Tuesday, 25 Jun 2024

Lektoriranje diplomskih nalog za zaključno delo brez napak

lektoriranje diplomskih nalog

Vsakemu uspešno zaključenemu študiju sledi izdelava diplomske naloge. Ker je od nje odvisno, kako dobro si vas bodo ljudje zapomnili, se odločite za hitro lektoriranje diplomske naloge. S to izredno pomembno storitvijo boste iz rok dali popoln zaključni izdelek, ki bo na ocenjevalce pustil zelo dober vtis. Če niste ravno strokovnjak s področja pravopisa in slavistike, potem vam svetujemo, da za lektoriranje diplomskih nalog izberete strokovno usposobljeno agencijo. Ta bo namreč poskrbela za znanstveno, strokovno in lepopisno brezhibnost vašega zaključnega dela.

Izkušena in strokovno usposobljena lektorska agencija bo svoje delo opravila ugodno, hitro in nadvse kvalitetno. Vse našteto pa je za vas ključnega pomena, saj od ustrezno urejene in oblikovane diplomske naloge zavisi vaša končna ocena. Pri izbiri ponudnika zato ne sklepajte kompromisov in izberite zaupanja vredno podjetje, ki svoje delo jemlje resno in vestno opravlja. Eno takih je tudi lektorska in prevajalska agencija DigitPen, ki se lahko pohvali z večletnimi izkušnjami in vrhunskim znanjem s področja prevajanja in lektoriranja. Poleg tega svojim strankam nudijo celostno storitev, ki poskrbi za brezhibnost diplomskih nalog.

lektoriranje diplomskih nalog

Kako poteka lektoriranje diplomskih nalog?

Verjetno ste se kdaj že vprašali kako sploh poteka lektoriranje diplomskih nalog. Nedvomno gre za storitev, za katero je potrebno veliko strokovnega znanja, po drugi strani pa tudi izkušenj in nekaj slovnične žilice.

Prvi ključni korak je seveda na vas, saj morate diplomsko delo izdelati sami. Ko je to končano, izbrani agenciji pošljete povpraševanje za lektoriranje (cena, želje, čas trajanja lekture…). Nato s strani agencije za lektoriranje diplomskih nalog prejmete ponudbo, ki vključuje vse storitve, ki jih potrebujete. V sami ponudbi izvajalec določi način dela, rok oddaje in seveda ceno lektoriranja vaše diplomske naloge. V kolikor se z vsemi navedenimi postavkami strinjate, ponudniku posredujete svojo diplomsko, magistrsko ali doktorsko zaključno delo. Pri tem morate paziti, da je datoteka v odliki Word in ne v PDF, saj slednje ni mogoče urejati. Ker gre pri zaključnih nalogah pogosto za raziskave in dognanja zaupne narave, so vsi podatki skrbno varovani in zaščiteni.

1. Pred lektoriranjem

Ko ponudbo za lektoriranje diplomskih nalog potrdite,se z izvajalcem pogovorite še o vaših morebitnih posebnih pričakovanjih. Določene fakultete ali mentorji, pri katerih študentje pišejo diplome, imajo lahko specifična pričakovanja in zahteve, ki jih je seveda potrebno upoštevati. Ker je od tega odvisna vaša končna ocena, lektor vedno sledi vsem vašim navodilom.

Ne glede na to, kdo vaše diplomsko delo lektorira, vedite, da ima ustrezno strokovno izobrazbo. Slednjo lahko dokaže s kopijo diplome. Vsakemu naročniku pripada tudi brezplačno potrdilo o opravljeni lekturi, ki je vaša garancija za strokovno opravljeno lektorsko storitev.

2. Med lektoriranjem

Od tu dalje je vaše delo končano, vaša diploma je namreč v varnih in strokovnih rokah lektorja. Vsako lektoriranje diplomskih nalog vključuje popravljanje pravopisnih in slovničnih napak. Te se vstavlja neposredno v besedilo, medtem ko se morebitne stilne predloge ponudi v komentarjih ob straneh. Na tak način lektor bistveno ne posega v vaše diplomsko delo in ohranja njegovo integriteto. Če stilnih popravkov ni veliko, jih izvajalec opravi kar brezplačno. V kolikor naročnik izrecno zahteva, da lektor zanj izvede vse stilne popravke, pa se dogovorite za določen znesek za lektoriranje. Cena je seveda zmerna, odvisna pa je od količine opravljenega dela in potrebnega časa, ki ga popravki vzamejo izvajalcu.

pisanje

Zelo pomembno je tudi da veste, da se besedila vaše diplomske naloge nikdar ne popravlja samovoljno, se ga bistveno ne spreminja, korigira pa se le pravopisne napake. Na tak način diplomsko delo še vedno ohrani stil njegovega avtorja, torej vas.

3. Po lektoriranju

Ko je lektoriranje diplomskih nalog končano, vam agencija vrne dve datoteki. Prva je tista z vsemi vidnimi popravki, kjer lahko enostavno in hitro sledite vsem spremembam in popravkom, narejenih tekom lektoriranja. Druga datoteka pa je prečiščeno besedilo, ki je pravopisno brezhibno ter kot tako že pripravljeno za tisk in končno oblikovanje.

Koliko časatraja lektoriranje diplomske naloge?

Zgornjemu vprašanju namenjamo čisto svoj odstavek, saj gre za izredno pomembno informacijo, od katere je odvisno ali se boste za neko lektorsko agencijo sploh odločili. Čas je pri oddaji diplomskih in drugih zaključnih nalog namreč izrednega pomena. Dobre lektorske agencije, ki svoje delo učinkovito izvajajo, vam bodo lektoriran izdelek vrnile v 2 do 3 delovnih dneh.

Ker pa seveda lahko pride do izrednih primerov, se lahko odločite tudi zastoritev hitrega lektoriranja diplomskih nalog. V tem primeru boste končni izdelek prejeli v zgolj enem dnevu. Pri lektorski in prevajalski agenciji  DigitPen pa vam je na voljo tudi lektoriranje čez vikend ali za praznike. Ta storitev je namenjena predvsem tistim študentom, ki potrebujejo lektorirano nalogo takoj.

lektoriranje
Lektoriranje diplomskih nalog

Če je lektoriranje diplomskih nalog zelo hitro končano, pa lektoriranje magistrskih in doktorskih nalog po navadi vzame nekaj časa. Razlog za to tiči v tem, da so ta dela daljša, predvsem pa gre pri njih za znanstveno zahtevnejša besedila. Lektoriranje (cena je nekoliko višja kot pri lektoriranju diplomskih del) tako traja nekoliko dlje, rok oddaje pa je odvisen predvsem od od količine teksta in od nujnosti, ki jo določite. Lektoriranje magistrskih ali doktorskih nalog je običajno končano v 3 do 5 dneh. Če vas zanima več, pošljite povpraševanje in ekipa iz agencije DigitPen vam bo z veseljem odgovorila.

Lektoriranje – cena, ki prepriča

Vašo diplomsko nalogo pred oddajo loči le še lektoriranje? Cena je potem zagotovo tisti podatek, ki vas zanima. Ta je odvisna predvsem od obsega dela, časa, ki je za to potreben in zahtevnosti. Večina ponudnikov ima cenike objavljene kar na spletni strani, saj s tem zagotavljajo transparentnost poslovanja. Seveda pa je znesek odvisen tudi od izbrane agencije, ki izvaja lektoriranje. Cena, ki jo boste plačali za storitev pa naj bo ugodna in konkurenčna.

Odločite se za pravo lektorsko agencijo

Od vaše diplomske, magistrske ali doktorske naloge je odvisen vaš karierni uspeh in napredovanje. Zato še zdaleč ni vseeno, katero agencijo izberete za lektoriranje diplomskih nalog. Seveda je kakovost zaključne naloge v prvi vrsti odvisna od vas in vašega dela, ki ste ga vložili v izdelavo diplome, vendar pa je prav lektoriranje (cena, ki se jo vsekakor izplača plačati) tisto, zaradi katerega na koncu iz rok oddate popoln izdelek. Pri izbiri lektorske agencije zato ne sklepajte kompromisov in izberite najboljšega ponudnika.