Sunday, 19 May 2024

Kakovostni tepihi za avto so vsestransko uporabni

tepihi za avto
Tepihi za avto so lahko tekstilni ali pa izdelani iz kakovostne gume. Tekstilni tepihi se hitro umažejo, odrgnejo in zmuckajo, ter tudi obledijo. Gumijasti so s tega gledišča bistveno boljši, ker so črne barve in taki, elegantni tudi ostanejo. Gumijasti tepihi za avto imajo še več prednosti, kot le estetski moderen videz. In sicer so zelo uporabni v primeru umazanije, blata, dežja, snega in politja tekočine ali česa drugega po tleh avta. Ti tepihi so izdelani na tak način, da vse to izolirajo s pomočjo posebnih kanalov in zadržijo na sebi. Ob prvi priložnosti pa jih zgolj sperete pod vodo.

Inovativni gumijasti tepihi za avto domačega proizvajalca

Gumijasti tepihi za avto z visokim robom in posebnimi kanali za tekočino, ki jo zdržijo na sebi, so inovativen izdelek slovenskega podjetja. Narejeni so tako, da imajo neke vrste kanale, ki so obrobljeni zato, da umazanijo in tekočino zadržijo na tistem mestu, kjer je nastala. To velja tudi za sok ali sladoled, če se polijeta ali padeta na tla. To je čudovita novica, ker se tla avta ne bodo umazala, saj so običajno iz tekstila in madeži s takega materiala ne gredo dol. Sploh, če so tla svetlejše barve. Največkrat bo sive ali celo bež barve. Na voznikovi strani je sicer zaščita tal z umetno maso, ki pa se lahko hitro obrabi in ne zadrži tekočine, ki se vseeno razlije po vsem avtu.
tepihi za avto
Kvalitetni gumijasti tepihi za avto so odporni na vodo in umazanijo. Enostavno jih odpnete z dna avta, jih sperete pod vodo ali s čistilom in posušite, kar ne traja dolgo. Nato so že pripravljeni na ponovno uporabo v avtu in zagledajo kot novi. Pri trdovratni in zasušeni umazaniji lahko uporabite pranje pod pritiskom in tepihi za avto bodo čisti.

Kako izberete tepihe za avto?

Niso vsi tepihi za avto enaki, ker tudi modeli avtomobilov niso vsi enaki. So precej raznolikih oblik in dimenzij, kar se odraža tudi na obliki in velikostih tepihov v avtu. Običajno avto nima tepihov, ko je nov in ga z njimi opremita ali novi lastnik ali prodajalec, ki bi se rad prikupil kupcu. Največkrat se avto opremi s štirimi tepihi, dva za spredaj in dva za zadaj, ki sta bistveno manjša. Spredaj sta tepiha posebne oblike zaradi koles in pedalov za plin ter zaviranje in sklopke.

Enako velja za gumijaste tepihe, s katerimi boste zamenjali stare tepihe ali pa ozaljšali vaš novi avto. Najprej ugotovite kateri model in znamko avta imate ter se pozanimajte pri prodajalcu, katera oblika in velikost tepihov bo za vaše vozilo prava. Izberete lahko vse štiri tepihe, ali pa samo sprednja. Priporočljivo je izbrat vse štiri, če zadaj vozite otroke ali druge ljudi, ki lahko kaj jedo in pijejo ter polijejo po tleh. Tako bo vaš avto vedno zaščiten.

kakovostni-tepihi-za-avto

Ali so tepihi iz gume zdržljivi?

Tepihi za avto, ki so narejeni iz gume, so zelo zdržljivi, ker so mehki in prožni. To ni enako kot plastika, ki spoka ali slaba in nekakovostna guma, ki razpade. Ti tepihi o narejeni iz visoko kakovostnega modernega materiala, ki zdrži lahko tudi  desetletje. Odvisno je seveda od tega, koliko ga uporabljate in na kakšen način ter kaj pade nanj. Če je le možno, jih sperite z vodo, toplo vodo ali pod pritiskom in se izogibajte agresivnim čistilom. Ekološka in razredčena čistila pa ne bodo naredila težav.
Če se na gumijastih tepihih zasuši umazanija, jih enostavno nekaj časa namakajte v vodi in se dobi prali potem brez težav. Gumijasti tepihi za avto ostanejo dolga leta enaki in se ne spreminjajo, niti barva, niti oblika, ker so narejeni res kakovostno. Nekaj časa imajo tudi garancijo. Njihova največja prednost je, da so odporni na tekočine in bodo vaše noge med vožnjo suhe, ker voda odteče v kanale na tepihu, ki lahko zadrži kar nekaj količine vode.