Sunday, 19 May 2024

Profesionalna izdelava spletnih strani za podjetja

Prodaja izdelkov in tudi storitev se pospešeno seli iz fizičnih trgovin na splet oziroma v internetne trgovine. Četudi podjetja ne prodajajo izdelkov ali storitev preko interneta, je prisotnost na internetu izjemnega pomena za širjenje zavesti o blagovni znamki. Pri vsem tem je pomembna izdelava spletnih strani, ki naj bo prilagojena ciljnim kupcem in trendom v panogi.

Nekateri podjetniki poskušajo internetno mesto ustvariti sami, vendar je za uspeh podjetja ključna profesionalna izdelava spletnih strani, saj združuje številna področja in znanja strokovnjakov, ki poskrbijo za ustrezno načrtovanje, oblikovanje grafične podobe, razvoj in postavitev in vzdrževanje.

 

Unikatnost, ki ločuje blagovno znamko od konkurence

 

V primeru, da podjetje zakupi uporabo določene generične spletne teme strani, pri tem tvega, da bo internetno mesto podobno stotinam ostalih na internetu. Pomembno je zagotoviti prilagojene funkcije in dizajn, ki upošteva stil same blagovne znamke. Za vse to poskrbi profesionalna izdelava spletnih strani, pri čemer v podjetju Dominatus zasnujejo in implementirajo edinstveno grafično podobo, ter uredijo tudi tehnično in vsebinsko optimizacijo in zagotovijo odlično uporabniško izkušnjo, kar na dolgi rok prinaša nove stranki in prihodek.

Grafično oblikovanje povečuje angažiranost obiskovalcev

 

Naloga grafičnega oblikovalca je zagotovljanje profesionalnega oblikovanja in končna grafična podoba spletnega mesta, pri čemer se uporablja edinstveno grafično podobo po meri podjetja. Oblikovalci niso usposobljeni samo za opravljanje estetskega dela, temveč morajo razumeti tudi vedenje potrošnikov, zato je izdelava spletnih strani usmerjena v umeščanje elementov, ki povečujejo angažiranost obiskovalcev, saj je pomembno ustvariti dober prvi vtis, ki obiskovalca tudi prepriča, da bo ostal na spletni strani.

 

Optimizacija internetne strani in uporabniška izkušnja

 

Tehnična in vsebinska optimizacija poskrbi za to, da je internetna stran bolj vidna na iskalnikih oziroma se uvršča na boljše pozicije na brskalnikih. Tudi če spletno mesto vsebuje vse pomembne funkcionalne elemente, to nima velikega vpliva, če ga obiskovalci ne morejo najti. Uporabniška izkušnja oziroma UX dizajn vpliva na pozicioniranje mesta na iskalnikih, zato mora izdelava spletnih strani vključevati tudi uporabniku prijazno vsebino, kategorije za iskanje, menije in drugo.

 

Najem profesionalnih storitev prihrani čas

 

Agencije oziroma podjetja, ki se ukvarjajo z oblikovanjem spletnih strani, poskrbijo za celoten postopek in razrešijo vse težave, s katerimi bi se sicer ukvarjal naročnik sam. Za postavitev spletne strani je potrebno imeti precej znanja in izkušenj, za zagotovitev učinkovitih rezultatov. Tako se podjetje lahko osredotoči na svojo dejavnost, postavitev mesta pa prepusti strokovnjakom.

 

Dolgoročna učinkovitost z analitiko in načrtovanjem

Le izkušeni razvijalci lahko predvidijo določena tveganja v prihodnosti, pri čemer si pomagajo z načrtovanjem in preizkusi različnih metod in tehnike, ki zagotavljajo učinkovitost in dobro uporabniško izkušnjo spletnega mesta. Hkrati predvidijo tudi razvoj v digitalnem prostoru, zato izdelava spletnih strani lahko vključuje že nekatere elemente v povezavi z digitalnim oglaševanjem, ki bodo koristni v prihodnosti. S tem se zmanjšajo tudi tveganja za nastanek težav.

 

Nedostopno internetno mesto lahko povzroči zastoje

 

Profesionalna postavitev spletne strani poskrbi, da se v prihodnosti zmanjša tudi tveganje za izpade. Spletna stran, ki je le kratek čas nedostopna obiskovalcem, lahko predstavlja izpad dohodka. Če podjetje lastnoročno postavi spletno stran, mora ob morebitnih težavah najeti strokovnjake za odpravo le teh, kar lahko predstavlja velik finančni zalogaj.

Počasno nalaganje internetnega mesta odvrača obiskovalce

 

Pomemben element pri oblikovanju in postavitvi spletne strani, je tudi hitrost nalaganja. Počasno nalaganje je zelo moteče za obiskovalce, saj kaj kmalu lahko zapustijo mesto in se obrnejo drugam. S tem podjetje izgubi veliko priložnosti. Za optimalno hitrost nalaganja prav tako poskrbijo strokovnjaki, ki so zadolženi za postavitev in vzdrževanje spletnega mesta.

 

Izdelava spletnih strani se prilagaja mobilnim napravam

 

Razvijalci poskrbijo za izdelavo spletne strani, ki je povsem prilagojena mobilnim napravam oziroma pametnim telefonom in tablicam. Vedno več ljudi išče informacije na internetu preko telefona, zato je za podjetje bistveno, da je internetno mesto prilagojeno vsem mobilnim napravam, saj v nasprotnem primeru lahko izgubijo več kot polovico potencialnih strank. Hkrati tudi iskalniki višje pozicionirajo tista spletna mesta, ki so bolje prilagojena mobilnim napravam.

 

Postavitev na odprtokodnem ali custom urejevalniku vsebine

 

Postavitev spletne strani na odprtokodnem urejevalniku vsebine, kot sta WordPress in Magento, je dobra izbira za tista podjetja, ki želijo začeti z nižjimi stroški in so zadovoljna s samodejnimi nastavitvami funkcij brezplačnih vtičnikov. To so pravzaprav tudi prednosti odprtokodnih sistemov. Slabosti pa so v precej dragem gostovanju, oteženem dodajanju novih funkcionalnosti in dodatni stroški mesečnega vzdrževanja in posodobitev proti vdorom.

Na drugi strani je izdelava spletnih strani mogoča tudi na urejevalnikih vsebine po meri, ki jih običajno razvijajo znotraj podjetij. Podjetje Dominatus vam nudi postavitev spletne strani na lastnem CMS sistemu po meri, ki nudi cenovno ugodno gostovanje, lažje dodajanje novih funkcionalnosti, varnost pred vdori in prilagodljivost. Prednost je tudi v tem, da CMS urejevalnik vsebine po meri potrebuje malo vzdrževanja, posodobitve pa se avtomatsko implementirajo brez prekinjanja delovanja samega spletnega mesta.