Sunday, 19 May 2024

Dvižna garažna vrata poenostavijo prihod domov

dvižna garažna vrata

Garažna vrata so pomemben del vsakega doma, ki zagotavlja varnost notranjosti vašega objekta, hkrati pa nudi zaščito notranjosti pred zunanjimi vremenskimi vplivi. Dvižna garažna vrata so primerna izbira za vse, ki imate dovolj ročnega odpiranja in zapiranja garažnih vrat ob vsakem premiku vašega jeklenega konjička. Če je nekoč veljalo, da so vsaka garažna vrata dobra vrata, danes večina uporabnikov zahteva več – največ.

Vrste garažnih vrat

Garažna vrata podajo pomemben vtis o tem o zunanjem videzu vaše zgradbe. Že zaradi svoje velikosti so garažna vrata tista, ki jih mimoidoči pa tudi vaši gostje najprej zagledajo, zato je razmislek o njihovem videzu pomemben del načrtovanja obnove ali pa gradnje zgradbe v kateri živite.

V svetu je ponudba garažnih vrat izredno velika, del ponudbe najdete tudi pri nas. Tako se lahko odločate med garažnimi vrati, ki jih odpirate ročno in so sestavljene iz enega ali več kril ali pa se odločite za dvižna garažna vrata z avtomatskim odpiranjem.

Nabor garažnih vrat je velik, odločite se lahko za vrata sestavljena iz različnih materialov, različnih barv, prav tako se lahko individualno odločate o vgradnji drugih elementov kot so na primer okna, dodatna izolacija ali pa prilagojeno okovje.

 

dvižna garažna vrata
Dvižna garažna vrata zagotavljajo enostavno uporabo.

 

Zakaj izbrati prav dvižna garažna vrata?

Dvižna garažna vrata so enostavna za uporabo. Njihova glavna prednost je uporaba daljinskega vodenja za regulacijo odpiranja in zapiranja vrat, pri tem pa vam ni potrebno uporabljati prav nobene sile. Vaš prihod domov po dolgem in napornem dnevu v službi lahko povzroči dodatne nevšečnosti, če morate izstopiti iz avta in ročno odpreti garažna vrata. Pri dvižnih vratih teh težav ne boste imeli. Enostaven klik iz udobja vašega avtomobila vas bo rešil in vam omogočil vstop v garažo – brez napora v vseh vremenskih pogojih.

Pomembna prednost je tudi sama varnost. Uporaba daljinskega upravljalnika prepreči, da bi morali v temi, ki se v zimskem času pojavi že zgodaj, zapustiti vozilo in se po nepotrebnem izpostavljati morebitnim nevarnostim. Enostavno odprete garažna vrata, počakate, da se odprejo, zapeljete v garažo in za sabo ponovno garažna vrata zaprete.

 

vrata garaže

 

Imam pri izbiri garažnih vrat sploh kaj možnosti odločanja?

Odgovor na to vprašanje je povsem enostaven – seveda! Pri izbiri garažnih vrat izbirate med več modeli garažnih vrat, pri tem pa lahko na dodatno izbirate tudi druge lastnosti.

Prva taka odločitev je odločitev o morebitni zasteklenitvi dvižnih garažnih vrat. Zasteklenitveni elementi so pomemben dekorativni elementi, ki zunanji videz vaše hiše povsem spremeni. Odločate se lahko o različnih oblikah zasteklenitve – na primer v obliki pravokotnika, križa, klasike, romba, kvadrata ali pa kroga. Pri izbiri sledite svojim lastnim željam, prav tako je smiselno, da preko projekcijskih izrisov vnaprej pogledate, kateri videz bi bil za celotno hišo najbolj skladen. Zakaj ne bi garažnih vrat uporabili za dvig zunanjega izgleda in s tem tržne vrednosti vaše zgradbe?

Dodatno lahko pri zasteklenitvi izbirate med različnimi vrstami stekel, ki imajo lahko prozorno, kristalno ali pa satinirano steklo. Pri tem je pomembno poudariti, da so vse vrste zasteklenitve na dvižnih vratih odporne na praske, razveselilo pa vas bo tudi dejstvo, da so enostavne za čiščenje.

Poleg same zasteklenitve k zunanjemu videzu vaše zgradbe pomembno prispeva tudi pestra izbira barv, pri tem je ključno, da imajo vse površine tudi končno prevleko, da je zaščita vaših garažnih vrat še večja. Izbirate lahko tudi med različnimi površinskimi oblikami, prav tako pa se lahko odločite za imitacije videza lesa, ki jih bodo težko prepoznali tudi največji poznavalci.

Pri izbiri garažnih vrat preverite lastnosti toplotne izolacije, ki bo v zimskih mesecih preprečila izgube toplote ter v poletnem času preprečila vdor vročine v zgradbo. Sodobna vrata morajo biti tiha, zagotavljati varnost in zagotavljati lastnosti protivlomne zaščite.

Naj za namestitev poskrbim sam?

Naš odgovor na to vprašanje je nikalen. Da bodo vaša dvižna garažna vrata zagotavljala vse prej omenjeni lastnosti, je potrebno v prvi vrsti zagotoviti tesnilne lastnosti vrat, ki so odvisne od natančnih meritev. Za slednje naj poskrbi strokovno osebje ekipe, ki jo boste izbrali. Ta ekipa pa bo kasneje poskrbela tudi za varno in pravilno namestitev ter v primeru neskladij tudi za popravila.