Sunday, 19 May 2024

Glasbena šola Ljubljana bo poskrbela za razvoj kompletne otroške osebnosti

glasbena šola Ljubljana

Ker želite, da bo vaš otrok aktivno preživljal svoj prosti čas, ga želite vpisati nekam, kjer bo poleg prijateljev pridobil še določene vrline, ki mu bodo služile še kasneje v življenju. V tem primeru bo najbolje, da obiščete tole spletno stran www.willems.si in se z otrokom posvetujete o nadaljnjih odločitvah. Ne pozabite, da je on tisti, ki bo povedal, ali ga ta dejavnost zanima ali ne. Vi ste tisti, ki mu ponudite možnost učenja kateregakoli glasbila. Je vaš otrok pokazal zanimanje za glasbo? Odlično. Glasbena šola Ljubljana bo poskrbela, da bo njegova ljubezen do inštrumentov in različnih melodij rasla in rasla.

Zakaj je učenje inštrumenta tako priporočljivo?

Že od nekdaj velja, da ima glasba blagodejen učinek na človeka in njegovo čutenje. Prijetna melodija pomirja in spodbuja. Ob pridobivanju glasbene izobrazbe pa se ne učimo samo not ter igranja inštrumenta, ampak poskrbimo oz. spodbujamo tudi kreativno mišljenje, ki nam pride prav na vseh področjih življenja.

glasbena šola Ljubljana
Učenje inštrumenta ima pozitiven učinek na razvoj kreativnega razmišljanja.

Glasbena šola Ljubljana je več kot le šola

Glasbena šola Ljubljana spodbuja otrokov razvoj in zanimanje za učenje glasbe. Dejstvo je, da ima vsak učenec drugačno predznanje, talent in zmožnost učenja, zato je potreba po prilagodljivosti načina dela in metod poučevanja bistvena za uspeh ter pozitiven rezultat. Zato glasbena šola Ljubljana zaposluje prilagodljive glasbene učitelje, ki uporabljajo metode, s katerimi se bo vaš otrok lažje naučil in vzljubil glasbo.

Kateri dejavniki ne smejo vplivati na izbiro glasbene šole?

Pri vpisu v izbrano glasbeno šolo se starši velikokrat odločajo na podlagi različnih dejavnikov. Ker želimo, da se izognete slabim izkušnjam, bomo v nadaljevanju za vas izpostavili nekaj dejavnikov, ki zagotovo ne smejo vplivati na izbiro glasbene šole za vašega otroka.

Lokacija

Zaradi bližine glasbene šole se mnogi odločajo za vpis v glasbeno institucijo, ki morda ne more zadovoljiti učenčevih potreb. Zapomnite si, da bližina še ne zagotavlja kvalitetnega učnega procesa, ampak zgolj manj prevoženih kilometrov.

Kvalifikacije mentorjev

Vedite tudi, da dobro kvalificirani in diplomirani mentorji še ne prinesejo rezultata. Poznavanje določenih glasbenih zakonitosti in teorije bo učitelju pomagalo pri učnem procesu, vendar če ta ne bo imel dobrih pedagoških prijemov, se lahko zgodi, da bo izostal napredek njegovih učencev. Svetujemo vam, da pred izbiro glasbene šole preverite, s kakšnimi uspehi se ponašajo njihovi učenci ter kakšne pedagoške programe uporabljajo za poučevanje.

Cena

Kateri izobraževalni programi so primerni? Najcenejši ali najdražji? Glasbene šole druga drugi predstavljajo hudo konkurenco. Številne glasbene šole z manj izkušnjami bodo za boljšo konkurenčnost znižale svojo ceno, kar lahko mnoge starše celo prepriča. A pozor. Glavni razlog za izbiro naj ne bo cena. Kvalitetna glasbena šola ponuja dovolj programov, med katerimi se zagotovo najde tudi takšen, ki odgovarja vaši denarnici.

Katere programe vam ponuja Glasbeni center Edgar Willems?

Omenjena glasbena šola Ljubljana je bila ustanovljena leta 2002. V vsem tem času so z glasbo navdušili že veliko generacij mladih nadobudnih glasbenikov. Med njimi je bilo kar nekaj zelo talentiranih otrok, ki so nadaljevali in zgradili svojo kariero v glasbenih krogih. Dobra referenca je zagotovo tudi to, da učenci Glasbenega centra Edgar Willems nastopajo na številnih odmevnih prireditvah in dogodkih. Nenazadnje so lanskega decembra v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma izvedli čudovit Božični koncert 2022. Sodelujejo pa tudi s številnimi uglednimi glasbenimi institucijami. Študentom Pedagoške fakultete v Ljubljani in Mariboru pa omogočajo hospitacije pri pedagoškem delu v sklopu glasbenega poučevanja.

Glasbeno uvajanje

Program glasbenega uvajanja je v centru Edgar Willems namenjen otrokom, starim med tri in osem let. Pridobivanje glasbene izobrazbe oz. v tem primeru spoznavanje z glasbenimi osnovami poteka v majhnih in starostno homogenih skupinah po največ 10 otrok. Delo je prilagojeno otrokovim razvojnim stopnjam. Otroci, stari tri, štiri in pet, imajo učne ure enkrat tedensko po 60 minut. Drugače je pri šest- in sedemletnikih, saj njihove učne ure zaradi večjega števila učnih vsebin dolge 90 minut. Po uspešnem zaključku programa se lahko učenci vključijo v program…

Glasbena vzgoja – solfeggio in inštrument

Temu programu se lahko vključi sedem ali osem letni otrok, ki je zaključil program glasbenega uvajanja. Na izbiro ima obiskovanje t.i. “živega” solfeggia ter učenje inštrumenta. Ta glasbena šola Ljubljana učencem ponuja poučevanje klavirja, violine, viole, violončela, kljunaste in prečne flavte, klarineta, saksofona, fagota in roga. Po obdobju nižje glasbene šole (6 razredov) sta posamezniku na voljo še 7. in 8. razred, s katerim pridobi izobrazbo višje glasbene šole.

Ta glasbena šola Ljubljana spodbuja skupinsko muziciranje, saj se učenci ob tem navadijo poslušati drug drugega.

Kako je zasnovan pouk solfeggia v glasbenem centru Edgar Willems?

Pouk solfeggia sledi prepričanju, da se glasbene vsebine predajajo otrokom na umetniški način, v okviru žive glasbe. Učenci pri tem poslušajo velika glasbena dela, pojejo, ustvarjajo in se gibajo v ritmu glasbe. Poskrbljeno je tudi za opismenjevanje.

Pouk inštrumenta poteka individualno, dvakrat tedensko. Med drugim pa ta glasbena šola Ljubljana spodbuja tudi skupinsko muziciranje. Zakaj? Ker se učenci na ta način navadijo poslušati drug drugega ter sodelovati. To poteka v komornih sestavah, pevskih zborih in šolskem orkestru.