Tuesday, 16 Apr 2024

Terme Topolšica so odlična izbira za pobeg od vsakdanjih skrbi in obveznosti

terme Topolšica

Kmalu bo konec počitnic, otroci se bodo vrnili v šole, odrasli v službe in spet bomo vsi čakali, kdaj bo prišel kakšen podaljšan konec tedna, ko bomo lahko za nekaj dni pobegnili kam drugam. A zakaj ne bi teh nekaj dni, ki jih je še ostalo do začetka šole, dobro izkoristili in za par dni pobegnili v Terme Topolšica? Razvajanje v termalni vodi, vodno igrišče za otroke, neokrnjena narava in naravni biseri, čudovite pohodne poti … Vse to vas čaka v Termah Topolšica, zato le brž rezervirajte svojo nastanitev, spakirajte stvari in se prepustite uživanju in razvajanju!

terme Topolšica
Terme Topolšica veljajo za ene izmed najlepših term v Sloveniji.

Zakaj obiskati ravno Terme Topolšica?

Kraj Topolšica, ki se nahaja v Zgornji Savinjski dolini je svoje ime dobil po drevesih, ki rastejo tam blizu. Kraj slovi predvsem po zdravilnih termalnih vrelcih in wellness storitvah, krasi pa ga tudi čudovita okolica in številne aktivnosti, ki jih ponuja narava. Terme Topolšica spadajo med najboljše toplice v Sloveniji, zakaj je temu tako, pa se boste najbolje prepričali, če jih obiščete sami.

O zdravilnih učinkih, ki jih nudi termalna voda so vedeli že veliko povedati Kelti in Rimljani, saj so prav Rimljani v 1. stoletju tu zgradili kopališče in zdravilišče. V teh toplih vrelcih so se radi sproščali tudi prebivalci srednjega veka, prve turistične namestitve pa so se na tem območju začele pojavljati v 19. stoletju, ko so v terme zahajali predvsem plemstvo in drugi bogataši. Po prvi svetovni vojni so na novo zgradili hotele in zdravilišče, o zdravilnih učinkih, ki jih termalna voda nudi srcu, ožilju in dihalom pa je vedelo vse več ljudi in Terme Topolšica so kmalu postale zelo priljubljena turistična destinacija za tuje in domače turiste. Danes Topolšica spada med ene najbolje opremljenih termalnih centrov v Sloveniji.

terme Topolšica
Sprostite se lahko v bazenih, savnah in wellenssih.

Kaj vse vam ponujajo Terme Topolšica

Zakaj so Terme Topolšica tako priljubljene med turisti? Najbrž zato, ker poleg bazenov, wellnessov, masaž in zdraviliškega turizma ponujajo tudi veliko drugih aktivnosti. Terme so zato odlična izbira tako za tiste, ki se želijo razvajati v bazenih, kot za tiste, ki si želijo bolj aktivnega oddiha.

Zunanji in notranji bazeni so napolnjeni s termalno vodo, ki ima številne blagodejne učinke na naše telo. Med drugim pomaga pri lajšanju bolečin v sklepih in mišicah, blaži stres in njegove posledice, spodbuja prekrvavitev, okrepi imunski sistem, izboljša kakovost kože, blaži bolezni dihal in je izjemna pomoč pri hitrejši in učinkovitejši rehabilitaciji. V bazenih se lahko razvajate v masažnih prhah, toplih vrelcih, jacuzzijih in rimskih kopelih in se tako povsem sprostite. Terme se ponašajo tudi z izjemnim kompleksom savn, tako finskih kot infrardečih. Savne spodbujajo prekrvavitev, odpravljajo toksine v telesu, vas sprostijo in izboljšajo vaše počutje. Po obisku savne se lahko v posebnem prostoru, ki nudi izjemen pogled na notranje bazene spočijete in ohladite, potem pa se odpravite na nove aktivnosti.

Terme Topolšica slovijo tudi po svoji zdraviliški dejavnosti, zato jih radi obiščejo tudi ljudje, ki okrevajo po kakšni operaciji ali raznih drugih boleznih in težavah. Termalna voda namreč lajša bolečine, ki so posledica težav s sklepi, kolki, hrbtenico in koleni. Breztežnost v vodi ne obremenjuje sklepov, zato je okrevanje hitrejše in manj boleče.

terme Topolšica
Po plavanju se lahko odpravite na raziskovanje okolice term.

Kot že rečeno, pa boste v Termah Topolšica našli tudi veliko zunanjih aktivnosti, ki jih ponuja čudovita narava. V bližini si lahko izposodite kolesa, obiščete fitnes center ali pa se odpravite na igro tenisa, košarke ali odbojke. S kolesom ali peš lahko raziskujete številne urejene poti, ki vas pripeljejo do lokalnih naravnih in kulturnih znamenitosti. Na voljo imate tudi otroška igrišča, zato so terme odlična izbira tudi za družine z otroki, saj bo vsak našel nekaj zase. Z avtom se lahko odpeljete do bližnjega Velenjskega jezera, ki nudi krasno plažo in veliko vodno igrišče za otroke. Ob njem si lahko priredite družinski piknik, se družite, berete knjige, čofotate v vodi, supate ali kaj drugega. Priložnosti za zabavo in aktivno preživet čas je res veliko!

Na koncu pa ne smemo pozabiti še na lokalno kulinariko, ki jo ponuja ta čudovit kraj. Hotelski kuharji vam bodo vsak dan pripravili različne lokalne specialitete, narejene iz lokalnih in sezonskih sestavin, lahko pa se odpravite tudi v kakšno bližnjo restavracijo in preverite, kaj vam ponujajo tam. Ne pozabite še na kakšen kozarec dobrega vina in okusne sladice, ki vam bosta polepšala popoldan!

Smo vas že prepričali, da za svoj naslednji oddih izberete Terme Topolšica? Verjamemo, da boste tu izjemno uživali in se sprostili, zato nikar ne odlašajte preveč. Izkoristite še teh nekaj dni, ki nas ločijo do začetka novega šolskega leta in svojim otrokom in sebi privoščite še nekaj brezskrbnih dni. Mi vas že nestrpno pričakujemo!