Sunday, 19 May 2024

Kakovostna in zanesljiva orodja za montažo cevi

Cevne klešče

Ne glede na to, ali ste profesionalec ali zgolj hobi mojster, verjetno se strinjate, da za uspešno opravljanje montirnih del potrebujete zanesljivo in kakovostno orodje. Med temi se poleg raznih orodij za robljenje cevi in črpalk za testiranje najpogosteje uporabljajo različni rezalci in primeži, kot so na primer ključavničarski in tisti, ki so posebej namenjeni za montažo cevi. Bogato ponudbo visokokakovostnih primežev lahko najdete na spletnih straneh podjetja Metal Mikulič: https://www.metalmikulic.si/oddelek/rocno-orodje-oprema/orodje-unior/klesce-rezalci-cevi/cevne-klesce/.

Še eno nepogrešljivo orodje, ki dopolnjuje vsa zgoraj našteta, pa so vsekakor cevne klešče, narejene iz premium krom vanadijevega jekla, ki so v celoti kovane. Prav to jim zagotavlja, da notranja struktura materiala ostaja stabilna in se pod pritiskom ne bo ukrivila. Za več informacij o njihovih lastnostih in prednostih kliknite na povezavo: https://www.metalmikulic.si/oddelek/rocno-orodje-oprema/kljucavnicarski-primezi-rapid/.

Cevne klešče

Močna in robustna orodja odporna na poškodbe

Za vsa orodja, ki se pogosto uporabljajo za dela na terenu v zunanjih prostorih, kjer so izpostavljena različnim vremenskim razmeram ter obstaja nevarnost udarcev in drugih mehanskih poškodb, je zelo pomembno, da so dovolj odporna proti vsem zunanjim vplivom. Eni od najbolj robustnih in odpornih orodij so zagotovo ključavničarski primeži Rapid, ki odlično kljubujejo vsem naštetim zunanjim vplivom.

Ker imajo odzivno litoželezno čeljust, zagotavljajo stoodstotni oprijem, poleg tega pa med celotnim delovnim procesom ne popuščajo. Njihovo ohišje ima še dodatno zaščito pred korozijo, ravno tako je dodatno zaščiteno tudi vreteno, zato da se zmanjša nevarnost poškodb. Vsi ostali deli so pocinkani.

Ključavničarski primeži za profesionalce

Na voljo so vam visokokakovostni primeži po ugodnih cenah z ohišjem iz sive litine in kovanimi, poboljšanimi čeljustmi, izdelanimi iz ogljikovega jekla. Širina čeljusti se giblje med 100 in 225 mm. Tudi ti primeži imajo površinsko zaščito ohišja, ki je lakirana. Čeljusti so protikorozijsko naoljene, vreteno pa dodatno zaščiteno pred morebitnimi poškodbami, medtem ko so ostali deli cinkani.

Primeži za cevi imajo lahko razpon čeljusti 1/8″ – 2″ ali 1/8″ – 3″. Čeljusti so ravno tako kovane in poboljšane ter izdelane iz ogljikovega jekla. Ohišje je izdelano iz posebne tempirane litine in je lakirano, tako da je dobro površinsko zaščiteno. Tudi ti primeži imajo čeljusti naoljene s protikorozijsko zaščito, s pocinkanimi ostalimi deli, lahko pa jih tudi montirate na terensko mizo.

Kdaj se uporabljajo cevne klešče in kakšne so njihove lastnosti?

Kot že ime pove so predvsem pripomoček, ki je zelo uporaben pri montiranju cevi. Vendar jih na splošno lahko uporabljate za vrtenje, vijačenje in prijemanje. Cevne klešče Unior veljajo za premium orodje, izdelano iz najkakovostnejših materialov. Ker so narejene iz krom vanadijevega jekla in v celoti kovane, se ne bodo ukrivljale pod različnimi pritiski.

Za še večjo zaščito je poskrbljeno s premazom z obstojnim lakom, ki zagotavlja, da bo njihova površina dobro kljubovala vremenskim in mehanskim vplivom. Vodilo čeljusti ima posebno sestavo in je narejeno iz tempirane litine. Te visokokakovostne in zmogljive cevne klešče so izdelane tako, da ustrezajo vsem pomembnim standardom, ki jih določa industrija.

Kakšne vrste obstajajo in kako se uporabljajo?

Lahko so kotne, gladke ali ravne. Tudi te so izdelane iz premium krom vanadijevega jekla, ravno tako kot primeži so tudi v celoti kovane in poboljšane. Površinska zaščita je zagotovljena z lakirnim premazom. Njihove čeljusti so ozobljene, zobje pa induktivno kaljeni. Uporabljate jih lahko za prijemanje, vrtenje ali vijačenje večrobih in okroglih cevi, prirobnic ter matic.

Ravne cevne klešče so lahko tudi nastavljive, v tem primeru imajo poleg vseh zgoraj naštetih lastnosti posebne čeljusti, ki so zamenljive in fosfatirane, medtem ko je zgornja čeljust nastavljiva. Njihov ročaj je lakiran, običajno pa so pri različnih artiklih čeljusti in matica priložene kot rezervni del.

Različne vrste za različne namene

Tudi kotne in gladke cevne klešče so izdelane iz premium krom vanadijevega jekla ter so v celoti kovane in poboljšane, z lakirano površinsko zaščito. Kotne imajo ozobljene čeljusti, zobje so induktivno kaljeni, s čimer čeljust zagotavlja dober oprijem ravnih, okroglih in polkrožnih površin. V celoti so izdelane v skladu s standardom DIN 5234.

Tudi gladke cevne klešče so izdelane iz krom vanadijevega jekla, so kovane in lakirane, namenjene pa so tudi za prijemanje, ter vrtenje in vijačenje različnih okroglih ali večrobih cevi, matic in prirobnic. Zanje velja, da omogočajo še posebej natančen prijem matic vodnih instalacij, saj pri tem ne poškodujejo matic.

Z matico nastavite želeno širino oprijema. Ko je dosežen dober oprijem predmeta, s srednjo pritisno silo pritisnite na ročaj. Tako bodo cevne klešče obdržale želeno pozicijo. Ko jih želite odstraniti, preprosto popustite vzvod na ročaju.

Pred začetkom dela poskrbite za pravilno izbiro

Če niste profesionalec, potem boste morda imeli nekaj težav pri izbiri pravega orodja oziroma pripomočka, saj je predvsem od vrste dela, ki ga morate opraviti, odvisno, kakšno orodje boste pri tem potrebovali. Da ne bi naredili napačne odločitve, se pred tem raje posvetujte s strokovnjaki ali poiščite več informacij na spletnih straneh podjetja Metal Mikulič, kjer boste našli podrobne opise posameznih orodij in njihovega načina uporabe.