Tuesday, 25 Jun 2024

Zunanje žaluzije za navadno in montažno gradnjo

Zunanje žaluzije

Sodobna in funkcionalna senčila za okna, ki so primerne tako za nove kot že obstoječe objekte, so zunanje žaluzije. Poleg tega, da učinkovito senčijo, zagotavljajo tudi zasebnost in preprečujejo prekomerno segrevanje notranjosti objekta. Zunanje žaluzije za okna so idealna izbira za tiste, ki želijo imeti odprt in jasen pogled navzven, hkrati pa želijo zaščito pred soncem in ohraniti zasebnost. Zunanje žaluzije brez vrvic poskrbijo tudi za celovit videz objekta, saj so na voljo v različnih barvah in oblikah. Za priklop žaluzij na notranjo električno inštalacijo stavbe pa je potrebno pridobiti soglasje pri distribucijskem operaterju.

Izbirajte med široko ponudbo različnih vrst žaluzij za okna po dostopnih cenah

Podjetje Roltek ponuja širok izbor različnih vrst žaluzij, in so vam pripravljeni pomagati pri izbiri. Cena žaluzij ni fiksna, saj je odvisna od vrste, velikosti, oblike in sistema upravljanja. Vsak dogovor o podrobnostih je individualen. Pri njih lahko izbirate med različnimi vrstami žaluzij za okna, kot so predokenske, nadokenske in poševne, vsaka pa ima svoje prednosti. Predokenske so zelo modne in primerna za skoraj vsak objekt, medtem ko so nadokenske bolj primerne za novogradnje in se lahko prilagodijo oknu ali se vgradijo skupaj z njim. Poševne žaluzije pa so posebne in lahko dopolnijo videz vašega doma. Omogočajo tudi senčenje za okna nepravilnih oblik in nestandardnih dimenzij. Cena žaluzij je dostopna tudi vam, zato si oglejte njihovo ponudbo.

Zunanje žaluzije za okna – klasična rešitev za sodobno gradnjo in zaščito pred vročino

Predokenske zunanje žaluzije brez vrvic so postale zelo priljubljene v sodobni gradnji, saj ne le, da izboljšajo izgled objekta, ampak tudi zagotavljajo odlično zaščito pred vročino. Namestitev je mogoča tudi na že zaključene objekte, kar je še ena prednost. Zunanje žaluzije za okna lahko zmanjšajo celo do 80% vročine, ki bi sicer vstopila v prostor in s tem ohranjajo ugodno klimo v notranjosti. Poleg tega so na voljo v različnih oblikah lamel in vodil, kar omogoča individualne rešitve za vsak objekt.

Sistem Hero.2 predstavlja klasično rešitev za zunanje žaluzije za okna z aluminijastimi vodili. Vgradnja vključuje montažo vodil na okno, lahko pa se uporabijo tudi podometna vodila, ki se v celoti skrijejo v fasado. Sistem nudi številne opcije vidnih in podometnih mask, ki so izdelane iz 1,5 mm debelega aluminija, kar jim zagotavlja stabilnost tudi pri večjih dimenzijah. Poleg tega lahko sistem kombiniramo z različnimi tipi samostojnih komarnikov, če želimo zaščito pred mrčesom. Vodila so lahko standardne dimenzije 20 x 22 mm, lahko pa se odločimo tudi za podometna vodila.

Zunanje žaluzije
Vrhunska kakovost, narejena po vaših željah.

Sistem z integriranimi komarniki zagotavlja optimalno senčenje in zaščito pred mrčesom.

Integrirani komarniki Roltek so primerna izbira, če želite optimalno senčenje in popolno zaščito pred mrčesom. S tem komarniki preprečijo nadležnim žuželkam, da bi prišle v vaš dom. Če komarnika ne potrebujete v hladnejših mesecih, ga lahko enostavno zvijete in skrijete v omarico. Vgradnja je mogoča takoj ali naknadno v omarico, ki je predhodno pripravljena za to. Na voljo so tudi trije različni tipi mrežic, ki se prilagajajo vašim potrebam.

Zunanje žaluzije brez vrvic – zagotovite si popolno zatemnitev prostora, podobno kot pri roletah, in eleganten izgled

Zunanje žaluzije brez vrvic so zasnovane za zagotavljanje največje možne zatemnitve. Njihova zatemnitev je podobna zatemnitvi, ki jo omogočajo rolete, zato bo vaš spanec miren tudi, če se odločite za namestitev v spalnem prostoru. Lahko si jih ogledate v njihovem salonu in se prepričate sami. Hero lamele so posebej oblikovane tako, da v zaprtem položaju izgledajo kot rolete. Kombiniranje obeh vrst senčil na istem objektu še nikoli ni bilo tako elegantno. Zasenčite vsak prostor s senčilom, ki najbolj ustreza vašim potrebam.

Izbirajte med različnimi oblikami in sistemskimi rešitvami za popolno temnenje in estetski izgled vašega doma

Za zunanje žaluzije za okna je na voljo več vrst lamel, med katerimi so najbolj prepoznavne oblike P in S. Njihova zasnova zagotavlja učinkovito temnenje in lep izgled objekta, še posebej, če jih kombiniramo z roletami. Lamela P ima zelo posebno obliko, ki je zaščitena s patentom. Hero.1 in Hero.1X sistemi imajo maske, ki so lahko nameščene vidno ali so skrite pod ometom, odvisno od vaše izbire. Globina maske se razlikuje glede na sistem, ki ga izberete. Hero.2 sistem pa je še bolj prilagodljiv in ima širok izbor mask, ki so lahko vidne ali podometne. Višina in globina mask se lahko prilagodi posamezni vgradni situaciji, zato vam lahko strokovnjaki svetujejo pri izbiri.

Sistem zunanjih žaluzij Hero.1X je bil oblikovan z namenom zagotavljanja večje varnosti in estetike. Vodila so oblikovana na način, da po montaži ni vidnih vijakov, kar preprečuje morebitne poskuse vloma. S tem poskrbite za varnost vašega doma in zaščitite svoje najbližje. Poleg tega so zunanje žaluzije za okna Hero.2 na voljo tudi z žičnimi vodili, kar omogoča prilagodljivo uporabo v različnih situacijah. Če pa imate posebne zahteve, je možna tudi kombinacija aluminijastih in žičnih vodil na enem senčilu.

Podjetje Roltek zagotavlja rešitev za vsak objekt pri montaži zunanjih žaluzij. Sistem Hero.1 omogoča vgradnjo tudi na fasado, kar je idealno za situacije, ko montaža na okno ni mogoča. Vodila za zunanje žaluzije brez vrvic Hero imajo plastični vložek, ki zagotavlja tiho delovanje in preprečuje ropotanje lamel tudi v primeru vetra. Sredica vrvic pri sistemu Hero je izdelana iz kevlarja, materiala s petkrat večjo natezno trdnostjo kot železo, kar zagotavlja, da se vrvica ne raztegne in žaluzije ostanejo popolnoma poravnane tudi po dolgotrajni uporabi.

Zunanje žaluzije
Eleganca in funkcionalnost, združene v enem izdelku

Nadokenski modeli – popolna rešitev za novogradnje s prilagodljivo funkcionalnostjo in visoko izolativnostjo.

Nadokenske izvedbe Hero so idealne za novogradnje tako pri zasebni kot pri komercialni gradnji. Ena od njihovih glavnih prednosti je, da se povežejo z oknom in ju vgradimo kot en element, kar zagotavlja, da so kasneje skoraj nevidne na objektu. Poleg tega ima nadokenska omarica iz poliuretanske pene najvišji izolativni faktor na trgu, kar jih naredi priljubljene pri gradnji nizkoenergijskih objektov. Sistemi se lahko dodatno opremijo z integriranimi komarniki in motornim pogonom za še boljšo funkcionalnost.

Sistem zunanjih žaluzij Hero.5/.5X je idealna rešitev za novogradnje, ki želijo kombinirati rolete in zunanje žaluzije za okna na istem objektu. Vsako okno lahko posebej opremimo z roletami ali zunanjo žaluzijo, kar zagotavlja maksimalno udobje in prilagodljivost. Poleg tega sistem vključuje integriran komarnik, ki ščiti pred insekti.

Omarica sistema Hero.5/.5X je izdelana iz poliuretanske pene in ima visoko izolativno vrednost (U=0,39 W/m2K). Poleg tega se omarica obdela tako, da je optimalno pripravljena za vgradnjo, brez potrebe po dodatni obdelavi za nanos fasade ali notranjega ometa. Montira se nad okno hkrati z oknom, kar zagotavlja skladno celoto. Servisiranje sistema je enostavno iz zunanje strani.

Poševne izvedbe – rešitev za senčenje nepravilnih oken v sodobni arhitekturi

Sodobna arhitektura vse bolj vključuje nepravilne oblike oken, pri katerih pa lahko senčenje predstavlja izziv. Roltek poševne zunanje žaluzije brez vrvic so primerne za skoraj vsako obliko oken, kar vključuje tudi asimetrična okna. Poševneizvedbe Tero se lahko vgradijo na skoraj vsa sodobna okna in vizualno se odlično ujemajo z zunanjimi žaluzijami Hero, ki so primerne za klasična okna. Zahvaljujoč poševnim žaluzijam Tero bo vaš objekt imel moderen in usklajen videz.

Zunanje žaluzije
Popolna zasebnost in udobje s poševnimi zunanji žaluzijami.

Vodilni proizvajalec senčil v Sloveniji

Roltek je družinsko podjetje, ki hitro raste in je vodilni proizvajalec senčil v Sloveniji. Ponosni so, da imajo lastno proizvodnjo in ekskluzivno izdelujejo proizvode za trge v Sloveniji, Avstriji, Italiji, na Hrvaškem in drugih državah. Njihova senčila, garažna vrata in komarniki zagotavljajo popolno udobje bivanja. Njihovi kupci so drzni, odločni perfekcionisti z okusom, ki cenijo funkcionalnost in lepoto. Njihova prodajna mreža je dobro razvita in pokriva srednjo Evropo. Zaradi lastne proizvodnje so trendsetterji in vodilni proizvajalec senčil v Sloveniji – preberite si več o podjetju Roltek d.o.o.

V podjetju so zavezani skrbi za okolje že danes, da bo jutri boljše. Njihob celoten objekt je pokrit s solarnimi paneli, ki proizvedejo več električne energije, kot jo porabijo za izdelavo senčil. Pri izdelavi izdelkov uporabljajo le najvišjo kakovostne materiale, ki so okolju prijazni. Neprestan razvoj in izbira okolju prijaznih materialov jasno poudarjata funkcijo njihovih senčil, ki so narejena za varčevanje z energijo, tako poleti kot pozimi. Zavedajo se pomembnosti skrbi za okolje in bodo še naprej delali v tej smeri.

Slike senčil, komarnikov in garažnih vrat so sicer lahko zelo privlačne, vendar pa nikakor ne morejo nadomestiti obiska salona. Tu si lahko izdelke ogledate v živo, jih otipate in preizkusite njihovo delovanje. Prijazno osebje vam bo z veseljem svetovalo in pomagalo pri izbiri najboljših senčil za vaš dom. Z obiskom salona boste zagotovo dobili boljši vpogled v različne modele in njihove lastnosti ter tako lažje izbrali tiste, ki bodo najbolje ustrezali vašim potrebam.

V podjetju so zavezani k perfekcionizmu, kar pomeni, da vsak izdelek izdelajo individualno, popolnoma prilagojen vašim željam in meram. Njihov cilj je ustvariti popolno udobje bivanja in zagotoviti podporo od same ideje do vgradnje senčil v vaš dom. Njihova tehnična podpora ni omejena samo na vas, ampak zagotavljajo tudi arhitektom, projektantom in njihovim poslovnim partnerjem, ne glede na zahtevnost projekta. S svojim lastnim razvojem in inovacijami, dolgoletnimi izkušnjami in poudarkom na detajlih so razvili močno dimenzionirana senčila, ki lahko pokrijejo tudi največje površine, zasenčijo najbolj nepravilne oblike in uresničujejo najbolj nenavadne želje.