Tuesday, 25 Jun 2024

Smiljan Mori razkriva, kako do finančnega bogastva

Smiljan Mori

Vsak si želi živeti v izobilju, ampak le redki naredijo vse potrebno, da pridejo do želenega bogastva. Smiljan Mori, eden uspešnejših motivacijskih govorcev in poslovnežev v Evropi, razkriva, da lahko do finančne neodvisnosti in izobilja pride vsak, ki si tega resnično želi in dela v tej smeri. Seveda pa nič ne pride samo in preden dosežete zastavljene cilje, morate vložiti veliko dela in truda, poleg tega pa narediti velike spremembe v življenju. V nadaljevanju si preberite nasvete, ki vam bodo v pomoč na poti do finančne neodvisnosti.

Smiljan Mori

Jasno zastavljeni cilji

Smiljan Mori je mnenja, da boste uspešni, če boste delali tisto, v čemer uživate, saj boste pred uspehom morali z veseljem opravljati svoje delo, da vam bo uspelo. In tako kot je za izgradnjo hiše potreben načrt, si morate pred začetkom poslovne poti tudi vi začrtati plan in si postavite jasne cilje, ki jih želite doseči. Cilji naj bodo kratkoročni in dolgoročni. Še posebej pri dolgoročnih ciljih se ne omejujte. Kot pravi Smiljan Mori, je boljše, da si izberete višje cilje, saj bo potem vaš trud večji, ker boste želeli doseči zastavljen cilj.

Potem pa so tu še kratkoročni cilji, ki bodo narekovali vaš dan, teden in mesec. Le s določenim planom boste lahko v zastavljenem času opravili vsa opravila, poleg tega pa je to tudi opomin, da ne pozabite stvari, ki vas bodo peljale do končnih ciljev.

Sledenje svojim sanjam

Najtežja stvar je začeti, pravi Smiljan Mori. Vsak si želi narediti nekaj v svojem življenju in že prvi korak je težak. Začeti je treba iz nič in mnogi se že pri tem ustrašijo. Sledenje svojim sanjam je v teoriji lahko, ampak v praksi stvar ni tako preprosta. Če se človek že odloči za samostojno podjetniško pot, se mora pripraviti na obdobje, ko bo izpopolnjevanje ciljev zavzelo večino vašega časa in boste imeli le malo časa za ostalo.

Delovni dan pri samostojni podjetniški poti ne traja le osem ur na dan, kot je Smiljan Mori občutil tudi na svoji koži, ampak, ker ste odvisni le sami od sebe, boste delali veliko več ur dnevno, vse dni v tednu, tudi za praznike in počitnice. To ne bo trajalo v nedogled, ampak preden lahko sejete plodove vašega dela, boste morali vložiti veliko več dela, kot bo rezultatov. Sčasoma se bo razmerje izenačilo in na koncu boste delali le malo, služili pa veliko.

Osebnostna rast je velik del poti

V kolikor želite finančno neodvisnost in življenje v izobilju, se morate spremeniti tudi kot oseba. Smiljan Mori v svojih objavljenih knjigah vedno poudarja, da je osebnostna rast izjemnega pomena za tiste, ki želijo spremeniti življenje na boljše. Ne le, da ste obremenjeni s tistim, kar hočete, ampak ste obenem tudi hvaležni za to, kar imate. Vse se namreč začne v glavi, v vaših mislih. In dokler ne boste spremenili načina razmišljanja in resnično spoznali, da lahko obogatite, je Smiljan Mori prepričan, da se ne boste premaknili s točke, kjer ste trenutno. Ko pa boste naredili dovolj velike spremembe, bili prepričani vase in začeli razmišljati pozitivno, se vam bo življenje spremenilo, kar se bo posledično poznalo tudi pri financah.

Nikoli ne odnehajte

Vsak, ki se je odločil za samostojno podjetniško pot, je želel v neki točki odnehati in tudi Smiljan Mori ni izjema. Ampak samo če odnehate, lahko izgubite. V nasprotnem primeru pa se postavite nazaj na noge in nadaljujte. In to tolikokrat, dokler ne pridete do svojih ciljev. Ljudje ne obogatijo, ker prehitro odnehajo. Poskusijo eno stvar, ki jim ne uspe in prepričajo sami sebe, da podjetništvo ni za njih. Če se boste odločili, da je podjetništvo za vas, bo podjetništvo za vas. Morda vam ne bo uspelo prvič ali drugič, ampak vsak padec vas nauči novih stvari, ki jih lahko naslednjič uporabite sebi v prid. Tudi, ko mislite, da ste poskusili že vse, je Smiljan Mori mnenja, da se še vedno najde vsaj en način, ki ga še niste poskusili in morda je ravno to način, ki vam bo spremenil življenje. Eksperimentirajte in ne obupajte!

Pot je dolga in težka, ampak vredna

Finančna neodvisnost pomeni, da niste od nobenega odvisni, še boljše pa je, ko denar dela za vas. Obstaja ogromno načinov, kako priti do tega in medtem, ko nekateri pridejo do tega na en način, drugi to dosežejo na drugačen način. Preden boste prišli do pasivnega prihodka, do denarja, ki bo delal za vas, pa vas čaka dolga in težka pot. Tudi Smiljan Mori je za svoje veliko finančno bogastvo potreboval več let. Pri tem je večkrat padel, ampak vsakič se je pobral in šel naprej. Zamenjal je tudi veliko dejavnosti, preden je našel tisto, ki mu prinaša največ veselja in posledično tudi financ. Pravijo, da vsak podjetnik, preden uspe čez noč, porabi ogromno časa, živcev in žrtvovanja, ko nima nič za pokazati. Smiljan Mori je bil tak, in tak bo vsak bodoči uspešen poslovnež, ki želi začeti ali pa je na začetku svoje poslovne poti. Ampak kljub temu, da boste morali za svoje sanje večkrat tvegati in spremeniti veliko vidikov vašega življenja, je rezultat, ki vas čaka na koncu, tega zagotovo vreden!