Tuesday, 25 Jun 2024

Visoko kakovostna estetsko dovršena PVC okna

Podjetje Cugelj izdeluje PVC okna, ki so narejena iz visoko kakovostnih profilov proizvajalca Veka, ki je vodilno ime na področju PVC okenskih profilov v Nemčiji. Profili, ki jih uporabljajo, sodijo v najvišji kakovostni razred. Podjetje Cugelj, ki se ukvarja s proizvodnjo PVC oken, se lahko pohvali z visoko kakovostjo in razvitostjo svojih izdelkov. Zaradi tega so primerni za vgradnjo v objekte, ki posebej zahtevajo vrhunsko energetsko učinkovitost. Okna in vrata, ki jih izdelujejo in vgrajujejo, ustrezajo najnovejšim standardom kakovosti. Ob nakupu njihovih izdelkov pa vam zagotavljajo tudi strokovno svetovanje, montažo in celovito zaključno urejanje. V njihovi ponudbi imajo tudi ALU (aluminijasta) okna, ki so prav tako vrhunske kakovosti.

PVC okna
Estetska popolnost z inovativno tehnologijo za nevidne spoje.

Popolnoma gladki spoji PVC oken za estetsko dovršen izgled

Cugelj je nedavno vpeljal tudi novo tehnologijo, imenovano IN-LINE, ki omogoča izdelavo popolnoma gladkih spojev na PVC oknih. Trenutno so edini slovenski proizvajalec, ki uporablja to tehnologijo in izdeluje popolnoma gladke spoje. Zahvaljujoč patentirani tehnologiji IN-LINE lahko PVC okna konkurirajo lesu in aluminiju v smislu videza. Ta nova tehnologija omogoča, da so spoji med okenskimi profili povsem nevidni, kar ustvarja estetsko privlačen izgled. Prednost te tehnologije je predvsem v estetiki, saj so spoji zares popolnoma gladki in estetsko dovršeni. S pomočjo nove tehnologije lahko spojimo različne barve in materiale, kar daje še večjo prilagodljivost pri oblikovanju PVC oken.

PVC okna so pogosto izbrana zaradi svojih številnih prednosti v primerjavi z drugimi vrstami oken, kot so tradicionalna lesena ali aluminijasta okna. Ena od glavnih prednosti PVC oken je njihova ekonomičnost. PVC okna so običajno cenejša od drugih materialov, kar omogoča prihranek pri stroških izdelave in vgradnje. Poleg tega PVC okna zagotavljajo dobro zvočno in toplotno izolacijo, kar pomeni, da zmanjšujejo prehod hrupa in ohranjajo stabilno temperaturo znotraj prostora. To prispeva k udobju in energetski učinkovitosti prostora. PVC okna so tudi vodoodporna na tekočine, kot je močan dež, ter na pline in hlape. To pomeni, da se ne bodo poškodovala ali ne bodo korodirala zaradi izpostavljenosti vlagi.

Enostavno vzdrževanje in trajnost PVC oken

Druga prednost PVC oken je enostavnost vzdrževanja in čiščenja. Ne zahtevajo posebnih tretmajev ali barvanja, dovolj je občasno čiščenje. Poleg tega PVC okna ne bodo spremenila svojega videza ali strukture zaradi izpostavljenosti sončni svetlobi, slanosti, vlage ali drugih vplivov okolja. PVC okna so tudi izjemno trpežna, kar pripomore k dolgi življenjski dobi. So odporna na udarce, krčenje, raztezanje in deformacije ter ohranjajo svojo trdnost in stabilnost. Poleg tega so PVC okna vsestranska in se lahko uporabljajo v različnih vrstah objektov. So primerna tako za domove kot za poslovne prostore. Pomembno je tudi omeniti, da ima PVC okno majhen vpliv na okolje. Material je mogoče 100 % reciklirati, kar pripomore k zmanjšanju obremenitve okolja. Zaradi vseh teh prednosti je PVC okno praviloma najboljša izbira pri izbiri oken, ki zagotavljajo visoko kakovost, ekonomičnost, energetsko učinkovitost in trajnost ter minimalen vpliv na okolje.

Odlična izbira za trajnostno in privlačno bivanje

Podjetje Cugelj ponuja PVC okna z označbo Veka Softline 70 AD, ki se ponašajo z atraktivnim in elegantnim dizajnom. Okna imajo rahlo zaobljene robove, kar prispeva k njihovemu privlačnemu videzu. Ta sistem je cenovno ugoden in je namenjen strankam, ki ne iščejo najvišjih toplotnih lastnosti, ampak visoko kakovosten in trajen izdelek. PVC okna Softline 70 AD imajo 5-komorni okvir z vgradno globino 70 mm in profil krila s 3 do 5 komorami, kar omogoča manjšo toplotno prehodnost do 0,76 W/m²K, kar je primerno za energetsko varčno gradnjo. Debelina profila znaša 70 mm. Okovje ROTO NX zagotavlja dodatno varnostno zaščito in omogoča režno prezračevanje. Dvojno tesnjenje z EPDM tesnili zagotavlja visoko stopnjo izolacije pred nizkimi in visokimi temperaturami ter ustvarja udobno bivanje v prostoru, hkrati pa zmanjšuje tudi hrup. Profil VEKA je vrhunske kakovosti, saj je izdelan po najvišjem standardu kakovosti RAL in spada v razred A po DIN EN 12608.

PVC okna
Energija varčna okna za prijetno bivanje v vašem domu.

Ob standardnih PVC profilih, kot je Veka Softline 70 AD, je na voljo tudi standardno steklo. Ta vrsta stekla je na voljo v debelini 24 ali 36 mm. Za posebne primere, kot je uporaba posebnega krila, je na voljo tudi steklo debeline 50 mm. Priporočljivo je dvoslojno zastekljevanje, vendar je na voljo tudi možnost troslojnega zastekljevanja. S steklom 4-16-4 Ug=1,1 W/m2K (24 mm) dosežemo toplotno prehodnost Uw=1,3 W/m2K. S steklom 4-12-4-12-4 Ug = 0,7 W/m2K (36 mm) dosežemo toplotno prehodnost Uw = 1,0 W/m2K. V standardni ponudbi je na voljo ALU medstekelni distančnik, lahko pa se uporabi tudi TGI distančnik. Profili so dodatno okrepljeni s kvadratnimi jeklenimi armaturami, ki zagotavljajo stabilnost in dolgoročno funkcionalnost. Ta okna so zelo enostavna za čiščenje zaradi homogenih in gladkih površin ter prav tako zaradi podometne zasteklitve. Profil Softline 70 AD zagotavlja moč, dolgotrajno funkcionalnost in zanesljivost. Na voljo so vse barve iz barvne lestvice.

Eleganca, trajnost in visoka toplotna izolacija

Veka Softline 76 MD je PVC profil oken, ki jih podjetje Cugelj ponuja in je najsodobnejši profilni sistem naslednje generacije. Ta profil zadovoljuje različne zahteve in ima eleganten videz z rahlo zaobljenimi konturami. Skrbno zasnovana konstrukcija tega profila prinaša številne prednosti, ki jih boste lahko uživali desetletja. Cugelj ponuja PVC okna z označbo Softline 76 MD, ki se ponašajo z 5-komornim profilom okvirja in vgradno globino 76 mm. Ta vrsta oken ima učinkovit 2-stopenjski sistem tesnjenja z EPDM tesnili, ki prispeva k odlični toplotni izolaciji. Zahvaljujoč tem lastnostim imajo ta okna izjemno nizko toplotno prehodnost z vrednostmi Uw do 0,79 W/m²K. Okovi ROTO NX zagotavljajo dodatno varnostno zaščito in omogočajo režno prezračevanje. Višina zasteklitvenega roba znaša 28 mm, kar omogoča optimalen temperaturni pretok v profilu in preprečuje kondenzacijo. Priporočljivo je troslojno zastekljevanje, vendar je na voljo tudi možnost dvoslojne zasteklitve.

PVC okna
Sodoben dizajn, visoka izolativnost in enostavno vzdrževanje.

V standardni ponudbi je na voljo ALU medstekelni distančnik, vendar je na voljo tudi TGI distančnik. S steklom 4-16-4, Ug = 1,1 W/m2K dosežemo toplotno prehodnost Uw = 1,2 W/m2K. S steklom 4-12-4-12-4, Ug = 0,5 W/m2K dosežemo toplotno prehodnost Uw= 0,82 W/m2K. Profili so ojačani s kvadratnimi jeklenimi armaturami, ki zagotavljajo stabilnost in dolgoročno funkcionalnost. Profil Veka je vrhunske kakovosti, saj je izdelan po najvišjem standardu kakovosti RAL in spada v razred A po DIN EN 12608. Tanek profil z ozkimi širinami omogoča obilo svetlobe v prostor, saj omogoča velikodušno zasteklitev. Visokokakovostni profili VEKA imajo zelo gladko površino, ki je težko umazati, hkrati pa jih je enostavno in hitro očistiti, poleg tega pa jih nikoli ni treba barvati. Profil Softline 76 MD je na voljo v vseh barvah iz barvne lestvice.

Odlična izolacija za energetsko varčno gradnjo in udobno bivanje

Veka Softline 82 MD je visokokakovostni PVC profil oken, ki ponuja odlično stopnjo izolativnosti in je primeren tako za pasivno gradnjo kot za adaptacijo starejših objektov. Ta profil oken je njihov najbolj prodajan izdelek v standardni izvedbi, saj zagotavlja odlične energetske prihranke in udobje bivanja. Okna Softline 82 MD imajo 7-komorni okvir in 6-komorno krilo, kar zagotavlja boljšo izolativnost s toplotno prehodnostjo do 0,76 W/m²K, kar je primerno za energetsko varčno gradnjo. Debelina profila znaša 82 mm. Okovje ROTO NX zagotavlja dodatno varnostno zaščito in omogoča režno prezračevanje. Dodatno tretje tesnilo zagotavlja visoko stopnjo izolacije pred nizkimi in visokimi temperaturami ter udobno bivanje, hkrati pa zmanjšuje tudi hrup. 28 mm razdalja med okenskim steklom zmanjšuje pojav toplotnih mostov.

V standardni ponudbi je na voljo ALU medstekelni distančnik, ponujajo pa lahko tudi TGI distančnik. S steklom 4-16-4, Ug = 1,1 W/m²K dosežemo toplotno prehodnost Uw = 1,2 W/m²K. S steklom 4-18-4-18-4 Ug = 0,5 W/m2K dosežemo toplotno prehodnost Uw = 0,79 W/m2K. Profil Veka je vrhunske kakovosti, saj je izdelan po najvišjem standardu kakovosti RAL in spada v razred A po DIN EN 12608. Profili so ojačani s kvadratnimi jeklenimi armaturami, ki zagotavljajo stabilnost in dolgoročno funkcionalnost. Zahvaljujoč elegantni zasnovi profila omogoča veliko količino svetlobe v prostor, hkrati pa je energetsko učinkovit. Priporočamo troslojno zasteklitev, vendar je na voljo tudi možnost dvoslojne zasteklitve.