Tuesday, 16 Apr 2024

Zavod za zaposlovanje je le ena od možnosti iskanja zaposlitve

Zavod za zaposlovanje

Za srečnejše življenje in dobro delovno mesto obiščite zavod za zaposlovanje. Čeprav ima ta besedna zveza pogosto neprijeten ton. Pa to nikakor ni. Predvsem v današnjem času, kjer vlada prava zmeda na delovno-pravnem področju. Tako iskalci kot ponudniki dela pravzaprav sploh ne vedo, kaj bi radi. Čeprav so prepričani v ravno nasprotno.

Novo spletno izhodišče rešuje prav te težave. Z najbolj sodobnimi spletnimi tehnologijami in orodji je vse samo še lažje. Z njimi lahko upravljajo tako iskalci zaposlitve, kot iskalci delovne sile. Z boljšo uporabniško izkušnjo in zelo hitro odzivnostjo pa je vse skupaj še veliko lažje. Na novem spletišču se pojavlja vsak dan preko 800 novih delovnih mest. Za prejemanje obvestil se lahko preprosto naročite na e-novice. Upravitelji spletišča pa skrbijo za kar najhitrejšo odzivnost delodajalcev. Tem pa zavod za zaposlovanje ponuja partnerski odnos. S tem jim prihranijo ogromno časa in sredstev, saj napotijo k njim samo ustrezne kandidate. Spletišče deluje na trgu dela celotne Slovenije.

Zavod za zaposlovanje

Izkoristite spletne vsebine

Na teh spletnih straneh pa niso objavljena samo prosta delovna mesta. Objavljenih je ogromno bogatih vsebin s področja dela in zakonodaje. S svojimi  vsebinami vas tudi spodbuja h kariernemu pogledu pri delu. Po korakih vas zavod za zaposlovanje vodi skozi celoten postopek napredovanja. Vse te korake si potem samo še zapišete in začnete z njihovim uresničevanjem kmalu po zaposlitvi. Zelo dober vtis na delodajalca pa boste naredili prav s predstavitvijo le tega.

Pogodbe o zaposlitvi so tudi ena sama zmeda. Pravna služba, ki jo ima zavod za zaposlovanje, vam pri tem pomaga. Tako iskalcem zaposlitve kot tudi delodajalcem. Čeprav imajo slednji večkrat že svoje pravnike. Kajti le pravilno sestavljena pogodba o delu omogoča dostojno delo. Ščititi mora tako delavca kot delodajalca. Predvsem pa mora biti jasno sestavljena. Na zavodu za zaposlovanje so prav tako opisane pravice in dolžnosti delavcev v postopku izbire kandidatov za zaposlitev. Predstavljene so postavke o tem kaj delodajalec lahko zahteva od vas in česa ne. Vse se mora navezovati na delovno razmerje. Vaše zasebno življenje pa je zaščiteno.

Na zavodu lahko opravite tudi SWOT analizo vašega iskanja zaposlitve. V slovenskem izrazoslovju se pojavlja kratica PSPN ali 4P. S svetovalcem se pogovorite o prednostih vaše zaposlitve. Po drugi strani pa o njenih Slabostih oziroma Pomanjkljivostih. Predelala bosta vse Priložnosti vaše zaposlitve. Se pogovorila o njenih Nevarnostih oziroma Pasteh. 4P analiza vam bo vaše iskanje zaposlitve samo še olajšala. Ko boste spoznali prednosti take analize, vam bo prišla prav tudi na drugih področjih vašega življenja.

Preverite svojega delodajalca

Novi zavod za zaposlovanje vas nauči, kako lahko preverite vašega delodajalca. Kajti tudi vi lahko to storite in ne samo obratno. Ko ga boste bolje spoznali, se boste lažje odločili ali je to delo tisto, ki ga boste opravljali z veseljem in strastjo. Saj boste le v tem primeru z veseljem hodili v službo. Zelo pomembni so odnosi in cena dela. Prav tako pa ugled podjetja na trgu dela. S temi podatki zavod po navadi tudi razpolaga.

Na spletišču najdete tudi veliko poučnih člankov, ki se navezujejo na iskanje ustrezne zaposlitve. Članke pišejo tako svetovalci kot uporabniki. Svetovalci predvsem o nasvetih za kvalitetno iskanje zaposlitve in novice s področja delovno-pravnih razmerij. Uporabniki pa opisujejo svoje izkušnje o iskanju dela, zaposlitvi in samem delu na delovnem mestu. Opisujejo se tako pozitivne kot negativne izkušnje. Tako na enem mestu najdete ogromno vsebin za iskanje najustreznejše zaposlitve.

Na njihovi spletni strani lahko iskalci zaposlitve dnevno spremljate nove zaposlitvene oglase. Delodajalci pa lažje najdete ustreznega delavca. Vse se dogaja na urejenih podstraneh. Spletna stran prav tako ponuja različne novice s področja zaposlovanja. Nasveti za iskanje zaposlitve in delavcev so prav tako predstavljeni na svoji podstrani. Na njej boste našli tudi drobne zaposlitvene trike.

Vse to in še več vam nudi zavod za zaposlovanje.