju, Slovenj Gradcu, Žalcu, Domžalah, Šentjurju, Radovljici, na Ptuju, v Medvodah, Jesenicah, Celju, Laškem, Novem mestu, Mariboru in v Velenju.

Da so kakovostne terapevtske storitve ustanove Fizioterapija Ljubljana na voljo samo v Ljubljani je torej popolnoma nesmiseln izgovor. Dobite jih lahko praktično po celi Sloveniji oziroma kar v udobju svojega doma. Zato ne čakajte več, pokličite jih in se dogovorite za termin ter si povrnite zdravje in kakovostno življenje.