Tuesday, 25 Jun 2024

Lesene vrtne ograje – vzdržljiv in estetski dodatek vašega doma

ograje

Vrtna ograja že dolgo ni več le element, ki bi vas skril pred radovednimi pogledi sosedov ali razmejil vašo parcelo od sosednje. Seveda je to že od nekaj njen prvotni namen, a v zadnjih letih je postala pomemben del arhitekturne ureditve okolice vsakega doma in v skladu s tem se ji posveča tudi veliko več pozornosti pri načrtovanju. Če so nekoč za ograditev parcele zadostovale na hitro zbite deske, je danes ograja premišljeno izbran arhitekturni element, ki se estetsko ujema s slogom celotnega objekta. Kakovostno izdelane ograje iz Slovenije ponuja Mizarstvo Hrovat, kjer vam bodo njihovi mojstri pomagali pri izboru in načrtovanju sanjske lesene vrtne ograje za vaš dom.

lesene-vrtne-ograje

Lesene vrtne ograje, ki zadovoljijo vse okuse

Les – material, ki človeka spremlja že vse od začetka civilizacij, je najpogostejša izbira pri izdelavi vrtne ograje. Poleg tega, da se imenitno ujema z okolico in se prefinjeno zliva z naravo, je njegova glavna odlika ravno naraven videz, ki vzbudi občutek povezanosti, domačnosti in topline, ki jo oddaja les kot ekološki material. Izbirate lahko med številnimi vrstami lesa, v podjetju Hrovat pa še posebej izpostavljajo dve vrsti, saj sta zaradi svoje estetike, vzdržljivosti, enostavnosti vzdrževanja in obstojnosti najpogostejša izbira kupcev.

Sibirski macesen vas bo navdušil s svojo dolgotrajno obstojnostjo, ki lahko traja tudi celo generacijo. Njegov poseben videz omogoča prilagajanje željam vsakega naročnika posebej – pri montaži se lahko osredotočite na različne detajle in ustvarite ograjo kot iz pravljice. Posebno vzdrževanje ograje ni potrebno, saj gre za vzdržljiv les, površina ograj pa je dvojno brušena, s čimer je zagotovljen še lepši videz, kvalitetnejši pa je tudi oprijem zaščite lesa za dolgo življenjsko dobo lesenih ograj.

Ograja iz smrekovega lesa je prva izbira za vse, ki si želite modernega videza na cenovno dostopen način. Izbirate lahko med smrekovim lesom treh različnih kvalitet, v vsakem primeru pa je ta zaščiten s posebnim impregnacijskim sredstvom, ki zagotavlja življenjsko dobo ograje 20 in več let. Sicer je smrekov les nekoliko bolj vremensko občutljiv, a ob ustrezni zaščiti in umestitvi v okolje je to ograja, ki vam bo imenitno služila več desetletij. Z leti ograja spremeni barvo in posivi, a jo je mogoče naknadno pobarvati ter ohraniti barvno kombinacijo s fasado hiše, ki jo ograjuje.

 

Različni tipi ograj za celostno podobo hiše

Lesena ograja s svojo estetiko oplemeniti vsak dom, saj poskrbi za njegovo celovito podobo in ga hkrati poveže z naravo. V trenutnem času, ko se vse več ljudi odloča za betonsko ograjo, pomeni pravo osvežitev doma z ekološkim materialom, ki omogoča nešteto možnosti prilagajanja in izbiranja detajlov. Je popolnoma brez omejitev pri izdelavi, saj je mogoče ustvariti neomejeno število vzorcev in oblik, da se ograja zlije s celotno okolico.

Podjetje Hrovat za vas izdeluje različne tipe ograj, od najbolj klasičnih s horizontalnimi, vodoravnimi ali diagonalnimi paneli, pa vse do takih, ki so popolnoma unikatne in nadgrajene z zanimivimi variacijami, ki imajo poleg estetskih tudi povsem praktične lastnosti. Tako se lahko odločite za protihrupno ograjo s posebnimi protihrupnimi paneli, ki bodo udušili vse zunanje moteče zvoke in ustvarili oazo miru na vašem vrtu. Z bioklimatsko ograjo lahko prilagajate posamezne elemente ograje, jih odpirate, zapirate in poskrbite za ravno pravšnji dostop sonca, vetra itd. do vašega vrta.

Lahko se poigrate z videzom ograje in izberete letve z inovativno konstrukcijo na smrečico, ki poleg odličnega odvodnjavanja za daljšo življenjsko dobo poskrbijo tudi za izstopajoč videz ograje, hkrati pa dovolj zasebnosti na vašem vrtu. Panelna ograja je izdelana tako, da jo lahko postavite kar sami, prihranite pri stroških montaže, seveda pa vam v podjetju Hrovat pomagajo z vsemi nasveti pri umestitvi v okolje in montaži. Naj premišljeno izbrana ograja izpopolni videz vašega doma in še polepša preživljanje dragocenih skupnih trenutkov na prostem.