Thursday, 29 Feb 2024

S pomočjo prsne črpalke do več mleka

prsna črpalka

Kako lahko ob majhnem dojenčku ostanete naspani in spočiti? Kako ste lahko brez skrbi, da bi vaš otrok ostal brez materinega mleka? Kako poskrbeti, da se skozi izkušnjo hranjenja z dojenčkom poveže tudi oče? Odgovor na vsa ta vprašanja je preprost. Pri vsem tem vam lahko pomaga prsna črpalka. Kakovostne prsne črpalke imajo precej visoko ceno, vendar je ne boste uporabljali dolgo, zato je najem prsne črpalke bolj smiselna rešitev. Električno prsno črpalko si lahko izposodite na baby-nega.si.

Znano in dokazano je, da je materino mleko za dojenčka najboljša možna hrana, saj je ustvarjeno samo zanj in vsebuje protitelesa, ki jih preko mleka mati preda svojemu otroku in tako pomaga izgraditi njegov ali njen imunski sistem. A ne glede na povedano dojenje ni vedno najboljši, niti najbolj praktičen način, da nahranite otroka. Zakaj ne bi dovolili, da vam prsna črpalka vsaj malo olajša stres, ki ga s seboj prinese to sicer čudovito obdobje skrbi za novorojenčka?

prsna črpalka dojenček

Prsna črpalka in prednosti njene uporabe

Spodbuja laktacijo. Črpanje s prsno črpalko vam bo pomagalo, če boste želeli povečati količine mleka, ki ga proizvedete, vaš dojenček pa ni zelo ješč. Materino telo je namreč ustvarjeno tako, da več mleka, kot dojenček poje, več ga materine prsi ustvarijo. Priročno je tudi dejstvo, da si lahko mleko načrpate in ga zamrznete za čase, ko vam ga bo primanjkovalo. Naslov članka je S pomočjo prsne črpalke do več mleka, pa vendar večja laktacija nikakor ni edina prednost, ki jo prinaša prsna črpalka. Katere so še druge?

Izognete se lahko dojenju na javnem mestu. Kje bo dojila svojega otroka, naj se odloči čisto vsaka mati, sama. Namen prsne črpalke ni spodbujanje hranjenja po steklenički v javnosti, ker se dojenje naj ne bi »spodobilo«. Pri baby-nega.si se zavedamo, da si je nekatera opravila včasih dobro olajšati in vam s prsno črpalko ponujamo to možnost.

Medtem ko nekaterim dojenje v javnosti ne dela težav, pa so druge bolj sramežljive ali dojenčka pač iz kakršnega koli drugega razloga raje nahranijo v udobju lastnega doma. V primerih, ko to ni mogoče, je prsna črpalka uporaben pripomoček, s pomočjo katerega lahko otroku svoje mleko ponudite preko stekleničke.

Otroka lahko nahrani oče, babica, stric … Enako kot pri tem, da otroka nahranite v javnosti in se kljub temu izognete dojenju, prsna črpalka pomaga tudi pri tem, da lahko otroka nahrani oče ali kdo drug. Pri dojenju nastaja med dojenčkom in materjo neuničljiva vez, a včasih dojenje ni niti mogoče niti praktično. Prsna črpalka pri tem pomaga na več načinov: z dojenčkom se lahko preko hranjenja poveže tudi oče (tudi vez med očetom in dojenčkom je izjemno pomembna za dojenčkov zdrav razvoj), poleg tega pa lahko otrok brez večjih težav počaka v varstvu, če že tako nanese. To pomeni, da se lahko mati odpočije ali za nekaj časa odide kam, kamor ne more s seboj vzeti dojenčka. Tako se lahko na primer vrnete v službo tudi, če še vedno dojite.

prsna črpalka mami

Lahko donirate svoje mleko. Vaše mleko je idealno za vašega dojenčka, kar pa ne pomeni, da je za druge škodljivo ali sploh kakorkoli neprimerno. Mnoge matere, ki same iz takšnih ali drugačnih razlogov ne morejo dojiti, vendar niso pristašice umetnih mlek in želijo svoje otroke vseeno hraniti z materinim mlekom, so vesele donacij v obliki načrpanega mleka – to je tudi edina opcija za starše, ki želijo, da njihov posvojeni otrok pije materino mleko. Prsna črpalka vam omogoča, da svoje mleko načrpate in ga donirate staršem v stiski.

Dobra prsna črpalka vam bo pomagala obdobje dojenja narediti manj naporno, saj boste lahko hranjenje prilagodili sebi in otroku. Na tržišču je črpalk veliko, a le najkakovostnejša prsna črpalka prinaša vse prednosti, ki jih omenjamo v zgornjem zapisu. Nima smisla, da zapravite veliko denarja za nakup prsne črpalke, če jo lahko najamete za tako dolgo, kot jo potrebujete. Na baby-nega.si mamicam in dojenčkom ponujamo najboljše, kar je trenutno na tržišču.