Tuesday, 16 Apr 2024

Najem spletne trgovine je dobra odločitev

Najem spletne trgovine

Najem spletne trgovine je zagotovo dobra rešitev, kadar v poslu odpirate svežo idejo ali nišo, ki bi jo radi predstavili širšemu občinstvu. V kolikor niste prepričani, ali bo ta posel dobičkonosen, vam je na voljo najem spletne trgovine, ki je odlična rešitev za preizkušanje trga.

Najem spletne trgovine


Zakaj najeti spletno trgovino?

Za najem spletne trgovine se odločijo podjetja, ki še nimajo veliko izkušenj pri raziskovanju trga in bi želeli predstaviti svojo svežo nišo, izdelek ali storitev. Ker je nakup nove spletne trgovine relativno drag in v začetni fazi predstavlja veliko investicijo, je najem spletne trgovine odlična začetna rešitev, s katero lahko testirate, ali ste na pravi poti.

Prednosti najema spletne trgovine

 1. Minimalni stroški najema;
 2. veliko možnosti testiranja trga;
 3. hitra postavitev oziroma predstavitev v kratkem času;
 4. možnost kratkoročnega najema;
 5. prilagoditev za vse naprave;
 6. strokovna pomoč;
 7. zanesljivost delovanja.

Kaj vključuje najem spletne trgovine?

Kadar boste najeli spletno trgovino, boste pri različnih ponudnikih dobili tudi drugačne zahteve in orodja ter seveda videz.

Pri najemu dobite:

 • spletno trgovino;
 • lastno ali poljubno domeno;
 • SSL certifikat za varno nakupovanje;
 • ureditev videza, ki se ujema z vašo blagovno znamko;
 • možnost dodajanja neomejenega števila izdelkov;
 • neomejeno gostovanje (zakupite lahko poljubno število mesecev);
 • orodja za samodejno urejanje spletne trgovine;
 • če bi se vam kje zataknilo, vam je na voljo pomoč;
 • po določenem času sodelovanja lahko spletno trgovino odkupite.

Pri mnogih ponudnikih boste prav tako dobili lep popust za dodatek oglaševanja na družbenih omrežjih, kot je Facebook. Tam vam bodo pripravili oglaševalske kampanje za vašo nišo, izdelek ali storitev, ki ga boste ponujali. Tako boste hitreje vidni in vas bodo ljudje lažje spoznali ter vam hitreje zaupali.

Najem spletne trgovine poteka tako:

 • najprej je potrebno agenciji, pri kateri se odločite za najem spletne trgovine, posredovati povpraševanje, kjer poveste, kaj točno si želite in kako bi vam lahko pomagali;
 • ko se boste dogovorili in potrdili naročilo, jim bo treba zaupati usmeritve vašega podjetja, kot so: barve, logotip in besedila, ki bodo na spletni strani. V kolikor imate oziroma želite prodajati v spletni trgovini izdelke, jih v samo trgovino vpisujete sami.
 • Sledi domena. Ta je pomemben del vaše blagovne znamke, zato jo lahko za vas zakupi agencija ali uporabi že obstoječo. Za registracijo domene in gostovanja vam bodo dostop v veliko agencijah zagotovili res ugodno.
 • Ko bo postavitev spletne strani končana, vas bodo v agenciji vprašali, ali želite, da vas naučijo, kako z njo upravljati. Ponekod imate možnost brezplačnega izobraževanja, ki ga je zagotovo pametno uporabiti, če tega še niste počeli.
 • Če se odločite za oglaševanje svoje spletne trgovine, da dvignete svojo prepoznavnost, oglede in hitrejše nakupe, vam lahko zagotovijo mesečno vodenje Facebook kampanj.

Najem spletne trgovine je torej odlična rešitev, če želite prihraniti nekaj denarja in testirati izbrani trg in izdelek, storitev ali nišo, s katero želite poslovati. Spletno trgovino lahko najamete za določen ali neomejen čas in si zraven še zagotovite razna orodja in napredne funkcionalnosti za opravljanje s trgovino, ssl certifikat za varne nakupe preko spleta in dodajanje neomejeno število izdelkov v trgovino.

Vedno vam je na voljo pomoč, na katero se lahko obrnete, če se vam kje zatakne.

Za najem spletne trgovine ne potrebujete začetnega vložka in ste brez tveganja pri sami postavitvi trgovine. Spletna trgovina se vzpostavi na platformi WooComerce, deluje pa v sistemu WordPress, ki je najbolj razširjen sistem na svetu. V njem boste zelo enostavno lahko urejali svoja naročila, stopili v kontakt s svojimi strankami, urejali izdelke in ostale vsebine, dodajali različne možnosti plačila ipd.

Ne odlašajte, odločite se za ugoden najem spletne trgovine in začnite poslovati!