Sunday, 19 May 2024

Poročni fotograf lovi najlepše trenutke

Poročni fotograf

Poroka je ena izmed velikih prelomnic v življenju marsikoga. Iz otroštva smo preko pravljic spoznali pravljične poroke. Danes so te dosegljive. In prav vse pravljične trenutke v svoj objektiv ujame poročni fotograf. Prav on je tisti, ki nam ustvari spomine, ki lahko trajajo še zelo dolgo.

Delo poročnega fotografa

Delo poročnega fotografa je vse prej kot lahko. Istočasno pa je na trenutke nadvse zabavno. Vsekakor pa je njegovo delo zelo kreativno in odgovorno. Pravi fotograf bo s svojim fotoaparatom ujel prav posebne trenutke najlepšega dne vsakega poročnega para. Poleg vsega pa bo izmed tisočih narejenih fotografij izbral in strokovno obdelal le tiste najžlahtnejše. Njih bo lovil praktično ves čas poroke. Zato mora biti poročni fotograf v visoki fizični pripravljenosti. Prav tako pa mora biti ves čas povsem posvečen delu.

Poročni fotograf

Oprema za fotografiranje porok

Za fotografiranje porok mora imeti fotograf vrhunsko brezhibno opremo. Na sami poroki bo imel vsaj dva fotoaparata polnega formata. Največjo optično zmogljivost ponujajo fiksni objektivi. Ker se poroka dogaja na različnih mestih ob različnem času. Tako se pogoji fotografiranja ves čas spreminjajo. Pri tem igra največjo vlogo svetloba. Fotograf jo lovi na najboljše možne načine. Pri tem pa mu vsekakor pomaga tudi oprema.

Potem pa mora imeti v studiu še ostalo opremo za obdelavo fotografij. Razne presnemovalnike, tiskalnike in še marsikaj. Seveda brez nadvse zmogljivega računalnika s posebno grafično kartico delo sploh ne bi bilo mogoče.
Na prvem mestu pa je tu dragoceni čas velikega umetnika fotografije.

Fotografije in fotoknjiga

Na poroki poročni fotograf naredi veš tisoč posnetkov. Potem vse te fotografije v svojem studiju skrbno pregleda in zoži izbor najžlahtnejših na število, ki ga je naročil poročni par. Vse izbrane fotografije potem še strokovno obdela, da se najdejo v svojem največjem blišču. Te fotografije potem naloži na leseni ključek in zapakira v lično leseno škatlico. Ker je delo z tako količino fotografij dolgotrajno, je potrebno na te fotografije počakati daljši čas.

Prav tako jih fotograf naloži na splet in zaščiti z geslom poročnega para. Do teh fotografij imajo potem dostop le osebe, ki jim ga omogoči pravkar poročeni par.

Možno pa je tudi naročilo fotoknjige. Njene platnice so narejene iz povsem naravnih materialov. Na fotoknjigo pa se čaka par mesecev. Kajti izdelava le te je zelo zahteven projekt. Istočasno pa je neizbrisen spomin na pravljični dan vsakega poročenega para.

porocni-fotograf-2

Videoposnetki

Vsaka poroka pa vsebuje tudi nekaj zanimivih in posebnih trenutkov, ki jih je dobro ovekovečiti s kamero. Poročni fotograf bo te trenutke prav tako tudi posnel. Novi brezzrcalni sistemi omogočajo vrhunske posnetke. Vse te posnetke bo potem fotograf v svojem studiju pregledal in jih ustrezno obdelal. Tako bodo vsi ti posebni trenutki zmontirani v čudovit filmček o pravljičnem dnevu poročnega para, ki sta najela najboljšega poročnega fotografa. Ob gledanju videoposnetkov se bosta še dolgo spominjala svojega prav posebnega dne. Nekoč pa bosta te posnetke pokazala tudi svojim otrokom.

Na katerih krajih je mogoče fotografiranje

Ga ni kraja, kamor dober fotograf ne bi mogel. Če pa je po srcu poleg umetnika, še avanturist, je pogodba z njim nujna. Vse kar se fotografiranja tiče, se poročni fotograf in par oziroma naročnik dogovorijo na neformalnem sestanku, kjer podpišejo obvezujočo pogodbo in delno poravnajo stroške najema. S tem se fotograf zaveže, da bo poroka ovekovečena na najlepši možni način. Pa naj bo to na še tako posebnem kraju ali v najbolj nemogočih pogojih. Bolj, kot so razmere posebne, večji izziv predstavljajo za fotografa. In najboljši fotograf bo kos vsakemu stanju ali položaju. Vsekakor pa predstavlja največji izziv prav vreme. Včasih pa tudi kakšen nenavaden prostor. Še največji izziv pa so posebne želje poročnega para.

Pravljični dan

Poročni dan vsakega para je nekaj prav posebnega. Takrat se zbereta v krogu najdražjih. Svojo zaobljubo o skupni poti potrdita pred številnimi pričami. Največkrat to storita na, njima, najljubšem kraju. Zelo veliko je teh dogodkov v sami naravi. Potem pa je tu še poročno slavje, kjer se poveselita skupaj s svati. Ob prav posebni, praznični, hrani in premnogih vrstah osvežilnih napitkov. Seveda na poroki ne sme manjkati niti poročna torta. To, ponavadi, razrežeta šele proti koncu slavja. Pa še poročni ples. Ta spravi premnoge svate do solz. Ves dogodek pa se odvija okoli poročnega para, ki kar žari od sreče. In vse te trenutke v svoj objektiv ujame najboljši poročni fotograf.