Tuesday, 25 Jun 2024

Ekološki čistilni servis iz Ljubljane

čistilni servis

Se, ko stopite v zdravstveni dom, kdaj začudite, kako lepo in čisto je v njem? Vas kdaj navduši brezhibnost lokala, v katerem s sodelavci med malico popijete kavo? Ste se že kdaj telovadili v fitnesu ali obiskali športni center, ki vas je prevzel s svojo čistočo? Nihče vam ne bo prav nič zameril, če priznate, da verjetno ne. Čistoča prostorov je le ena od tistih stvari, ki jih na vsakodnevni ravni ne opazimo; našo pozornost po navadi pritegne šele njena odsotnost, pa vendar je tako zelo pomembna, tako za naše fizično kot mentalno zdravje. Še posebej se pomembnosti čistoče kot družba in kot posamezniki zavedamo od začetka epidemije covida-19, ko so nas na vsakem koraku spodbujali, naj si umivamo roke.

Za čiščenje poslovnih prostorov in drugih krajev, namenjenih javni uporabi, je zaslužen prenekateri čistilni servis in njegovi zaposleni, ki neumorno skrbijo, da je naša okolica lepa, zdrava in čista. V slovenski prestolnici deluje čistilni servis Ljubljana Eko čistoča, kjer za svoje delo uporabljajo izključno ekološka, torej okolju in zdravju prijazna čistilna sredstva.

Zakaj je za čiščenje poslovnih prostorov bolje najeti čistilni servis (Ljubljana ali drugje)?

Čistilni servis Ljubljana Eko čistoča je odlična rešitev za čiste poslovne prostore.

Mnogi podjetniki se zavedajo, kako veliko vlogo igra čistoča pri pridobivanju in zadrževanju strank, pa vendar marsikdo smatra to, da bi moral najeti čistilni servis, za nepotreben strošek in nalogo čiščenja raje nalagajo zaposlenim. V sledečih odstavkih preberite, zakaj to ni ravno najboljša odločitev.

Čistilni servis ima pripomočke in znanje, s katerimi so lahko naši prostori veliko čistejši, kot če bi se čiščenja lotevali sami. Zakaj bi zapravljali svoj čas in energijo, če že vnaprej vemo, da z rezultatom ne bomo zadovoljni? Osebe, ki se s čiščenjem ukvarjajo profesionalno, lahko naše prostore očistijo veliko hitreje in veliko bolje. Njihova oprema in profesionalna čistila jim omogočajo, da se bodo lažje in učinkoviteje lotili kotičkov, do katerih bi sami težko prišli, pa tudi trdovratne madeže, ki jim običajna čistila in postopki ne pridejo do živega, bodo lažje in hitreje odstranili. Celovite storitve čistilnega servisa, ki se jih poslužimo enkrat mesečno (lahko pa po potrebi tudi bolj ali manj pogosto), so odlična rešitev tudi v primeru, da v svojih poslovnih prostorih nimamo veliko dodatnega prostora za shranjevanje pripomočkov za čiščenje, saj vso opremo prinesejo s sabo in jo po končanem delu tudi odnesejo. Sploh pa so pripomočki za temeljito čiščenje lahko tudi dragi in zakaj ne bi pustili, da ta nakup nekdo opravi namesto nas?

Kako pogosto je treba opraviti čiščenje poslovnih prostorov?

Na delovnem mestu najmanj pet dni na teden preživimo kar tretjino svojega dne in dobro je, da nas ob prihodu na delo pričaka čista okolica. Neurejeni in nesnažni poslovni prostori imajo lahko negativen vpliv na naše mentalno zdravje, kar posledično uničuje našo produktivnost, da o posledicah umazanega »življenjskega« okolja na naše fizično zdravje sploh ne govorimo.

Pogostost in obseg čiščenja poslovnih prostorov sta odvisna od tega, o kakšni vrsti prostorov govorimo. Gostinski lokal je, na primer, treba čistiti pogosteje kot pisarno, saj se na tleh in drugih površinah lokala poleg prahu nabirajo še ostanki hrane, poleg tega pa lokali vsebujejo več težko dostopnih kotičkov, od koder se lahko ob nerednem čiščenju začne širiti kakšna še posebej neprijetna oblika plesni. Odvisno od vrste prostora, predvsem od pretoka ljudi in potrebnega standarda čistoče, ki ga je treba vzdrževati, lahko torej čistilni servis najemate dnevno, tedensko, mesečno ali letno. Slednje sicer ni mišljeno kot samostojna storitev, ampak bolj kot podpora rednim čiščenjem, saj enkrat ali dvakrat na leto opravljamo generalno čiščenje prostorov, ki je veliko obsežnejše in zahtevnejše, a redno čiščenje prostorov je kljub temu še vseeno potrebno. Od tega, ali boste storitev naročali vsakodnevno ali enkrat mesečno, bo odvisno tudi to, kaj bo ta storitev vsebovala.

Kakšna je razlika med ekološkimi in neekološkimi čistili?

Dober čistilni servis danes pri čiščenju skrbi tudi za okolje.

Na tržišču že lep čas obstajajo ekološke različice čistilnih sredstev za domačo rabo, na spletu pa nam je na voljo tudi veliko napotkov, kako si ta čistila izdelamo sami, za uporabo v profesionalne namene pa vse do nedavnega ni bilo na voljo veliko okolju prijaznih čistil, predvsem zato, ker so se ta še vedno smatrala kot manj učinkovita od neekoloških različic. V zadnjih letih pa se tudi med ljudi, ki se s čiščenjem ukvarjajo profesionalno, vse bolj širi zavedanje, da nam ni potrebno žrtvovati čistoče, da s čistili ne bi škodili okolju.

Dandanes že dobro vemo, da večina komercialnih čistil vsebuje zdravju škodljive kemikalije (da škodljivosti okolju sploh ne omenjamo!) in na srečo se že dogaja premik v bolj zdrave in ekološke vode. Da mora biti čistilo strupeno, da je zmožno odstraniti trdovratne madeže in umazanijo, je mit, ki ga v zadnjih letih rušijo ekološka čistila in ki se jih poslužujejo tako gospodinje in gospodinjci pri čiščenju doma kot profesionalci za čiščenje poslovnih prostorov in domov.

Nevaren amonijak

Ste že kdaj v pisarni ali v lokalu stopili v stranišče tik po tem, ko ga je zapustila snažilka, in so vas ob uporabi sanitarij pekle oči, od močnega vonja pa vas je sililo h kašlju? Do tega je prišlo zato, ker komercialna čistila za kopalnico (pa tudi za okna, ogledala in odtoke) vsebujejo amonijak. Visoka vsebnost amonijaka v čistilih lahko draži kožo in dihalne poti, izpostavljenost pa je lahko v najhujših primerih smrtno nevarna. Že marsikdo je v želji po čistem in razkuženem stranišču čistilu, ki vsebuje amonijak, primešal belilo in s tem ustvaril smrtonosno mešanico, ki ga ali jo je stala življenja. Amonijak pa je le ena od nevarnih snovi, ki jih vsebujejo neekološka čistila. Vsak čistilni servis, ki mu je mar za zdravje zaposlenih in strank, pa tudi za okolje, se za opravljanje svojih storitev poslužuje ekoloških čistil. Čistilni servis Ljubljana Eko čistoča seveda pri tem ni izjema.

Ne glede na to, kako temeljiti smo pri čiščenju, bomo s površine zelo težko odstranili vse sledi čistila. Raziskave kažejo, da se kemikalije iz čistil v zraku obdržijo več tednov, zato je dobro uporabljati čistila, ki teh škodljivih sestavin ne vsebujejo. Posebej so ob uporabi neekoloških čistil na udaru dihala, koža, živčna tkiva in hormonski sistemi. Ekološka čistila so še posebej primerna za čiščenje poslovnih prostorov in ustanov, kjer se gibljejo (plazijo) majhni otroci in kjer so živali. Oboji namreč še posebej radi vtikajo svoje ročice, nožice in tačke v usta in gobčke, to pa je lahko precej nevarno, če so bile omenjene okončine prej v stiku z neekološkimi komercialnimi čistilnimi sredstvi.

Kakšne storitve ponuja čistilni servis Eko čistoča?

vrhunske-cistilne-naprave

S pomočjo storitev ljubljanskega čistilnega servisa Eko čistoča  bo skrb, ali je vaš poslovni prostor ali javni kraj, kamor zahajate, čist, odveč. Zaobljubljajo se namreč, da bodo svojim strankam vedno in povsod ponujali izključno najvišje standarde kvalitete čiščenja, njihovo poslanstvo pa je omogočati čisto okolje po fiksnih cenah. Zavoljo varovanja okolja in zdravja uporabnikov prostorov, ki jih čistijo, se niso pripravljeni odpovedati kakovosti čiščenja, seveda pa to velja tudi obratno. Uporabljajo namreč izključno okolju prijazna in nestrupena čistilna sredstva, katerih učinkovitost potrjujejo znanstvena dognanja.

Ko odkrije sistem delovanja, ki se obnese, marsikdo zastane in začne počivati na lovorikah. Čistilni servisi tu žal niso izjema, prej pravilo. Čistilni servis Eko čistoča pa odlikuje dejstvo, da se kljub že tako velikim napredkom (uporaba okolju prijazne tehnologije in čistil) nenehno razvijajo in odkrivajo nove načine, kako strankam zagotoviti brezhibno čiste prostore.

V okvirih svoje ponudbe se lotijo skoraj vsakega izziva. Ne samo, da jih lahko najamemo za čiščenje poslovnih prostorov, kot so pisarne, pubov in gostiln, športnih objektov, kot so športne dvorane in fitnesi, zdravstvenih domov in ambulant ter proizvodno poslovnih prostorov, poskrbijo tudi za čiščenje okolice podjetja, tako da se bo stanje okolice, recimo parkirišča, ujemalo s stanjem notranjosti objekta.

Njihov delovnih čas je 24 ur na dan. Storitve opravljajo v času, za katerega se dogovorijo s stranko, imajo pa tudi številko za nujne primere (030 730 711), kamor lahko pokličemo, če pride do kakšne nečiste nesreče.

Zaključna misel

Čistilni servis je ena od storitev, ki nam lahko bistveno olajša in olepša življenje, pa najsi se je poslužujemo za čiščenje svojih poslovnih ali proizvodnih prostorov, ali pa se gibljemo v prostorih, kjer se ta storitev izvaja, recimo v zdravstvenih domovih in šolskih ustanovah. Čistilni servis Ljubljana Eko čistoča ponuja čiščenje poslovnih prostorov, kot so na primer pisarne, čiščenje ambulant in zdravstvenih domov, snaženje športnih centrov, gostiln in pubov ter vzdrževanje čistoče v proizvodno poslovnih prostorih, pa tudi urejanje okolice podjetja. Njihov servis se ponaša z vrhunsko opremo, s katero skrbijo za brezhibnost vsakovrstnih prostorov, za čiščenje pa uporabljajo zdravju in okolju neškodljiva ekološka čistilna sredstva, ki so ravno tako in še bolj učinkovita kot njihove neekološke različice. Tako strankam čistilnega servisa Eko čistoča ni potrebno skrbeti, da bi bila zaradi močnih čistil, polnih kemikalij, ogrožena zdravje in dobrobit zaposlenih oziroma uporabnikov prostorov.

Najem čistilnega servisa je ena tistih stvari, ki se morda na prvi pogled zdijo nepotreben strošek, v resnici pa je to odličen način, da razbremenimo zaposlene in poskrbimo za brezhibno čistočo svojih poslovnih prostorov. Celovite storitve čistilnega servisa Eko čistoča pomagajo ohranjati poslovne prostore, gostilne, zdravstvene domove in športne objekte čiste in prijetne.