Tuesday, 25 Jun 2024

Lasersko odstranjevanje dlak za dolgotrajno gladkost kože

lasersko odstranjevanje dlak

Bližajo se poletni meseci, več razgaljene kože in čas kratkih oblačil, v katerih boste pokazale svoje obline in zapeljive noge, za katere je danes že skoraj pravilo, da so gladke in brez nadležnih dlačic. Vendar ali ob misli na vsakodnevno britje zmajete z glavo in si mislite, da za to preprosto nimate časa? Naj vas nikar več ne skrbi, saj današnja lepotna industrija zagotavlja inovativne metode, s katerimi se boste za vedno znebile dlak na želenih delih telesa. Najbolj učinkovita metoda je lasersko odstranjevanje dlak, s katerim bo vaša koža zasijala v vsej svoji gladkosti in neželene dlake bodo le še preteklost.

Lasersko-odstranjevanje-dlak-za-dolgotrajno-gladkost-koze

Lasersko odstranjevanje dlačic je profesionalni postopek, ki s pomočjo močnega laserskega svetlobnega žarka onemogoči nadaljnjo rast dlak. Poteka tako, da se svetloba prek melanina prenese v dlačico vse do lasnega mešička. Energija se nato pretvori v toploto, ta pa poškoduje lasne mešičke, odgovorne za rast dlak. Po nekaj posegih se rast dlak popolnoma zaustavi, za kar je zaslužna laserska tehnologija, ki prinaša mnoge prednosti.

Zakaj se odločiti za lasersko odstranjevanje dlak?

Odstranjevanje dlak z laserjem ima številne prednosti, saj lahko od sedaj naprej pozabite na težave z vraščenimi dlačicami. Tudi uporaba britvic ne bo več potrebna, zato bodo vreznine nekaj, česar se boste samo še spominjali.  Nič več ne bo rdeče kože po depilaciji ali hitrega britja pred službo ali šolo, zato ne odlašajte in hitro rezervirajte svoje termin v kozmetičnem salonu Neguj.se, kjer bodo poskrbeli za profesionalno opravljeno storitev. Postopek je najbolj primerno opraviti še pred poletjem, vse ostale informacije pa boste dobili že takoj na začetku pri posvetu s kozmetičarko, ki bo s svojo izkušenostjo poskrbela za vaše končno zadovoljstvo.

Postopek laserskega odstranjevanja dlak

Preden se namenite na lasersko odstranjevanje dlak, je potrebno vsaj 4 tedne pred posegom  prenehati s klasično depilacijo – puljenjem ali voskanjem. Dan ali dva pred odstranjevanjem je treba dlake odstraniti s klasičnim britjem, in sicer na predelu, kjer se bodo dlake odstranjevale z laserjem. Laserski svetlobni žarek deluje samo takrat, ko je dlačica v fazi rasti, z britjem pa se prepreči nepotrebno izgubljanje energije na predolgih dlačicah, ki bi lahko opeklo kožo.

Lasersko odstranjevanje dlak

Ker so posamezne dlake v različnih fazah rasti, je treba postopek nekajkrat ponoviti, da bo koža resnično gladka. Število obiskov je odvisno od posamezne stranke, približno 4 do 10 obiskov, vsak tretma pa traja od 20 minut do pol ure. Kolikokrat je treba postopek ponoviti, je odvisno tudi od predela telesa, kjer se odstranjujejo dlake ter od barve kože in dlak stranke. Najhitreje poteka lasersko odstranjevanje dlak na predelu pod pazduho in bikini predelu, nekoliko dlje pa bo postopek trajal na predelu nog in hrbta. Po postopku se lahko pojavi rahla rdečica, ki v nekaj urah izgine, blažite pa jo z uporabo hladilne kreme, ki vam jo priporočijo v kozmetičnem salonu.

Po posegu je pomembno, da ne uporabljate agresivnih krem in sprejev ter se izogibate neposredni sončni svetlobi. Morebitna razdraženost kože bo po dnevu ali dveh izginila, izogibajte pa se tudi oprijetih oblačil, ki bi lahko drgnila kožo na mestih, kjer je bilo opravljeno lasersko odstranjevanje dlak. Poskrbite, da bo vaša koža zadihala, to bo pripomoglo k njeni hitrejši regeneraciji, vi pa boste lahko hitro uživali v občutku svilene kože.

Kakšen je končni rezultat?

Poleg tega, da boste prihranili veliko časa, se boste za vedno znebili neželenih dlak na izbranih delih telesa. Seveda je postopek primeren tako za ženske kot za moške in oboji boste po nekaj obiskih dosegli želeno gladkost. Zaradi konstantne obnove celic se zna zgoditi, da dlačice po nekaj letih spet začnejo rasti, a poraščenost ne bo nikoli več tako močna, dlake pa bodo manjše, redkejše in veliko svetlejše, ob ponovnem obisku pa vam jih bo kozmetičarka odstranila brez težav. Lasersko odstranjevanje dlak je trajna metoda odstranjevanja dlačic, s pomočjo katere se boste za vedno znebili neželene poraščenosti, prihranek časa pri britju pa porabili za nove dogodivščine.