Tuesday, 16 Apr 2024

Odškodnina za prometno nesrečo z najboljšo strokovno pomočjo

Odškodnina za prometno nesrečo

Vsakdo, ki je že doživel prometno nesrečo, ve, kako velik doprinos k normaliziranju v stare življenjske tirnice ima pravično izterjana odškodnina za prometno nesrečo. Po takšni tragični situaciji se večina ljudi, predvsem zaradi šoka, težko sooča s posledicami  prometne nesreče. Naj vam povemo, da vam pri tem lahko pomagajo odlični pravni strokovnjaki. Njihovo znanje bo pripomoglo k temu, da bo odškodnina za prometno nesrečo veliko višja, kot bi bila v primeru lastnega posredovanja. V nadaljevanju vam zato predstavljamo tri najbolj pogosto zastavljena vprašanja naših strank.

Odškodnina za prometno nesrečo

Kaj lahko za prejetje odškodnine naredim sam?

Izterjava odškodnine v primeru prometne nesreče je dokaj zapleten postopek, ki je v veliki večini odvisen od načina postopanja in taktičnosti vodenja samega postopka. Prav zato je vselej dobrodošlo, da se le-ta sproži s pomočjo pravega strokovnjaka. Zelo pomembno je, da ponesrečenec, ali v primeru težjih poškodb njegovi svojci, nanj obrnejo v najhitrejšem možnem času. Velja, da je odškodnina za prometno nesrečo glede višine končnega zneska odvisna predvsem od hitre ažurnosti vpletenih oseb. Pomembno je, da se postopek sproži še v stanju okrevanja, saj po že zaključenem zdravljenju težko dosežete dobro višino odškodnine. V primeru, ko govorimo o pridobivanju odškodninskih vsot, se zato držite reka: »čas je denar«.

Zakaj zaupati strokovnjakom?

Odškodnina za prometno nesrečo je pravica vsakega udeleženca, ki je zavarovan. Odškodnino določajo in izplačujejo zavarovalnice, ki za izdajanje le-te potrebujejo vrhunsko izdano specifikacijo odškodninskega zahtevka in ustrezno tehnično voden postopek. Prav zato je zaupanje strokovnjakom, kot je družba Visoka odškodnina Planinšec d.o.o., še kako dobrodošlo. Prav ti vam zagotavljajo izvedbo z izredno strokovno podkovanostjo in to na popolnima brezplačni ravni. Dejstvo je, da bodo le strokovnjaki znali doseči kar najvišjo vrednost odškodnine in da je izvajanje postopka na »lastno roko« v veliki večini primerov popolnoma neuspešno. Prijazni strokovnjaki bodo poskrbeli, da bo celotna dokumentacija pravilno in pravočasno oddana. V primeru srednje težkih in težjih poškodb po prometni nesreči bodo za vas vložili akontacijski odškodninski zahtevek, ki bo omogočal takojšnje izplačilo delnega stroška odškodnine. To je pomembno predvsem v primeru, da se mora opraviti zelo specifično in drago zdravljenje. Takojšnje izplačilo je še posebej nujno v dolgotrajnem postopku zdravljenja. Po uspešnem zdravljenju pa vam bodo zagotovili, da se izplača še preostala odškodnina za prometno nesrečo.

Strokovnjakom lahko zaupate zato, ker se s tovrstnimi primeri pridobivanja odškodnin v primeru nesreč srečujejo prav vsak dan. Prav omenjeno podjetje Planinšec pa vam z najemom njihovih strokovnjakov obljublja popolnoma brezplačno vodenje in urejanje dokumentov, kar pomeni ničelno tveganje v finančnem smislu.

Kako visoka je lahko odškodnina za prometno nesrečo?  

Višina odškodnine za prometno nesrečo je seveda zelo odvisna od resnosti poškodb, ki se jih v takšnem incidentu bili deležni. V glavnem pa se lahko višine odškodnin gibljejo v naslednjih številkah:

  • Najmanj 1.000,00 eur za osebe, ki so po nesreči imele prvi obisk bolnišnice ali osebnega zdravnika, a pri tem niso utrpele resnih poškodb.
  • Od 1.200, 00 eur do kar 14.500,00 eur za osebe, ki so bile v prometni nesreči lažje poškodovane. Med takšne poškodbe se štejejo: pretres možganov, udarci v glavo, zvin vratnih vretenc, udarec v ramena, rane, udarnine in zvini.
  • Od 4.000,00 eur do 15.000,00 eur za osebe, ki so v prometni nesreči doživele klasičen zlom ali počenost kosti kateregakoli uda. Takšna odškodnina za prometno nesrečo se izplača v primeru, da se poškodba zaceli v enem do treh mesecev.
  • Od 8.000,00 eur do 25.000,00 eur lahko znaša odškodnina za prometno nesrečo v primeru da imate zakompliciran zlom, kompresijski zlom ali pa prelom kosti oziroma natrgano mišico.
  • Od 15.000,00 eur do 75.000,00 eur za večkratne zlome kosti in težje telesne poškodbe živcev in mišic.
  • Okoli 1.000,00 eur za en dan hospitalizacije.

Vse naštete vrednosti odškodnin za prometno nesrečo so določene glede na pravno določene standarde, ki so odvisni od sodnih praks za vračila nepremoženjske škode.

Dejanska odškodnina za prometno nesrečo pa je v praksi v veliki meri odvisna prav od tega, kako hitro posredujete in kako strokovno je opravljan postopek izterjave. Visoke odškodnine, ki jih zagotavlja posredovanje strokovnjakov pri Planinšcu je posledica temeljite priprave posameznega odškodninskega zahtevka ali pa pritožbe na podlagi različnih sodb in posledičnih sklepov. Pri svojem delu uporabljajo poseben digitalni program sodne prakse imenovan PisRS. Na podlagi njegovih izpisov lahko strokovnjaki pregledajo denarno ovrednotenost  odškodninskih praks, ki jih izvajajo na višjih sodiščih. Temeljito pripravljena in predana dokumentacija vam bo zagotovo lahko prinesla pravično dodeljeno finančno pomoč.

Dobra opora v težjih trenutkih našega življenja je neizmerno pomembna za dobro okrevanje. Lastna udeleženost ali pa udeleženost vašega svojca v takšni tragični situaciji pa je zagotovo lahko nekoliko lažja, če vemo, da nam ob strani stojijo zanesljivi strokovnjaki. Tako ustrezno iztirjana finančna pomoč kot tudi zavedanje, da si bomo lahko z njo pomagali pri okrevanju pa lahko v teh težkih časih vlije dodatno upanje. Ne pozabite, da je odškodnina po prometni nesreči vaša pravica in hkrati dolžnost vaše zavarovalnice, zato z njo ne odlašajte in si jo pravočasno zagotovite.