Tuesday, 25 Jun 2024

Življenjsko zavarovanje nas zaščiti pred nepotrebnimi finančnimi skrbmi

Življensko zavarovanje

Življenje je nepredvidljivo in nikoli ne moremo vedeti, kaj točno se nam lahko pripeti. Takih nepredvidljivih situacij ne moremo napovedati ali preprečiti, lahko pa se na njih pripravimo in se temu ustrezno zavarujemo. Vsi vemo, da nesreča nikoli ne počiva. Z zavarovanjem sebe in naših bližnjih, se počutimo bolj varne kot sicer. Namen življenjskih zavarovanj je zaščita pred finančnimi posledicami neprijetnih dogodkov. Sem spadajo smrt, težke, hude bolezni, invalidnost, trajna ali začasna nesposobnost za delo oziroma za zagotavljanje dohodka.

Življenjsko zavarovanje temelji na tem, da se ob težkih situacijah ni potrebno ukvarjati še s finančnimi skrbmi, ki nastopijo. Na spletni strani https://www.prva.si/zivljensko-zavarovanje/, si lahko preberete več o zavarovanjih, ki jih ponujajo. Varnost je na prvem mestu.

Življensko zavarovanje

Zakaj nam življenjsko zavarovanje pride prav?

Živimo v svetu, kjer se nevarnosti ne moremo izogniti. Naše okoliščine se tekom življenja spreminjajo. Na njih se moramo prilagoditi, še pred tem pa poskrbeti, da bomo imeli zagotovljeno finančno varnost.  Naše finančne zmožnosti ne bodo enake celo življenje. Spremembe se lahko zgodijo čez noč in s tem spremenijo naš trenutni življenjski standard. Življenjsko zavarovanje potrebujemo tako v mladosti, kot v letih, ko se upokojimo.

Življenjsko zavarovanje je eden izmed najbolj razširjenih zavarovanj, ki jih ponujajo na trgu. Zaradi tega razloga je povpraševanje zanj veliko in težko je izbrati pravega. Da bi si izbrali zavarovanje, ki je najbolj primerno, moramo poznati največja tveganja za nas. Razmisliti moramo tudi koga želimo zavarovati (bližnje, sebe,..).

Najpogostejši razlogi za sklenitev življenjskega zavarovanja

Največkrat se ljudje odločijo za sklenitev življenjskega zavarovanja, da si zagotovijo lastno socialno varnost. To pomeni, da ob daljši odsotnosti ohranimo približno enak življenjski standard, kot smo ga bili vajeni pred odsotnostjo. Drugi razlog je, da zagotovimo varnost našim najbližjim v primeru naše smrti ali pa bolezni. In tretji najbolj pogost razlog je ta, da imamo možnost varčevanja, za uresničitev ciljev v naši prihodnosti.

Življenjsko zavarovanje za primer naravne in nezgodne smrti sklenete, če bi zaradi vaše smrti vaši najbližji utrpeli hudo finančno krizo. Tudi bolezni kot so na primer srčni infarkt, možganska kap ali rak, lahko pustijo velike posledice na našem finančnem stanju, saj nam za dlje časa onemogočijo opravljanje dela. Ob sklenitvi zavarovanja, smo bolj mirni glede naše finančne varnosti.

Nezgodna renta poskrbi, da prejmemo trajen vir dodatnih sredstev, ki jih izgubimo v primeru invalidnosti (nad 25-odstotna).  V takem primeru so ljudje delovno omejeni, kar vpliva na njihove finance.

Zavarovalnica vam izplača nadomestilo v primeru, da se lažje poškodujete. Lažje poškodbe sicer niso življenjsko nevarne, vendar smo zaradi njih vseeno primorani ostati doma.

Poskrbite za svoje otroke in mladostnike

Življenjsko zavarovanje lahko zagotovimo tudi svojim otrokom. Vemo, da so otroci po navadi navihani in igrivi in se nezgodam ne morejo izogniti. Prav tako, lahko zbolijo, kar pomeni, da svojo pozornost in skrb takrat namenimo ravno njim. Zaradi takih dogodkov, ki so povsem nenačrtovani smo lahko odsotni od dela kar nekaj časa. Seveda je odvisno od resnosti in trajanja bolezni, a vseeno  smo zopet v finančni izgubi. Veliko ljudi si večje izgube denarja ne more privoščiti, zato tukaj zopet pride prav zavarovanje in sicer zavarovalno kritje. To velja za otroke, stare do 18 let.

V primeru trajne nezgodne invalidnosti, vam zavarovalnica izplača zavarovalno vsoto v višini, ki je primerna nezgodi.

Nezgodna renta pomaga prilagoditi življenjske razmere novim okoliščinam. To je v primeru, če si otrok kaj zlomi, če otrok potrebuje nego na domu, zaradi bolezni, v primeru kakšne kritične bolezni (rak, infarkt, možganska kap,…) in podobno.

Veliko je vrst zavarovanja, ki jih nudi življenjsko zavarovanje. Tukaj je omenjenih le nekaj primerov oziroma scenarijev. Če si želite prebrati ali izvedeti več, pa pokukajte na spletno stran, omenjeno zgoraj.