Tuesday, 16 Apr 2024

Odkup bakra po dobri ceni

odkup bakra cena

Prodaja kovin je dober način, da dodatno zaslužite. Medtem, ko lahko zaslužite z različnimi vrstami kovin, se pogosto govori o bakru. Ko se gre za odkup bakra, cena njegovega odkupa variira zaradi različnih dejavnikov. Vsekakor pa je to kovina, ki je močno prisotna v vsakem gospodinjstvu, zato se ga hitro nabere veliko in posledica je lahko zajeten kupček denarja. Največkrat se ostanki bakra najdejo v kleteh ali garažah, kjer se nabirajo stvari za odpad. In to je smiselno izkoristiti. Pri prodaji vseh kovin, med katere sodi tudi baker, pa je potrebno presoditi, da vam odkupovalec ponudi pošteno, pa tudi dobro ceno.

odkup bakra cena

Kakšen material je baker?

Baker je kovina in se v naravi pojavlja že v končni obliki, zato je že takoj uporabna kovina. Zaradi te lastnosti, so ga naši predniki začeli uporabljati že zelo zgodaj in po njem se zaradi tega imenuje tudi bakrena doba, ko so začeli baker segrevati in ga uporabljati za posode in orožja.

Še danes baker velja za mehko in upogljivo kovino, ki se jo lahko po želji oblikuje na različne načine. Ena bolj vodilnih lastnosti bakra je ta, da je baker zelo dobro električno in toplotno prevoden. In zaradi teh lastnosti je še danes močno prisoten v našem vsakdanu, pa če se tega zavedamo ali pa ne. Za baker je značilno, da se povsem svež pojavlja v rožnato-oranžni barvi.

Vrste bakra in njegova vrednost

Baker se deli na različne vrste in na to vpliva tudi odkup bakra. Cena glede vrste bakra posledično variira, saj si vrste niso enakovredne. Baker se torej deli na Millberry baker in baker 1. klase, baker 2. klase ter baker 3. klase.

Ko gre za odkup bakra, cena za Millberry baker dosega najvišje zneske. To ime namreč opisuje najbolj neonesnažen baker, ki nima ostankov izolacije, lakov, olja in podobno. Prav tako tu ni znakov oksidacije. Če pri sebi najdete tako vrsto bakra, ki je načeloma zlato-rdeče barve, ste lahko prepričani, da bo za odkup bakra cena precej visoka.

Če pa pri vas najdete baker, ki ni popolnoma čist in spada v enega od zgoraj naštetih razredov oz. klas, pa za odkup bakra cena ne bo tako visoka in se glede na klaso razlikuje. V 1. klaso spadajo čiste in neoksidirane mehke žilnate žice. Za baker 2. klase se smatrajo posamezni kosi, cevi in pločevina. Ta baker prav tako ni oksidiran in je čist. V zadnjo, 3. klasa pa spadajo bakrene stare cevi, žlebovi in ostali nečisti kosi. V takem primeru, če se greste odkup bakra, cena ne bo preveč visoka, vseeno pa je to boljše, kot če bi baker odvrgli na odpad.

Ker je baker v uporabi že vsaj 10.000 let, je izkopana že velika zaloga bakra, ki je v zemlji. In zato je recikliranje bakra tako pomembno. Namreč večina bakra, ki je trenutno v obtoku, je posledica recikliranja. In zato je recikliranje bakra, pomembna dejavnost, da se baker lahko še naprej uporablja.

Odkup bakra – cena se določi na licu mesta

Ko gre za odkup barka, cena ni enotna. Najprej se razlikuje vrsta bakra, ki se deli na MIllberry baker in baker različnih klas. Potem pa je cena odvisna tudi od količine bakra in njegovega stanja. Ker je baker kovina, ki kljub recikliranju ne izgubi svojih lastnosti, lahko v primerjavi z ostalimi kovinami pričakujete dobro ceno za odkup bakra. Cena pa ni pogojena samo na količino bakra in njegovo vrst, ampak jo v prvi vrsti pogojuje trg. Ravno zaradi tega, vam nihče ne more zagotovo povedati, kaliko bo vreden vaš baker naslednji teden ali mesec.

Pošten odkupovalec bo prišel preverit stanje in količino vašega bakra. Šele ko greste z njim čez vse podrobnosti, vam lahko dokončno pove končno ceno za odkup bakra. Cena bo najbolj poštena, če je vaš odkupovalec preverjeno podjetje, ki se z odkupom kovin tudi specializira.

Koga izbrati za odkup bakra?

Cena za baker se določi za vsakega posameznika posebej. Problem lahko nastane, ker ne veste ali je za odkup bakra cena, ki vam jo odkupovalec ponudi poštena. Zato je priporočljivo, da izberete preverjeno podjetje, ki bo izvedlo odkup bakra. Cena bo v tem primeru zagotovo najbolj poštena, kot v primeru, da baker od vas odkupi sosed. Preverjena podjetja vam ponudijo tudi odvoz bakra in ostalih kovin, ki se jih morda želite znebiti. Če imate v lasti le majhen kos bakra ali druge vrste kovin, ga lahko sami pripeljete na mesto za recikliranje. Če pa gre za večje količine kovin, pa bodo uslužbenci odkupnega podjetja prišli do vas.

Vaša prva naloga je, da izbrano odkupno podjetje pokličete in jim čimbolj podrobno opišete v kakšnem stanju je baker, koliko ga imate in podobno, da lahko potem v najkrajšem možnem času pridejo k vam za odkup bakra. Cena lahko iz dneva v dan variira in točen znesek boste izvedeli na koncu. Ampak, če je podjetje specializirano, vam bodo znali v naprej vsaj približno oceniti v kakšnem rangu se za tisto obdobje gibljejo cene.