Sunday, 19 May 2024

Japonsko vrisovanje obrvi, lepotna skrivnost svetovnih zvezd

Pravimo, da so oči zrcalo duše, zato bomo rekli, da so obrvi okvir zrcala. Z obrvmi lahko izražamo veselje, začudenje, jezo, žalost in ostala čustva. Japonsko vrisovanje obrvi, je oblikovanje in poudarjanje obraza za vse, ki si želijo vedno izgledale mladostno in sveže.

Japonsko vrisovanje obrvi optično poveča veko, oko ali naredi celo videz »liftinga«, zato je pri vrisovanju obrvi zelo pomembno, da so obrvi pravilno oblikovane glede na obliko obraza. Ta tehnika tako poskrbi, da se odpre pogled, predvsem pa, da zbledi vidna utrujenost obraza. Obraz je videti svež, spočit in mladosten. Lepotni terapevti za japonsko vrisovanje obrvi pri oblikovanju upoštevajo pravilo zlatega reza in naravno obliko obrvi.

japonsko-vrisovanje-obrvi

Zakaj je Japonsko vrisovanje obrvi tako priljubljena metoda?

Imenovano vrisovanje je najbolj priljubljena tehnika zaradi ročnega permanentnega make upa in je primerna za vse, ki si želijo najbolj naravni videz obrvi. Prav tako je to metoda, pri kateri se dlačice oziroma obrvi s posebnim micro rezilom vrišejo med obstoječe obrvi tako, da so v skladu z videzom in smerjo dlačic.

Se sprašujete komu je namenjena?

Japonsko vrisovanje obrvi je namenjena vsem, ki želijo doseči svež in mladosten videz, naravni, predvsem za tiste, ki si želijo bolj polne obrvi, ali pa so asimetrične zaradi dolgotrajnega puljenja. Nudi lep izgled vsem, ki so zaradi bolezni ali drugih razlogov izgubile obrvi. Načeloma se tehnika japonskega vrisovanja obrvi ne uporablja pri bolnikih s sladkorno boleznijo, bolnikih na zdravljenju s kemoterapijo in bolnikih z odprtimi ranami v predelu posega.

Postopek vrisovanja obrvi po japonski metodi

Najprej je treba obraz oziroma predel obrvi temeljito očistiti, populiti odvečne dlačice in s posebno prilagojenim ravnilom ter svinčnikom izrisati najbolj primerne točke za izris obrvi, pri tem se upošteva zlati rez obraza in seveda naravna oblika dlačic. Če je stranka zadovoljna z izrisom, si lepotni terapevt pripravi barvo, ki se prilega posameznemu obrazu, imenuje test reflekcije, kar pomeni, da je pigment barve za japonsko vrisovanje obrvi, usklajen z odtenkom vaše kože in las. Nato začne lepotni terapevt vnašati pigmente oziroma barvo z micro nožem v epidermis (povrhnjico), vsako dlačico posebej. Po končanem postopku vrisovanja se na celotno površino obrvi nanese barva. Postopek traja približno eno uro in pol, tudi dve uri in je predvsem neboleč, ker kožo pred prvim posegom omrtvijo z lokalnim anestetikom.

Kako dolgo je obstojna japonska metoda vrisovanja obrvi?

Obstojnost te metode je od enega do dveh let in je odvisna tudi od tipa kože. Pri bolj mastni koži pigmenti hitreje bledijo. Prva korekcija je potrebna po dveh do treh tednih in je po navadi že vključena v ceno posega.

Nega obrvi po postopku vrisovanja

Pozorni moramo biti tudi na nego po vrisovanju. Obraz moramo čistiti s pH nevtralnim milom, vrisane obrvi pa negujemo z vazelinom ali Bepanten kremo. Natančna navodila seveda dobite pri izbranem lepotnem terapevtu. V predelu vrisanih obrvi se je potrebno izogibati dekorativni kozmetiki in soncu.

Cena za japonsko vrisovanje obrvi se giblje v višini od 150 do 250 EUR

Ta omenjena metoda je postaja pravi hit, izkušnje uporabnic so seveda različne. Če se spomnite trenda tankih obrvi, ko so si ženske veselo pulile obrvi, brez pomisleka, da ne bodo zrasle nazaj, si lahko danes pomagamo z trendom metode za japonsko vrisovanje obrvi, ki ni več lepotna skrivnost svetovnih zvezd in je dostopna že v skoraj vsakem kozmetičnem salonu. Če vas ta metoda mika in se nagibate k njej, je izredno pomembno, da prej dobro raziščete trg in ponudbo. Ne pozabite, da vam najbolj pristaja linija obrvi, ki jo je »narisala« narava, z japonsko tehniko vrisovanja obrvi samo popravimo svojo naravno linijo.