Thursday, 29 Feb 2024

Polnilne postaje za električna vozila – zagotovite si konkurenčno prednost

Eden izmed najbolj vročih trendov v turizmu v tem trenutku so kvalitetne polnilne postaje za električna vozila. Če v vašem poslovanju ne ponujate polnilne postaje za električna vozila, tvegate izgubo gostov z veliko kupno močjo iz tujih držav, kot so Nemčija, Avstrija, Švica in Nizozemska, ki vse bolj iščejo namestitve s polnilnimi postajami. Kot primer, platformi Booking in Airbnb sta že uvedli filtre, ki omogočajo izbiro nastanitve z električno polnilno postajo. Če vaša namestitev nima te možnosti, boste izgubljali rezervacije.

Podjetje OptimaPlus Booking vam lahko pri tem pomaga. Z njihovim partnerjem so našli rešitev za vaš izziv s pomanjkanjem polnilnih postaj za električna vozila. Z njihovim strokovnim svetovanjem in ponudbo kakovostnih električnih polnilnih postaj boste lahko gostom ponudili vse, kar potrebujejo za brezskrbno in prijetno polnjenje njihovega električnega avtomobila. To vam bo omogočilo, da boste privabili nove goste, ki bi se sicer morda odločili za drugo destinacijo. S tem boste vedno korak pred konkurenco in boste zagotovili, da bodo vaši gostje imeli najboljše izkušnje pri vas.

Polnilne postaje za električna vozila
Samo nekaj korakov do varnega in učinkovitega polnjenja vašega električnega vozila.

Električna mobilnost – ključni korak k trajnostni prihodnosti in zakonska obveznost do leta 2035

Električna mobilnost je več kot le modni trend. Gre za pomemben korak k trajnostni in okolju prijazni prihodnosti, ki si jo želimo zagotoviti za prihajajoče generacije. Svet se danes sooča s številnimi izzivi, kot so naraščajoče cene energentov, globalno segrevanje in onesnaževanje okolja. Električna vozila predstavljajo ključno orodje za zmanjšanje ogljičnega odtisa in izboljšanje trajnosti našega planeta.

Ozaveščenost o pomenu električnih vozil se po svetu vse bolj povečuje, kar se kaže v gradnji novih polnilnih postaj. Prodaja električnih vozil se vztrajno povečuje, kar je razvidno iz nedavnih podatkov. V letu 2021 so prodali več kot 6,6 milijona električnih vozil, kar predstavlja skoraj 9 % svetovnega trga avtomobilov. To nedvomno kaže, da se potrošniki vse bolj zavedajo pomembnosti zmanjšanja ogljičnega odtisa in ohranjanja okolja. Povečana ozaveščenost in spremembe v zakonodaji kažejo, da bodo do leta 2035 vsi avtomobili na elektriko.

Ključna konkurenčna prednost vaše nastanitve v času rasti trga električnih vozil.

Vključitev električnih polnilnih postaj v ponudbo vaše storitve bo povečala privlačnost vaše nastanitve ter vašo konkurenčnost na trgu. Gostje, ki uporabljajo električna vozila, bodo bolj verjetno izbrali nastanitev, ki jim omogoča polnjenje njihovega vozila med bivanjem. V današnjem času je veliko število ljudi, ki uporabljajo električna vozila in ta številka se iz dneva v dan povečuje. Če vaša storitev ne ponuja električnih polnilnih postaj, lahko izgubite veliko potencialnih gostov. Vendar, če boste vključili polnilne postaje za električna vozila v ponudbo vaše storitve, boste pritegnili več gostov in povečali svojo konkurenčnost na trgu.

Z vključevanjem polnilnih postaj za električna vozila v svojo ponudbo, lahko pridobite lojalne stranke. Gostje, ki se odločijo za uporabo električnega vozila, bodo verjetno izbrali nastanitve s polnilnimi postajami tudi v prihodnosti, in se bodo zapomnili vašo nastanitev. To pomeni, da bodo ob ponovnem obisku Slovenije spet izbrali vašo nastanitev. Poleg tega, da pridobite lojalne stranke, s tem ukrepom ohranjate okolje in podpirate trajnostni turizem. Vključevanje polnilnih postaj v vašo nastanitev ni samo korak k boljšemu storitvenemu dojemanju in udobju vaših gostov. Gre tudi za izpolnjevanje družbene odgovornosti in trajnostnega razvoja, kar bo imelo pozitiven učinek na vaš ugled in verodostojnost vaše namestitve.

Edinstvene in učinkovite polnilne postaje za vašo namestitev

Polnilne postaje za električna vozila omogočajo uporabnikom zanesljivo, varno in stroškovno učinkovito polnjenje vozil v predvidenem časovnem intervalu, kar omogoča kvalitetno storitev in odlično izkušnjo vaših gostov. Polnilnice so primerna za polnjenje vseh znamk električnih vozil in so zasnovane tako, da se lahko enostavno prilagodijo vašemu okolju – lahko so samostoječe ali stenske. Poleg same vzpostavitve polnilne infrastrukture, ponujajo tudi celovito upravljanje in nadzor vseh polnilnic, dinamično reguliranje moči brez povečanja priključne moči ter uporabo njihove aplikacije Mega Mobility za domače in javno polnjenje vozila. Če želite ohraniti okolje in hkrati pridobiti konkurenčno prednost na trgu ter s tem več rezervacij, ne zamudite te priložnosti in kontaktirajte podjetje za ponudbo in več informacij.

Zaradi vedno večjega števila gostov, ki potujejo z električnimi vozili, sta platformi Booking.com in Airbnb uvedli filter za iskanje nastanitev, ki imajo polnilnice za električna vozila. Za več informacij in ponudbo polnilnih postaj za električna vozila jih kontaktirajte. Z veseljem vam boso svetovali in pomagali izbrati najboljšo rešitev za vašo namestitev, ki bo zadovoljila vaše goste ter vašo družbeno odgovornost v smislu varovanja okolja.

Polnilne postaje za električna vozila
Preprosta namestitev polnilne postaje za električna vozila doma.

Hitrost, s katero se lahko električno vozilo napolni na polnilni postaji, je odvisna od več dejavnikov. Med njimi so največja moč polnilne postaje za električna vozila, največja moč, s katero lahko polnimo vozilo, in zmogljivost lokalne električne inštalacije. Običajno je hitrost polnjenja odvisna od polnilne moči polnilne postaje za električna vozila, ki se meri v kilovatih (kW). Na primer, polnilna postaja z močjo 22 kW lahko napolni vozilo hitreje kot postaja z močjo 7 kW. Vendar pa je treba upoštevati, da lahko največjo polnilno moč vozila omejujejo lastnosti baterije, saj nekatere baterije ne morejo sprejeti visokih polnilnih tokov.

Različne vrste polnilnih postaj za električna vozila

Obstaja več vrst polnilnih postaj za električne avtomobile. Te postaje se delijo na hišne, javne in hitre polnilne postaje. Hišne polnilnice se uporabljajo za polnjenje baterij električnega avtomobila, ko je avto parkiran doma. Te polnilne postaje navadno ponujajo varno, zanesljivo in učinkovito polnjenje vozila, medtem ko stoji parkirano doma. Javne polnilne postaje za električne avtomobile je mogoče najti na različnih parkiriščih, bencinskih črpalkah, garažnih hišah in pred različnimi poslovnimi objekti.

Polnilne postaje za električna vozila
Zmanjšajte svoj ogljični odtis s polnilno postajo za električna vozila.

Cena električne polnilne postaje je odvisna od več dejavnikov, kot so vrsta, zmogljivost in funkcionalnosti. V nekaterih državah in regijah so na voljo subvencije, ki lahko znižajo stroške nakupa in namestitve polnilne postaje. Najbolj dostopne so klasične AC polnilne postaje, ki so počasnejše in stanejo nekaj sto do nekaj tisoč evrov. Stenske polnilne enote se prav tako gibljejo v tem cenovnem rangu, vendar je cena odvisna od zmogljivosti polnilne postaje za električna vozila. Hitre DC polnilne postaje so dražje in za njih je potrebno odšteti nekaj tisoč do več deset tisoč evrov.

Pri polnjenju električnega vozila potrebujemo poleg samega električnega vozila še polnilni kabel, ki ga uporabimo za povezavo med vozilom in polnilno napravo. Polnilnica lahko stoji doma ali pa uporabimo javne polnilnice, ki so na voljo na različnih lokacijah. Pri uporabi javnih polnilnic je potrebno upoštevati, da imajo lahko različne hitrosti polnjenja, ki so odvisne od vrste polnilnice in zmogljivosti električnega omrežja. Za upravljanje z javnimi polnilnicami lahko potrebujemo RFID kartico ali mobilno aplikacijo.

Kako in zakaj vlagati v trajnostne rešitve v turizmu?

Trajnostni turizem pomeni turizem, ki se osredotoča na ohranjanje okolja in družbene odgovornosti. Turistični ponudniki uporabljajo trajnostne rešitve, da bi zmanjšali svoj vpliv na okolje. Na primer, namesto uporabe fosilnih goriv, se uporabljajo polnilne postaje za električna vozila, kar pomaga zmanjšati onesnaženje in izboljšati kakovost zraka na turističnih območjih. Uporaba trajnostnih rešitev lahko tudi privabi bolj osveščene turiste, ki so pozorni na svoj vpliv na okolje. Čeprav so investicije v trajnostne tehnologije lahko drage, imajo dolgoročno velik vpliv na okolje in potrošnike, kar prinaša številne prednosti.

Čeprav je teoretično možno, da si namestimo domačo polnilno postajo za električna vozila, strokovnjaki priporočajo, da to delo prepustimo izkušenemu strokovnjaku. Ta bo sposoben oceniti ustrezno električno napeljavo in drugo potrebno infrastrukturo, ki je potrebna za varno in učinkovito delovanje polnilne postaje za električna vozila. Poleg tega bo strokovnjak izbral primerno zmogljivost in vrsto polnilne postaje, ki bo ustrezala vaši specifični situaciji in možnostim vašega električnega omrežja. Varnost in kakovost delovanja sta ključna vidika pri nameščanju polnilne postaje, zato je najbolje, da delo prepustimo strokovnjakom.