Tuesday, 16 Apr 2024

Brusilni stroji visoke kakovosti podjetja Lestroj d.o.o.

Brusilni stroji

V lesarski delavnici je potrebnih več strojev, ki poskrbijo, da je končni izdelek izdelan kvalitetno. En izmed osnovnih strojev, ki bi moral biti v delavnici vsakega, ki se ukvarja z obdelovanjem lesa, spada tudi brusilni stroj. Brusilni stroji Lestroj in DMC se omenjajo, ko se govori o bolj priljubljenih znamkah. Pri brusilnih strojih pa ne gre le za brušenje lesa, kot to namiguje ime, ampak ima izbran stroj lahko še dodatne funkcije, kot so kalibriranje in žaganje, če jih omenimo le nekaj. Brusilni stroji se razlikujejo tudi glede na velikost, ki se razlikuje glede na to, za kakšne oblike lesarskih del brusilni stroj potrebujete.

Brusilni stroji

Brusilni stroji za delavnico

Širokotračni brusilni stroj oz. kontaktna brusilka spada med osnove stroje pri delu z lesom. Mojstri ga uporabljajo pri različnih fazah obdelave lesa. Že na začetku se lahko brusilni stroji uporabljajo za kalibriranje lesa. Stroj tudi pripravi površino za lakiranje in pa seveda za brušenje med postopkom. Brušenje lesa je pomembno tudi med posameznimi fazami obdelave lesa, saj se s tem odstrani neravne dele lesa, da je na koncu izdelek gladek. V primerjavi z ročnimi brusilnimi stroji, je uporaba kontaktne brusilke veliko hitrejši način za oblikovanje lesa. Postopek se močno skrajša, poleg tega pa je zaradi naprednosti stroja končni rezultat bolj natančen in zato tudi bolj primeren za proizvodnjo, kjer je večja potreba po hitrejšem in bolj natančnem delu.

Kontaktni brusilni stroji se od podobnih ročnih razlikujejo po moči delovanja. Elektro motor vrti valje, na katerih je brusni trak, s pomočjo katerega se obdeluje les. Vrsta valja določi, kakšno funkcijo bo opravljal brusni trak. Brusni trakovi so izdelani iz posebej vzdržljivega papirja, katerega površina je iz drobnih delcev, ki spominjajo na pesek. Les, ki ni tako trden, se v stiku s brusilnimi trakovi brusi in oblikuje. Velikost brusnih trakov je odvisna od brusilnega stroja in namena za uporabo. Brusilni stroji imajo zaradi lažjega in bolj natančnega upravljanja možnost nastavitve načina brušenja, da je vsak del končnega izdelka obdelan kot mora biti.

Kontaktne brusilke je mogoče nadgraditi tudi z dodatno skobeljno glavo, ki omogoča večji odvzem materiala pa tudi z izpihovalci, frekvenčnimi pretvorniki, tamponi, pritisnimi čevlji, strukturnimi in čistilnimi krtačami.

Brusilni stroj Lestroj je prodajni hit

Podjetje Lestroj, med svoje večje prodajne hite uvršča kontaktno brusilko Lestroj B3. Ta brusilni stroj je primeren za manjše ali srednje velike delavnice, ki za potrebe dela potrebujejo občasno ali redno brušenje in kalibriranje lesa. Delovna površina tega stroja je kar 1100 mm in je zato primerna za izdelavo kateregakoli pohištva po naročilu. Čeprav je opremljen samo z enim valjem, ima možnost regulacije trdote in dve stopnji hitrosti brusnega traka, zaradi česar je omogočeno predbrušenje in brušenje masive, kot tudi brušenje neravnih elementov in furniranih elementov.

Brusilni stroj B3 je opremljen tudi z vsemi ostalimi funkcijami, ki upravljanje stroja naredijo enostavno. Sem spada avtomatska nastavitev delovne mize, centriranje brusnega traku, digitalni odčitovalec pozicije delovne mize, merilnik višine delovne mize preko LED prikazovalca, elektromagnetna zavora glavnega motorja in seveda protihrupna zaščita, da je delo čimbolj prijetno.

Brusilni stroji DMC za vsakega uporabnika

Med bolj priljubljene kontaktne brusilke spadajo tudi brusilni stroji znamke DMC. Znamka DMC ponuja več vrst brusilnih strojev, ki imajo različne lastnosti, od velikosti brusnih trakov do funkcije uporabe. Najbolj priljubljeni modeli znamke DMC so SD 30, SD 60 in Eurosystem.

SD 30 je primeren tako za večjo kot manjšo delavnico in se lahko pohvali z visoko zmogljivostjo glede na ceno. Uporablja se za kalibriranje in brušenje. Opravite lahko skoraj celoto potrebnega brušenja pri izdelkih po naročilu. Ne le, da brusi in kalibrira tako ravne kot neravne oblike, uporablja se tudi za brušenje temeljnega laka. Pri brusilnem stroju SD 30 je možnost nadgradnje za bolj zahtevne uporabnike.

Brusilni stroji SD 60 poskrbijo za vse osnovne, kot tudi zahtevne potrebe mizarjev. Izdelani so v tovarni, kjer je poudarek na tehnologiji površinskega brušenja. Največkrat se brusilni stroj SD 60 dobavlja z dvema brusnima trakovoma in s klasičnim ali elektronskim segmentnim tamponom poleg ostalih osnovnih lastnosti brusilnih strojev. Elektronski segmentni tampon ima posebej voden vsak segment, kar pomeni da je zelo primeren za natančno brušenje izdelkov nepravilnih oblik.

Brusilni stroji Eurosystem so visoko produktivni in multifunkcionalni stroji, kjer je poudarek na odlični kakovosti pri končni obdelavi. Zanje se odločijo tisti, ki želijo stroj za brušenje, kalibriranje, strukturiranje, krtačenje in poliranje v enem. Za razliko od podobnih brusilnih strojev, se lahko stoj Eurosystem dobavi v različnih konfiguracijah in ostalih dodatkih. Za to kontaktno brusilko se v podjetju Lestoj individualno posvetujete in stroj prilagodijo ter sestavijo glede na vaše želje.

Podjetje Lestroj d.o.o. se vam posveti

Brusilni stroji so le del ponudbe, ki jo ponuja podjetje Lestroj d.o.o. Za vse, ki se profesionalno ali pa ljubiteljsko ukvarjajo z obdelavo lesa, nudijo svoje storitve že več kot 30 let. Ne ponujajo pomoči le pri nakupu novih strojev za obdelavo lesa in vzdrževanju strojev, njihova ponudba zajema tudi predstavitev delovanja strojev, njihovo montažo in šolanje za pravilno uporabo izbranega stroja.

Največja prednost podjetja Lestroj d.o.o. je, da se vam individualno posvetijo, poslušajo vaše želje in poskrbijo, da boste od njih odšli zadovoljni.