Thursday, 30 Nov 2023

Ovitki za telefon – nujno zlo ali priročen modni dodatek?

ovitki za telefon

Dandanes si življenja brez mobilnih telefonov skorajda ne znamo več predstavljati. Spremljajo nas na vsakem koraku – doma, na delovnem mestu, ko gremo po opravkih, na dopustu itd. – dejansko so nepogrešljivi. Tako kot telefoni pa so nepogrešljivi tudi ovitki zanje. Zakaj je tako? Telefoni so namreč skozi razvoj postali vse tanjši, z večjimi zasloni, skladno s tem pa bolj prefinjeni in namenjeni za pazljivo in precizno uporabo v rokah posameznika. Hkrati z izboljšavami telefonov, ki so iz dneva v dan pametnejši, pa se je zvišala tudi njihova cena in zato tudi potreba uporabnikov po zaščiti svojih (dragih) prenosnih igračk.

Ovitki-za-telefon

Med klici, pisanjem sporočil, brskanjem po spletu, skratka med prenašanjem naokoli so namreč telefoni izpostavljeni mnogim zunanjim dejavnikom, na katere velikokrat ne moremo vplivati. Med telefoniranjem nas lahko preseneti dežna ploha, telefon lahko nepričakovano zdrsne iz rok, pade na tla in se poškoduje. Da bi se izognili neljubim dogodkom in zavarovali svoj telefon, so nam danes na voljo ovitki za telefon vseh mogočih oblik, barv in namembnosti.

Ovitki za telefon – kakšnega izbrati?

Ovitki kot dodatna oprema telefona morajo biti predvsem funkcionalni in služiti svojemu namenu. Veliko ljudi teži k čim tanjšim in čimbolj neopaznim ovitkom, ki se prilegajo telefonu kot druga koža in npr. v žepu ali torbici ne zavzamejo več prostora kot sam telefon. Mnogim se zato zdijo ovitki za telefon kot nujno zlo, za katerega želijo zapraviti čim manj denarja in se ob visokih cenah ovitkov v trgovinah kar primejo za glavo. Vendar ko ceno telefona primerjamo s ceno ovitka, ta hitro postane zanemarljiva, ko pomislimo na praktično vrednost ovitka – varovanje našega, najverjetneje več sto evrov vrednega pametnega telefona. Zatorej kupiti ali ne kupiti ovitek po navadi sploh ni vprašanje. Vprašanje, ki se pojavi, je: kakšnega izbrati?

Seveda je primarna funkcija vsakega ovitka zaščita telefona pred zunanjimi vplivi, vdorom vode, praskami, zlomom stekla in še čem. V ta namen se na tržišču najdejo najrazličnejši ovitki za telefon. Izbiramo lahko med silikonskimi, gumijastimi, plastičnimi ovitki ali ovitki iz različnih vrst blaga. Poleg tega so nam na voljo različni tipi ovitkov, vse od preklopnih pa do ovitkov v obliki torbic, ki imajo velikokrat dodanih tudi več žepkov in nam poleg zaščite ponujajo različne možnosti uporabe, npr. za shranjevanje denarja ali kreditnih kartic. Kakšnega bomo izbrali, je po navadi odvisno od cene in znamke telefona, pogostosti uporabe, pa tudi od osebnih želja in zahtev glede barve, materiala in vrste ovitka.

Ne samo ovitek, tudi modni dodatek

V času družbenih omrežij in hitro spreminjajočih se modnih trendov telefon ni več samo tehnološko dovršena igračka za klice in pisanje sms-ov, temveč je postal že kar modni dodatek, pri katerem je poleg blagovne znamke telefona pomembno tudi to, kako ga oblečemo. Ovitki za telefon so zato dostopni v najrazličnejši paleti barv, materialov in vzorcev, ki jih lahko kombiniramo k svojemu stilu oblačenja ali načinu življenja. Poleg najenostavnejših prozornih ali enobarvnih ovitkov je mogoče dobiti take, na katerih so naslikani naši najljubši risani in filmski junaki ter drugi fiktivni liki, različni logotipi, napisi in motivacijski verzi, ali celo naročiti ovitek po meri, čisto po lastnih željah.

Ovitki za telefon pripomorejo k temu, da naš telefon vsaj na zunaj postane popolnoma drugačen od originalnega aparata, ki je večinoma na voljo v dveh ali treh različnih barvah. Ovitek telefonu vdahne svežino, z njim se izrazi naša osebnost, telefon z njegovo pomočjo izstopi iz množice enakih tovarniških napravic ter postane unikat, ki priteguje pozornost.

Če torej želite, da vas opazijo drugi, svoji mobilni napravi privoščite ovitek, ki jo bo izstrelil iz dolgočasnega povprečja, hkrati pa jo bo za dobro ceno zaščitil, obvaroval pred nevšečnostmi, ki nanjo prežijo na vsakem koraku, in optimalno podaljšal čas, ki ga bo napravica preživela v vaši družbi.