Sunday, 19 May 2024

Preverite ceno za odkup medenine

Medenina cena

Večina gospodinjstev redno reciklira odpadke in ostale odpadne surovine, pogosto pa se pozabi na odpadke, ki niso zgolj plastika in papir. Reciklira se lahko namreč tudi kovine, s katerimi lahko dodatno zaslužite. Pogosti kovini, ki se pojavljata sta baker ali medenina, cena odkupa pa je odvisna glede na kvaliteto in količino surovine. Različne kovine, kot je medenina se najde skoraj v vsaki garaži, velikokrat tudi kot del kosovnih odpadkov in zakaj ne bi poleg tega, da se predmeta znebite, z njem še zaslužili? Medenina vam lahko prisluži lep znesek, zato je od vas odvisno, kako se boste materiala znebili.

Medenina je zlitina bakra in cinka

Medenina je zlitina dveh elementov in sicer bakra in cinka. Razmerje med dvema kovinama se razlikuje, zato se razlikujejo tudi različne vrste medenine, ki se uporabljajo za različne primere. Medenino prepoznamo po svoji svetlo zlati barvi, zaradi katere je zelo priljubljena tudi pri dekoraciji hiše. Njene pozitivne lastnosti, kot so električna in toplotna prevodnost, nizko tališče in enostavna obdelava so razlog, da se medenina uporablja tudi v številnih drugih industrijah in je zato to material, ki ga zasledimo pri številnih predmetih. Prav tako je medenina vrsta materiala, ki se jo zlahka reciklira.

Največkrat boste v svojem domu ali garaži medenino opazili v izdelkih, kot so ključavnice, tečaji, vodovodne cevi, ventili, električni vtiči, vijaki, pa tudi zvonovi in deli glasbil. Medenina se velikokrat uporablja tudi za izdelavo kovancev, nakita, orožja, posod, kljuk, svečnikov, pribora in kot del pohištva, zato je v vašem domu zagotovo prisotna medenina. Cena odkupa se največkrat razlikuje glede na vrsto medenine in njeno količino.

Medenina – cena je odvisna od več lastnosti

Medenina je priljubljen material v domači uporabi in različnih industrijah, ker se lahko oblikuje in je izjemno odporna na rjavenje, kar ji zelo podaljša življenjsko dobo. Medenina se glede na stopnje barka in cinka deli na več vrst. V osnovi so to alfa medenina, alfa-beta medenina in beta medenina. Cena se bo razlikovala glede na njihovo čistost, kar pomeni, da bo čim manj primesi ostalih elementov, kot sta svinec in kositer.

Količina prisotnosti cinka v primerjavi z bakrom vpliva na težo zlitine, kot je medenina. Cena za odkup  je nato določena glede na to težo. Sicer pa je medenina, primerna za reciklažo, lahko v kakršnikoli obliki, pa naj bo le kot del kosa pohištva ali drugega elementa, prav tako so deli iz medenine lahko zelo majhni ali pa veliki.

Medenina – cena ni vedno ista

Treba se je zavedati, da, ko je govora o zlitini, kot je medenina, cena odkupa ne bo vsakič ista. To je namreč odvisno od trenutne cene elementov, ki sta v tem primeru cink in baker. Zgodi se namreč lahko, da se bo tržna vrednost elementov iz dneva v dan spreminjala in glede na to bo podana končna odkupna vrednost.

Pri podjetju odkup-bakra.si se zavedajo, kako pomembne so zadovoljne stranke, zato celoten postopke odkupa temelji na transparentnosti. Ko se odkupuje medenina, cena ni znana že vnaprej in šele, ko bo strokovnjak v živo videl stanje medenine, bo lahko določil njeno točno vrednost. Najprej se je treba dogovoriti za pregled materiala, pa naj bo to v vaši garaži, kleti ali delavnici. Ko strokovnjaki, ki se spoznajo na kovine pridejo do vas, pregledajo ves material, ki se ga želite znebiti. Že na licu mesta ocenijo, koliko je vredna vaša medenina, cena se postavi takoj in če se strinjate, se takoj opravi plačilo. Ves material se v istem dnevu tudi odpelje, tako da s tem nimate dodatnega dela.

Medenina, cena katere je lahko tudi zelo visoka, se ocenjuje z overjenimi in kalibriranimi tehtnicami. Prav tako pa se pri odkupu upošteva stanje trga in borze, ki sta ena ključnih določiteljev cen kovin. V primeru, da se ukvarjate z dejavnostjo, kjer je pričakovati periodni odvoz medenine, se lahko dogovorite tudi za daljše sodelovanje.

Odkup ostalih kovin poleg medenine

Tako kot medenina, obstajajo tudi številne druge kovine, ki se vam nabirajo v kleti ali v garaži, s katerimi lahko zaslužite. Kovine, kot so baker, aluminij in železo so poleg medenine le del kovin, ki jih lahko prodate in tako zaslužite. Tudi pri ostalih kovinah velja, da je tako kot medenina, cena odkupa odvisna od količine in čistosti kovine. Bolj čista je kovina, bolj ocenjena je njena vrednost in posledično je tudi več vredna. Navadno se kovine odkupuje na kilogram in kot medenina, cena ni enotna, ampak se določi glede na tržno vrednost kovine na svetovnem trgu, na kar vpliva več dejavnikov.

Odkup odpadnih kovin pa ne prispeva le k vašemu zaslužku, ampak tudi ohranja čistejše okolje. Kovine na odpadu namreč ne služijo nikomur, pa tudi čas razgrajanja je ogromen. Z odkupom odpadnih kovin, ki se jih nato reciklira, se prispeva k manjši onesnaženosti planeta, preostali deli pa se bodo odvrgli na mesta, ki so jim namenjeni.

Podjetje odkup-bakra.si se zaveda, kako pomembno je pravilno ravnanje z odpadnimi kovinami in za vas bodo uredili vse potrebno, da se boste hitro rešili odpadnih kovin in z njimi zaslužili, poleg tega pa pripomogli k čistejši prihodnosti.