Tuesday, 16 Apr 2024

Videofon vam omogoča nadzor nad dogajanjem na vašem posestvu tudi takrat, ko vas ni doma

videofon

Živimo v času, ko se nam lahko tudi doma zgodi marsikaj. Lahko k nam pridejo nepovabljeni gostje, med našo odsotnostjo lahko kdo vstopi na našo posest in nam kaj odtuji, majhni otroci lahko odtavajo od doma ali pa se jim kje v stanovanju ali zunaj njega kaj pripeti … Skrb za našo varnost je danes zelo pomembna, a ker en človek pač ne more spremljati vsega naenkrat, je videofon vaša idealna rešitev. Če torej iščete nekaj, kar bo spremljalo okolico vašega doma in vam javilo morebitne nepravilnosti in težave, potem pobrskajte po spletu in kupite videofon, ki bo izpolnil vsa vaša pričakovanja.

videofon
Videofon vam omogoča, da od kjerkoli spremljate, kaj se dogaja okoli vaše hiše.

Kvalitetni domofonski sistemi

Wifi domofoni, videofoni in podobne stvari so izredno kvalitetni izdelki, njihova tehnologija dvožilnega sistema pa predstavlja najboljši način za opremo doma, stanovanja ali drugih prostorov s kvalitetnim domofonskim sistemom, ki poveže zunanje domofonske enote z notranjimi enotami. Sodobni kvalitetni domofoni ali videofoni vam omogočajo, da se na domofonski poziv oglasite iz različnih prostorov. Na vašo željo je možna tudi vgradnja funkcije medsebojne komunikacije med želenimi notranjimi enotami, za varnost najvišje kakovosti pa lahko izberete popoln nadzor nad različnimi zunanjimi področji vašega doma, na primer dovozne poti, zadnjega vhoda, bazena, vrta in podobno. Na ta način boste lahko ves čas spremljali, kaj se dogaja v okolici vašega doma in ob kakršnemkoli sumu o nečem nenavadnem ukrepali. Nadzor nad zunanjimi enotami je pametno izbrati tudi ob bazenu (če ga imate), sploh če imate majhne otroke, ki se radi igrajo na vašem bazenu in jih ne upate pustiti same, da se jim ne bi kaj zgodilo. Videofon vas bo rešil teh skrbi, saj bo spremljal dogajanje in vas obvestil v primeru težav. Med široko ponudbo videofonov, wifi domofonov in podobnih pripomočkov izberite tistega, ki vam najbolj odgovarja. Verjamemo in zagotavljamo, da nad njimi ne boste razočarani.

Ena naprava, nešteto možnosti

Kvaliteten videofon vam ponuja nešteto možnosti za uporabo. Z njim lahko aktivirate ključavnice, razsvetljavo v ali zunaj hiše in ostale pripomočke, preko njega lahko pregledujete različne kamere, katere imate nameščene po vašem posestvu, lahko sprejemate klice zunanje enote, lahko aktivirate domofonsko tajnico, interkom ali preusmerite klice iz domofona na vaše pametne naprave. Videofon lahko povežete s telefonom in preko njega nato usmerjate delovanje in aktivacijo naprave, lahko ga povežete s slušnim aparatom, omogočite funkcijo kontrole dostopa s tipkovnico, RFID čitalnik, čitalnik prstnih odtisov in še veliko več. Funkcije, ki jih nudi določen videofon so vsestranske, zelo uporabne in prilagojene uporabniku, zato že pred nakupom dobro razmislite, kaj potrebujete oziroma kaj želite doseči z uporabo videofona.

videofon
Videofon lahko povežete tudi s pametnim telefonom.

Videofon po vaših željah

Mnenje in zadovoljstvo strank je ključnega pomena za dobro delovanje vseh storitev, zato vam široka ponudba videofonov omogoča, da izberete tistega, ki vam bo najbolj odgovarjal. Pri tem vam lahko pomagajo tudi strokovnjaki, katerim lahko zaupate svoje želje in pričakovanja, potem pa skupaj izberete videofon, ki vas bo navdušil. Wifi domofon in video domofon sta danes zelo iskani napravi (varnost je vse bolj pomembna), zato se njihova tehnologija in funkcije vse čas razvijajo in nadgrajujejo. Vzemite si čas za razmislek o tem, kaj potrebujete, kakšne so vaše navade oziroma kako poteka vaš dan, kaj pričakujete in česa nočete ipd., potem pa se odpravite v trgovino ali na splet in v sodelovanju s strokovnjakom izberite pravi video domofon za vas.

Ne glede na to, kateri video domofon boste izbrali ste lahko prepričani, da gre za izdelke vrhunske kvalitete, ki so izjemno odporni in vzdržljivi, imajo dolgo življenjsko dobo (to je odvisno tudi od tega, kako z izdelkom ravnate) in so izdelani po vseh potrebnih standardih najvišje varnosti in kakovosti. Med izdelki boste našli tudi video domofone z barvnimi kamerami in dodatnimi notranjimi enotami, kar pomeni, da si na nek način lahko oblikujete napravo po lastnih željah. Ko enkrat izberete napravo, vam jo strokovnjaki pridejo tudi strokovno vgraditi, tako da vi sami nimate nobenega dela z njihovo namestitvijo in zagonom.

videofon
Pred nakupom videofona se pozanimajte, kaj vse vam omogoča.

Kako izbrati pravi videofon?

Verjetno večina izmed vas nima izkušenj z domofoni, zato je med poplavo različnih domofonov kar težko izbrati. V nadaljevanju vam zato predstavljamo nekaj uporabnih nasvetov, ki vam bodo pomagali pri vaši odločitvi.

Nujen element vsake zunanje enote je kamera. Vsaka tehnologija se razvija in podobno je tudi z domofoni. Včasih je bila funkcija domofonov le odpiranje vhodnih vrat, danes pa so domofoni tudi odličen varnostni pripomoček. Videofon (domofon s kamero) vam tako omogoča, da imate popoln nadzor nad tem, kdo vstopa v vaš objekt, kaj se dogaja okoli vaše hiše in podobno. Na ta način zelo povečate varnost vašega doma in posledično stanovalcev. Resda so videofoni v primerjavi z navadnimi domofoni nekoliko dražji, a varnost, ki jo s tem dobite je neprecenljiva. Kvaliteten video domofon mora imeti širokokotno kamero, LED osvetlitev, dvožilni sistem, kvalitetne materiale, , digitalni BUS sistem, modularnost (možno je zamenjati tudi le del domofona), možno povezavo z ločeno IR kamero, lepo oblikovanost in možnost prilagoditve za različne objekte.
Mogoč kasnejši priklop video ali avdio notranje enote. Vsi sodobni domofoni vam omogočajo naknaden priklop notranje video ali avdio enote na zunanjo enoto. Ta možnost je ključnega pomena predvsem v primeru vgradnje novega domofonskega sistema v večstanovanjske stavke, saj imajo ponavadi lastniki notranjih enot različne želje. Tako lahko en stanovalec izbere priklop enostavne avdio slušalke, nekdo drug pa se lahko odloči za sprejem videoklica preko pametnega telefona.
Prilagodljiv in nadgradljiv domofonski sistem. V stavbah, kjer se število stanovalcev povečuje ali spreminja dostikrat zasledimo zanemarjen, star in prelepljen domofon, ki kazi izgled celotne stavbe. Da bi se tem stvarem izognili, velja razmisliti o nakupu modularnega domofonskega sistema, ki je zelo prilagodljiv. Nanj je možno na zelo enostaven način prilagajati število tipk številu lastnikov stanovanj. Zamenjava in nadgradnja takega modula bo za vaš žep veliko ugodnejša, saj se da v primeru okvare zamenjati le en modul in ne kar celega sistema, kar bi predstavljalo večji strošek.
Dvožilni domofonski sistem. Pri menjavi domofonskih sistemov v starih stavbah lahko pride do nemalo težav, med katerimi je treba izpostaviti staro in neustrezno inštalacijo. Če izberete napačen domofon, si lahko nakopljete kar nekaj dodatnih in nepotrebnih stroškov. Dvožilni domofonski sistem vas lahko reši takih zagat, saj se da v veliko primerih uporabiti staro inštalacijo. Tovrstni sistemi zagotavljajo tudi dodatno funkcionalnost (odpiranje vrat, zapornice za avto, aktivacijo kamer, prižig luči na hodnikih, kontrolo vstopa ipd.).
Zaupanja vredno podjetje. Ko se odločite za menjavo ali vgraditev video domofona, morate biti tudi pozorni na izbiro podjetja, ki vam bo prodalo in vgradilo video domofon. Prepričajte se, da bo podjetje svoje delo opravilo kvalitetno, saj lahko v nasprotnem primeru po nepotrebnem zapravljate čas in denar, kasneje pa se boste soočali z neprijetnimi zapleti. Pred nakupom in izbiro je zato dobro pregledati vel spletnih strani in ponudb ter pregledati mnenja strank.

Pri izbiri video domofona in izvajalca morate biti torej zelo pozorni in previdni. Pri tem naj cena ne bo tisti glavni ali odločili dejavnik, ki vas bo prepričal. Raje se osredotočite na to, kaj vam določen videofon ponuja in kako ga lahko kasneje nadgradite ter seveda, kaj vse je vključeno v ceno. Priznana podjetja vam bodo pri izbiri z veseljem pomagala in vam odgovorila na vsa zastavljena vprašanja.

Videofon je danes zelo pomemben element naših domov. Preko njega lahko spremljate dogajanje v okolici ali notranjosti vašega doma in se s tem na nek način zaščitite pred vsiljivci. Ker so si videofoni med seboj različni, se pred nakupom dobro pozanimajte, kaj vam kateri omogoča in razmislite, kaj od njega pričakujete.