Thursday, 29 Feb 2024

Lamelne pergole za vašo teraso

lamelne pergole

Če živite v hiši imate zagotovo urejeno okolico oziroma teraso, ki je večino dneva na soncu. Za to ostajajo številne rešitve. Lamelne pergole so ena izmed rešitev, ki so trenutno med najbolj popularnimi in pogostejšimi na trgu. Živimo v svetu, kjer je veliko ljudi zaposlenih v različnih pisarnah, proizvodjah, zato je ob prihodu domov še toliko večji užitek posedeti na terasi svojega doma in uživati v naravi. Lamelne pergole, za katere slišimo tudi izraz bioklimatske pergole, so narejene tako, da nas zaščitijo pred direktnimi žarki sonca, vendar na teraso vseeno dobimo dovolj sončne svetlobe. Se pravi prepuščajo svetlobo, ne pa direktnih žarkov. Zato je njihova glavna funkcija senčenje nekega prostora na prostem. Oblika the modernih pergola je geometrijska. Ravna streha , ki je sestavljena z veliko lamelami. Ena pozitivna lastnost omenjene pergola je ta, da je samočistilna. Na sami pergola na nikakršnih žlebov in lovilcev umazanije. Lamele so ustvarjene tako, da preko njih umazanija iz narave sama odteče v zato namenjen odtok. Lamelne pergole so zelo stabilne in zdržijo veliko pritiska. Na primer ob hudi nevihti ni možnosti, da bi se pergola porušila. Pozimi streha zdrži tudi do 1 metra snega in se pri tem ne uniči ali zvije. Izgleda skoraj nemogoče, saj so podporni stebri lahko narazen tudi do 9 metrov, pa je vseeno to resnica. Kot smo že rekli, so lamelne pergole najmenjene predvsem zaščiti pred soncem in njegovimi žarki. Pri tej pergoli je perfektno to, da spušča kar 80% svetlobe, medtem, ko ga druge pergola ob zatemnitvi veliko manj.

lamelne-pergole-za-vaso-teraso

Koliko je cena takega projekta postavitve?

Stranke so velikokrat ustavijo pri ceni lamelne pergole. Na spletni strain podjetja Inox Vrbovšek, cenika za tovrstne izdelke ni, saj je vsaka pergola samosvoja. Odvisno je od same lege lamelne pergole, velikosti in še mnogih dejavnikov. Zato, če vas zanima ponudba za tak način senčenja, vas lepo vabimo, da si ogledate spletno stran, pregledate lastnosti pergole in pošljete povpraševanje.

Z koga so primerne pergole?

Za vsakogar, ki si želi urejeno okolico in ima dovolj prostora okoli hiše oziroma na terasi. Zanje se odločajo tudi nekatere gostilne ali lokali, Tistki, ki imajo v lasti počitniške hiške in želijo svojim gostom ponuditi najboljše počitnikovanje. V gostilnah je predvsem dobrodošla postavitev lamelne pergole, saj je primerna za kadilce, saj prepušča dovolj zraka, da spade pod odprte objekte. Čeprav je odprta, pa vseeno nudi zavetje pred vetrom, dežjem in celo snegom.

Kaj pa je Hard-top pergola?

To je v bistvu ista pergola o kateri govorila. Tako se imenuje, ker je “zaščitena”, saj so jo izbrani slovenski strokovnjaki razvili do te mere, ki je ni še niche. Šele pred nekaj leti, se je sploh začela uporabljati Hard-top lamelne pergole. Hard-top v prevodu pomeni trda streha, kar je tudi ena izmed lastnosti lemalne pergole. Ima trdo streho, ravno zaradi zaščite pred naravni pojavi. Ob tem nič ne vpliva na to, ali v slabem vremenu še vedno uživate pod svojo pergola, saj vas ta v vsakem primeru ščiti.

lamelne-pergole-za-vaso-teraso-2

Zakaj so lamelne pergole boljša od drugih pergol?

Kot smo že omenili, nam ponuja prijetno senco, a še vedno dovolj svetlobe. Najbolj pomembno je, da vas ščiti celo pred UV žarki, ki so vsako leto nevarnejši, sploh za občutljive ljudi.

Kako do lamelne pergole?

Če vas njen izgled in pozitivne lastnosti privlačita do te mere, da razmišljate o postavitvi pergola na vaš vrt, vam bodo strokovnjaki iz podjetja Inox Vrbovšek pomagali pri najboljši rešitvi za vašo teraso. Za vsako pergolo se posebej potrudijo, izdelajo načrt gradnje, da je res narejena po standardih, ki so zahtevani. Vsi mojstri so strokovnjaki na tem področju in s svojim delom vas zagotovo ne bodo razočarali. Pošiljite povpraševanje za lamelne pregole še danes!