Sunday, 19 May 2024

Zlati, srebrni ali jekleni poročni prstani

poročni prstani

Poročni prstani so eden izmed najbolj pomembnih elementov poročnega dne. Poročne prstane si mladoporočenca prvič izmenjata ob izreku besede DA, s tem pa si tudi obljubita večno zvestobo in podporo. Poročni prstani so tako rekoč neke vrste simbol ljubezni in zvestobe drug drugemu. Kakšna pa je izbira poročnih prstanov? Izbira poročnih prstanov na trgu je ogromna. Ponudniki ponujajo najrazličnejše materiale, barve, oblike ter dizajn poročnih prstanov. Če ne najdete tega kar bi želeli, pa jih lahko za vas izdelajo tudi po naročilu. Trend poročnih prstanov se vsako leto spreminja, še vedno pa so v ospredju vaše želje, ki jih imate, saj so poročni prstani za vedno, zato moramo izbrati nekaj, kar nam je res všeč in pri srcu. Ženske poročni prstan največkrat kombiniramo skupaj z zaročnim prstanom, da ju lahko potem nosimo enega ob drugem, moški ponavadi izberejo nekaj klasičnega in neminljivega. Poročni prstani so lahko zlati, srebrni ali pa jekleni. Ne veste katerega izbrati? Za vas smo pripravili nekaj prednosti in slabosti oziroma lastnosti vsakega izmed njih, prepričani smo, da vam bodo informacije pomagale pri nadaljnji odločitvi in pravilni izbiri.

poročni prstani biblija

Zlati poročni prstani

Zlati poročni prstani so zagotovo simbol ljubezni že od vsega začetka. Nekoč tako rekoč nismo poznali drugačni kot zlatih poročnih prstanov. Le-ti so še vedno v modi in trendu, kar je zagotovo ena izmed pozitivnih lastnosti, saj nikoli niso izven mode. V kolikor ste ljubitelji zlatega nakita, je zlati poročni prstan najbolj primeren za vas. Zlati poročni prstani veljajo za najbolj pogosto izbiro, zato, če niste radi sledilci množice to ravno ni prstan za vas. Zlati prstani se lahko pojavijo tudi v kombinaciji, na izbiro imamo pa kar tri barve belo zlato, zlato zlato in rdeče zlato bolj poznano kot rose gold, ki je postal tudi kar pogosta in priljubljena izbira. Če se odločite za zlate poročne prstane imate ogromno izbire kombinacij barv ter vzorcev, ki jim lahko dodaten tudi kakšen kamen. Prednost zlatih poročnih prstanov je tudi, da zelo dobro ohranijo barvo, kar pomeni da so večni, lahko pa jim z lahkoto spreminjate velikost v kolikor bi se velikost čez čas spremenila. Slabost zlatih poročnih prstanov pa je, da se na njih poznajo praske in odrgnine, zato jih bo najverjetneje čez čas potrebno obnoviti.

Srebrni poročni prstani

Srebrni poročni prstani so odlična izbira za vse, ki niso ljubitelji zlata. Srebrni poročni prstani se pojavijo takoj za zlatimi in so zelo priljubljeni predvsem zaradi njihove dostopne cene. Namreč, srebrni poročni prstani so nekoliko cenejši v primerjavi z zlatimi, ravno tako kot zlate pa se lahko tudi srebrne skozi čas v kolikor se velikost prstanca spremeni povečajo ali pomanjšajo. Srebrni poročni prstani imajo ključno negativno lastnost, da se njihova barva s časom spremeni oziroma potemni. Ravno tako, pa tudi niso odporni na praske in odrgnine, ki nastanejo zaradi vsakodnevnega nošenja. Če želite, jih lahko kasneje obnoviti in jim zopet povrnete lepo barvo ter sijaj.

poročni prstani par

Jekleni poročni prstani

Poročni prstani so lahko narejeni tudi iz jekla ali titana. Jekleni poročni prstani so predvsem za tiste, ki ne želijo zapraviti veliko denarja za poročne prstane, ali za tiste, ki so pri poročnem znesku, ki ga želijo nameniti celotni organizaciji poroke zelo omejeni. Poročni prstani iz jekla imajo tudi super lastnost, da ne potemnijo tako, kot se to zgodi pri srebrnih poročnih prstanih, vendar pa imajo zelo slabo lastnost, da jih ni mogoče povečati ali pomanjšati. V primeru, da vam postanejo premajhni, kar se velikokrat tudi zgodi, jih žal ne morete več spreminjati. Tako kot poročni prstani iz srebra in zlata, tudi poročni prstani nimajo super moči, da bi bili odporni na praske in odrgnine, ki nastanejo z leti nošenja, temu zlatarji rečejo kar mehanska obraba prstanov.

Ste že dobili jasnejšo sliko o tem, kakšne poročne prstane kupiti? Prepričani smo, da se boste odločili za prave, svetujemo pa vam, da si ogledate široko ponudbo, ki jo ponujajo zlatarne v Sloveniji in širše.