Thursday, 29 Feb 2024

Tehtnica za dojenčke – da bo mamica brez skrbi

Tehtnica za dojenčke

Ob prihodu novorojenčka v nov dom je potrebno poskrbeti za varnost, nego in napredek tega majhnega bitja, zato sta skrb in kakovostni izdelki na prvem mestu. Kot mamica seveda želite spremljati napredek razvoja in teže svojega novorojenčka, zato je odlična priložnost za to izposoja tehtnice za dojenčke, ki vam bo vse to omogočila.

Tehtnica za dojenčke

Kaj je tehtnica za dojenčke?

Tehtnica za dojenčke je naprava, s katero lažje in bolj podrobno spremljamo otrokov napredek v razvoju in rasti.
Tehtnice so sestavljene iz:

  • snemalne sklede,
  • velikim LDC ekranom za lažje branje;
  • naprednimi funkcijami: TARA, avto-HOLD, avtomatski izklop ter spomin od prejšnjega tehtanja, tako da lahko izračuna razliko;
  • tehtanje natančno na 10 g;
  • omogočajo tehtanje do 20 kg in brez zgornjega dela omogočajo tehtanje večjih otrok.

 

Kakšno tehtnico izbrati za novorojenčka?

Kadar ste v dvomih in ne veste, katera tehtnica za dojenčke bi bila prava izbira za vas, poglejte spodnje primere tehtnic, ki so primerne za novorojenčke od 1-3 mescev:

  • Topcom kidzz digitalna tehtnica: ponuja meritev teže in velikosti vašega dojenčka na 5 g natančno. Omogoča enostavno upravljanje in zraven teže izmeri prav tako otrokovo dolžino. Omogoča merilne enote: Kg, Oz in lb.
  • Monitub tehtnica za dojenčke: odlična multifunkcijska tehtnica 3 v 1, ki vam omogoča tehtanje in kopanje otroka ter merjenje temperature vode. Medtem ko se bo vaš dojenček kopal, lahko vi izmerite njegovo težo in ob enem spremljate temperaturo vode. Kad je zasnovana varno in udobno. V njej lahko kopate enega otroka od 0-12 mesecev in do teže 15 kg. Lahko se pretvori v večjo kad in omogoča kopanje otroka do starosti 2 let.
  • Digitalna tehtnica tehtnica za dojenčke ADE: omogoča enostavno in hitro preverjanje teže vašega otroka. Tehtnica je nemškega potekla in omogoča digitalno tehtanje s funkcijami TARE in enotami kg in lb. Vsebuje velik berljiv LCD zaslon ter osvetlitev ozadja. Kot dodatek dobite zraven babymeter, tako da lahko natančno izmerite otrokovo dolžino, obseg glavice in trebuščka.
  • Navadna digitalna tehtnica za dojenčke: nudi enostavno uporabo, saj vsebuje velik LCD ekran, funkcijo TARE, avto-HOLD ter avtomatski izklop. Tehtnica ima tudi spomin od prejšnjega tehtanja, tako da enostavno primerja napredek teže vašega dojenčka. Tehta natančno do 10 g in zmore tehtanje do 20 kg teže. Vsebuje prav tako snemljivo skodelo in tako omogoča tehtanje večjih otrok.

Tehtnica za dojenčke in njene vrste

Na trgu je že zelo razširjenih vrst tehtnic za merjenje napredka otrokove teže in rasti. Nič ne nadomesti rednih pregledov pri pediatru, pa vendar si lahko pomagamo z navadnimi digitalnimi, električnimi tehtnicami ter kadmi s tehtnico, ki so prav tako relativno natančne za domačo uporabo. Tako lahko sami v kateremkoli delu dneva preverimo težo in višino svojega otroka.

Pozorni moramo biti pri digitalnih tehtnicah samo na to, da se ne izpraznijo baterije, ter pri kadnih tehtnicah, da ima voda dovolj stopinj za dojenčka in da stoji na ravni fiksni podlagi, da se ne bi prevrnila.

V času od 0-12 mesečnega novorojenčka je priporočljivo spremljanje in redno merjenje njegove teže in dolžine, torej splošno spremljanje napredka v rasti in razvoju. Za to je odličen pripomoček tehtnica za dojenčke kot je: digitalna ali kadna tehtnica, ki vam vse to omogoča. Ker zna biti nakup takšne tehtnice kar velik zalogaj za mlado družino, glede na obdobje njene uporabe, vam nudijo izposojo tehtnic za dojenčke za obdobje od 1-3 mesecev.

Tako boste lažje in cenovno ugodneje dobili vse kar potrebujete za svojega dojenčka. Po tehtnico vam ni potrebno hoditi sami, saj vam jo dostavijo na dom v 1-3 delovnih dneh po naročilu.

Uživajte v udobju in veselem tehtanju svojega novorojenčka, cenovno ugodno in hitro za določeno obdobje do 3 mesecev. Tako bosta mamica in novorojenček vesela in zdrava.