Tuesday, 25 Jun 2024

Ljubka in udobna oblačila za vaše malčice

otroške pajkice

Večina staršev majhnih otrok se kar pogosto znajde pred posebnim izzivom vsakič, ko ugotovijo, da njihov malček potrebuje nova oblačila, ker so mu trenutna že skoraj premajhna, saj otroci hitro rastejo. Marsikomu to lahko že pred nakupom povzroči hud glavobol.

Morda je ta glavobol še hujši, če ste starši deklic, ki znajo biti že v zelo zgodnji starosti precej izbirčne in ne bodo kar tako zlahka pristale na morebitne vaše predloge. Še posebej pa je nakup lahko stresen, ker je tržišče polno založeno z oblačili vseh možnih znamk, barv, materialov in cen.

otroške pajkice

Kako med poplavo izdelkov izbrati pravega?

Kako se torej pravilno odločiti? Pri tem vam je lahko na voljo širok izbor spletnih trgovin, pri katerih so na voljo slike in opisi posameznega oblačila z navedeno ceno in sestavo materialov. Spletna ponudba vseh mogočih oblačil različnih znamk in kakovosti je resnično bogata, saj so vam na voljo jopice, puloverji, majice z dolgimi in kratkimi rokavi, obleke, trenirke, pa tudi otroške pajkice, ki si jih lahko ogledate na tej povezavi: https://www.gap.si/sl/gap/pajkice-in-trenirke-za-malcice.

Ker pa že počasi prihajajo toplejši meseci, se večina med nami že tudi odloča za nakup novih poletnih oblačil. Ker je od prejšnjega poletja že minilo skoraj celo leto, se boste verjetno morali lotiti tudi nakupa novih kopalk za vašo hčerkico, saj so ji tiste od lani skoraj zagotovo premajhne. Barvite in udobne kopalke za deklice lahko najdete na spletni strani: https://www.gap.si/sl/gap/eno-in-dvodelne-kopalke-za-deklice.

Kaj je najbolj priljubljeno med najmlajšimi?

Med tiste najosnovnejše kose otroških oblačil spadajo majice, puloverji, hlače, trenirke, jakne, plašči in jopice. Potem so tu še otroške pajkice, obleke, krila in pajaci ter seveda tudi spodnje perilo, pižame in nogavice. Ko gre za kopalke za deklice, so te najpogosteje enodelne, na voljo pa so tudi dvodelne za različne starosti.

V zadnjem času so tudi po zaslugi raznih pop zvezdnic vse bolj priljubljeni pajaci, a tudi otroške pajkice niso izgubile na priljubljenosti, zato jih tako tiste najmlajše kot tudi starejša dekleta še vedno pogosto izberejo, ko se odločajo za nakup oblačila, ki je udobno in primerno skoraj za vsako priložnost. Na splošno pa velja, da so najmlajšim najbolj všeč oblačila živih barv s pisanimi potiski in motivi njihovih najljubših risanih ali stripovskih junakov kot tudi logotipov priljubljenih znamk.

Otroške pajkice z različnimi potiski

Kot smo že omenili, so med deklicami še vedno izredno priljubljene otroške pajkice, ki so na voljo tako v nevtralnih barvnih odtenkih, kot sta siva in črna, ali pa v modri, zeleni rdeči, bež ali nežno roza barvi.

Ker pa je večina otrok navdušena nad pisanimi vzorci, lahko izbirajo med tankimi ali pletenimi pajkicami v nežnih pastelnih odtenkih s potiskom s srčki, zvezdicami, pikicami, tie-dye vzorcem, ki tudi vse bolj pridobiva na priljubljenosti, ali pa jih krasi ena od glavnih junakinj Disneyjevih filmov, prisrčna Mini Miška. Vaše najmlajše ljubitelje narave pa bodo verjetno navdušile modre tanke otroške pajkice z motivom leoparda ali črne z nežnimi roza in belimi rožastimi vzorci.

Izbor lahko omejite po starosti vaše malčice

Prednost pregledovanja oblačil prek spleta je v tem, da zadetke lahko omejite glede na ceno, barvo ali celo želeno starost. Tako si lahko med nastavitvami izberete najprej iskani izdelek, na primer otroške pajkice, in nastavite starost na kategorijo dvanajst do osemnajst mesecev, osemnajst do štiriindvajset mesecev in tako naprej, do petih let. Preverite lahko tudi razpoložljivost izbranega kosa v vaši bližnji trgovini.

Pod sliko izbranega oblačila vam je na voljo tudi dodatni opis o kroju in velikostih, ki so vam na voljo, ter ostalih podatkih o izdelku. Dobrodošle pa so tudi dodatne informacije, kot je na primer navedena sestava tkanine in najprimernejši način vzdrževanja.

Posebna pozornost naj bo namenjena sestavi tkanine

Medtem ko za otroške pajkice na splošno velja, da je prevladujoči material bombaž z določenim deležem ostalih umetnih tkanin, kot sta poliester ali elastan, pa za kopalke za deklice velja ravno obratno, saj so te običajno večinoma izdelane iz umetnih materialov, pri čemer običajno prevladuje poliester v vsaj osemdesetih odstotkih ter elastan v preostalem deležu.

To je seveda pomembno predvsem zato, da prilagodite nastavitve pri pranju oblačil. Vsa oblačila, ne glede na to ali so večinoma iz bombaža ali iz umetnih materialov, je možno prati v pralnem stroju, a je pri določenih kosih, kot so kopalke za deklice, potrebno pranje na programu za občutljivo perilo.

Sodobne kopalke za deklice z dodatno zaščito

otroške kopalke

Tudi oblačila iz umetnih materialov so lahko zelo prijetna in udobna, nudijo pa dodatno zaščito. Enodelne večbarvne kopalke za deklice, z živahnim potiskom v tie-dye vzorcu, so izdelane iz 82-odstotnega recikliranega poliestra. Kljub temu, da gre za umetni material, je ta kombinacija z 18-odstotnim deležem elastana izredno mehka, a hkrati tudi elastična.

Te izjemno ljubke kopalke za deklice so na voljo z dolgimi rokavi in imajo okrogel vratni izrez. Njihova dodatna funkcionalnost pa je 50+ zaščita pred UV žarki, ki bo občutljivo otrokovo kožo učinkovito varovala pred škodljivimi vplivi sončnih žarkov.